Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Джанти - разширяване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Джанти - разширяване

Здравейте на всички!
    Аз съм нов във форума но май ще съм задълго. Така, че всички знаете - въпроси около подобряването на машините - хиляди
    А да започнем от там, че си падам по големите гуми, а пък карам Самурай. Е ли е възможно обаче оргиналните железни джанти на Самурая да се разширят до 7 - 7.50?
    Ако някой има отговор на това въпросче ще съм благодарен да го сподели с мен
    Благодаря!
    VITARA, SAMURAI
    FIAT PANDA 4x4 CABRIO
    RENAULT ESPACE QUADRA
    ...и едно сивикче за града...

За можене - може, ама сигурно ще ти излезе по-евтино да купиш нови.
    Хем има да търкаш с флекса три дена, хем ти трябват два комплекта, хем грамаден струг и грамотен заварчик до него ... Не си струва разправията.
    Хм. Щатните не са ли 6". За толкова малко съвсем не си струва.

Коментар

Стефан е прав, гимнастиката доста безмислена, излиза по скъпо и доста по гадно при положение че можеш да си купиш никелирани джанти 7х15 на цена 300-400лв комплекта.
      Но ако твърдо си се спрял на варианта с разширяването мога да ти кажа къде ще ти свършат работа.
      http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Първо искам да изразя задоволството си от това, че форрума е доста активен и да благодаря на отговорилите
        Идеята ми за тези джанти не е да правя от 2 чифта един а да се разрежат оргиналните и с някаква цилиндрична наставка да се уширят. В момента на Самурая съм качил 5.5 инча лети от витара и съм насадил BF с размер 31х10.5. Карам си така, обаче протектора контактува дъговидно с пътя и отсрани ми мяза да съм сложил големи балони. Самурайските обаче ме кефят щот са двупосочни и мога да си ги обръщам. Витаровите са изнесени по-малко и сега се замислям за фланци около 10см. На някой да му се намира нещо подходящо като материал?
        VITARA, SAMURAI
        FIAT PANDA 4x4 CABRIO
        RENAULT ESPACE QUADRA
        ...и едно сивикче за града...

Коментар

Забрави за фланците. Винаги можеш да се самоубиеш по-евтино и приятно, пък и другите хорица на пътя обикновено не са виновни с нищо.
          Това с вложката е възможно най-отчайващия вариант. Нямам идея откъде можеш да намериш такава тръба. Пък от същия материал сигурно изобщо не се произвежда. Това е няква стомана за дълбоко изтегляне, после сигурно ги закаляват. Не виждам за какво могат да служат тръби от същото. Освен това ще имаш два заваръчни шева със всички последствия - несъосност, биене, напрежения. Хем никога няма да можеш да балансираш такова колело, хем винаги джантата може да се счупи. Не е работа освен ако не го правиш само за да си го направил, ама пак е опасно и калпаво.
          Мани как изглежда, когато джантата е много тясна всъщност губиш преимуществото на широкопрофилните гуми и ги трие на пътечка по средата. Джантата трябва да е примерно 70%от ширината на гумата.
          Купи тия от преждеговорившия Йори, той и Йордан Колев и живей спокойно и сигурно. Ше спестиш и пари и не е истина колко време.

Коментар

За гума 31х10.5 ти е необходима джанта 8х15. Тази 5.5 дето искаш да я разширяваш ако успееш да я направиш ще стане толкова тежка че ще троши бързо мостовете на саморая. Ще ти дам база за сравнение. Мойте джанти са 10х15 ал. и са по 11кг. Най добре си купи ляти джанти от магазина щото стоманени 8х15 нямам идея от къде могат да се вземат.
            http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X