Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Conti Cross Contact AT - за или против?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Conti Cross Contact AT - за или против?

Предстои ми покупка на нови гуми и след дълго проучване заформих челната тройка )
    1. Yokohama Geolandar A/T-S
    2. Toyo - Open Country AT
    3. Continental Cross Contact AT
    Последната е пълна загадка ....или просто е нов продукт на фирмата ?!?
    Ако някой колега има личен опит или разполага с достоверна информация нека бъде така добър да я сподели!! Изказвания в стил корифей в offroad-а - това е гума за мъгла,роса или за след закуска .....са просто .......несериозни !!!
    Джипа е Диско1 и ще бъде използуван за лов и риболов. Района е планински (над 1000м.надм.в.) където има и каменисти пътища и кални , но в общи линии (с 1-2 изключения) за тежък оффроад не може да става и дума. Предварително благодаря на всички отзовали се!!!
    Прикачени файлове

До: Conti Cross Contact AT - за или против?

Йокохамата, без да се колебаеш. Много здрава гума, при настъпване на клон или остър камък, интегрално разпределя натоварването върху по голяма площ. Борда на гумата също е здрав.
    За Тойо, нямам впечатления от конкретния модел. Доста синтетика има в тях, респективно малко каучук. Пързялял съм се здраво с гуми Тойо.
    За Континентал, само съм чел отрицателни отзиви тук във форума.
    Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Колега, не си писал за какъв терен ти трябват тези гуми, за какъв автомобил.

Аз ползвам Тойо Транс пат Ю /ех че готино обясних/ 255/65/16 мисля, че бяха и за асфалт са добри, но са високи и при завой страничните бордове се огъват и джипа се клати, иначе сцеплението им е много добро, редовно ги карам по черни и каменисти пътища, но без дълбока кал. От камъните нямат проблеми, но като цяло бързо се износват. А в кал при малка скорост нямат никакво сцепление и не спират. Сега в неделята на 08/06/2008 г. след проливния дъжд във Варна излезнах по много стръмен наклон и то на заден ход без никаква възможност за засилване т.к. пред мен имаше спрял друг автомобил.
      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

На Руски малко инфо.
        За България тук.
        Приличат малко на Bridgestone Dueler A/T Revo D694
        Land Rover Discovery:
        - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
        Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Колеги, Благодаря на всички за инфото!!! За съжаление нищо, което да не съм прочел! Обиколих всички големи търговци на гуми в София .....и извода е, че няма разнообразие от предлагани модели, а пък със складовите наличности нещата са още по-зле!!!!! Явно всички чакат зимата за да направят внос .....и разбира се, на по-високи цени. С една дума бизнес по българистански!!! )))
          Ето малко по-съществено инфо за гумите:

http://continental.colesa.ru/news/1488.html

Почти съм решил да са тези "гумите" )))), ще споделя впечатления в последствие.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X