Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помогнете в избора на МТ гуми 245/80 16

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помогнете в избора на МТ гуми 245/80 16

По мои данни това е най-големият размер който ще влезне на Патриота, но никъде не намирам читави гуми подобен размер - даите акъл и предложения, колат ще навърта доста път преди да стигне до истинският OffRoad, но там трябва да се представя блестящо.
    Благодаря предварително
    П.С. знам че разбирачите ще ме оплюят че "такива гуми няма", знам че ми трябва компромис, но ми трябва Добър компромис

Имам 4 чисто нови обаче 265/75/16 под полувината цена ги давам.

Коментар

отговора е прост, или си купуваш скъпи гуми каквито имаше на хънтъра или два чифта някакви по - обикновени, примерно някакви по - малки шосейни и едни малатеста за офроуд.

иначе размера е въпрос на проучване, ако го няма в наличност винаги може да ги поръчаш от някаде
      drive alive

Коментар

Първоначално публикуван от go go go
        отговора е прост, или си купуваш скъпи гуми каквито имаше на хънтъра или два чифта някакви по - обикновени, примерно някакви по - малки шосейни и едни малатеста за офроуд.:
        Два чифта не е идеята - никога не съм сменял гумите за излизанията си, пък и няма къде да ги държа, така че един комплект Добри гуми се търсят
        Първоначално публикуван от go go go
        иначе размера е въпрос на проучване, ако го няма в наличност винаги може да ги поръчаш от някаде
        Нали за това искам съвет във форума за да намеря нещо подходящо? досегашните ми проучвания показват че 32" са или 235мм или 265мм, а на мен ми се иска нещо по средата.

Даите идеи.

П.С.
        повече от 245мм ширина по досегашните ми проучвания май няма да влезнат (може би макс 255?) и повече от 32" също

Коментар

Гудиър МТ 32" ? /обаче ще трябват и 15" джанти/...
          А защо не пак Интерко М/Т - LT235/85R16
          или LT265/75R16 /32"/?

това с 2-та /или повече/ комплекта гуми, наистина се оказва неудачен вариант... смяната е трудоемка и досадна... а и често съществува риска да попаднеш на неподходящото място за комплекта, който си обул...

личният ми опит показва, че навиците от М/Т гумите водят до излагации като си със шосейните /като "затъване" на 1.50м от асфалта например/...
          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

А може би забравих да кажа 15" джанти НЕ стават

Коментар

Задачата е трудна. Единствената гума за кал, която се държи добре на утъпкан сняг беше Интеркото на Хънти. Поне аз не знам за друга гума за кал с ламели. А ако ползваш Патриота само за фън през уикенда, всяка добра кална гума ще е вариант (няма да страдаш много от недостатъците на асвалт).

Ако изключим тази опция - за мен остават като избор (и в тази последователност):
              1) BF Goodrich Mud Terrain
              2) Да разгледам моделите на Maxxis (budget гума, отскоро са тук в БГ) или регенерат - Sirocco или Extreme на Malatesta например.
              3) BG Goodrich All Terrain - но за теб тази гума ще е сериозен компромис

=====

Тедо,
              Аз все си мисля, че двата комплекта са удачен вариант (ако джипа се кара и през седмицата/ на асвалт). Ако има къде да ги държиш разбира се. Така или иначе универсална гума няма.

Коментар

Алекс, гледам тука един размер 10/32-16LT на SUPER SWAMPER модела е TSL (SAM-18B ; O.D. 31,2 ). Сигурно 10 е ширината - 254мм , а 32 височината (или 31,2).

Коментар

245/75R16 GOOD YEAR MT/R например ...

Коментар

245/75/16 са малки /за офроуд/ като диаметър според мен.. имам един комплект, но с шосейна шарка...
                    нищо не пречи, като дойде патриота, да се пробва с 32" /265/75/16/ дали опират...

за Яро: като концепция е добре 2 комплекта /или 3/, но след 7-8 смени започва да омръзва... макар, че съм свалил времето на 35мин... /отзад ми е малко неудобно повдигането - лягам под джипа за да сложа крика - един недостатък на дългата база /
                    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Тези няма ли да ти свършат работа, пък и за тази цена 680лв/4гуми чисто нови с мустаците по тях.
                      Fulda Tramp Tour4x4 размер: LT265/75R16 119/116Q onroad/offroad 70% 30%

Коментар

Първоначално публикуван от Gichev
                        Тези няма ли да ти свършат работа, пък и за тази цена 680лв/4гуми чисто нови с мустаците по тях.
                        Мисля че ти отговорих още във вторият "пост"
                        Първоначално публикуван от alex_markov
                        П.С.
                        повече от 245мм ширина по досегашните ми проучвания май няма да влезнат (може би макс 255?) и повече от 32" също
                        Пък и да влезнат (в което не вярвам) това са шосеини гуми, колата си идва с подобни, аз търся МТ или Mud Terrain или гуми за Извън пътя.
                        Благодаря всепак и успех при продажбата.

Коментар

А не съм разбрал, съжалявам аз реших че щом тези които ти си написал са по-високи, моите ще влезят. Между другото на широчина ги мерих с едни 205/50/15 и са еднакво широки. Защо се получава така, това сигурно е заради цолажа, обаче нали все пак това 205 е 20,5 сантиметра би трябвало да е стандартно независимо колко цола е?

Коментар

Първоначално публикуван от Gichev
                            А не съм разбрал, съжалявам аз реших че щом тези които ти си написал са по-високи, моите ще влезят. Между другото на широчина ги мерих с едни 205/50/15 и са еднакво широки. Защо се получава така, това сигурно е заради цолажа, обаче нали все пак това 205 е 20,5 сантиметра би трябвало да е стандартно независимо колко цола е?
                            не е възможно 205 и 265 да са еднакво широки... това 205 е широчината на най-широкото място на гумата... на 205 грайфера /стъпката/ би трябвало да е около 170мм... а на 265 - поне 200мм...

гумите могат да опират по 2 причини голям диаметър или голяма широчина...

по принцип /поне при по-сполучливите/ джипове има запас от място и по диаметър и по широчина... това се прави с цел при полепване на кал/сняг/ да не се "задръства"...

Коментар

Ясно защо аз като ги сложа една до друга и са еднакви, обаче 15-ката от края на грайфера се увеличава настрани и има ръб покрай джаната, а джиповата краят на гумата е и краят на грайфера.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X