Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ВЪПРОС ОТНОСНО ИЗЛИЗАНЕТО НА ГУМИТЕ ИЗВЪН КАЛНИЦИТЕ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ВЪПРОС ОТНОСНО ИЗЛИЗАНЕТО НА ГУМИТЕ ИЗВЪН КАЛНИЦИТЕ

Здравейте колеги!
    Отскоро съм регистриран във форума. Прегледах почти всички теми, но не открих отговор на въпроса който ме вълнува в момента.
    Ако се повтарям като въпрос с някой от новите колеги във форума, моля модераторите да изтрият съобщението ми.
    Въпросите ми са следните:
    1. Има ли ограничение при пререгистрация на автомобила гумите да не излизат като габарит извън калниците.
    2. Ако гумите са по-широки /а те ще бъдат/ и разширя калниците странично води ли се това промяна на конструкцията и трябва ли да минавам на техническа комисия.
    Благодаря предварително!
    Hyundai TERRACAN 2003 2.9 CRDi 150 автомат
    VW T4 Multivan 1993 2.4D AAB

До: ВЪПРОС ОТНОСНО ИЗЛИЗАНЕТО НА ГУМИТЕ ИЗВЪН КАЛНИЦИТЕ

и да , и не , нарушаваш закона още при слагането на широките гуми , по принцип всяка интервенция по автомобила , е нарушение на техническото састояние , и трябва да мине на техно тест , които в БГ е символичен

а относно гумите да ти излизат извън калниците , остави че ще пречиш на другите но и на теб няма да ти е приятно , особено в мокро и кално време
    sigpicаз съм шефа на боклука и ако не ме слушаш ,,,,,, 0878 33 81 37 по всяко време

Коментар

Първоначално публикуван от Юли Преглед на мнение
      и да , и не , нарушаваш закона още при слагането на широките гуми , по принцип всяка интервенция по автомобила , е нарушение на техническото састояние , и трябва да мине на техно тест , които в БГ е символичен

а относно гумите да ти излизат извън калниците , остави че ще пречиш на другите но и на теб няма да ти е приятно , особено в мокро и кално време
      Благодаря на Юли за отговора и се извинявам, че не мога да отговарям в реално време, защото публикациите ми все още минават през модератор.
      Все пак става въпрос за джип. Мисля за тунинг по мой вкус, но все пак да нямам проблеми като ме спрат за проверка. Не съм запознат с тези въпроси все още и се извинявам за въпросите ако досаждам!

Коментар

Имам впредвид джипа на колегата Kinex. Много ми допада като идея. Като гледам снимката от ника имам чувството, че е слагал допълнително оширение на калниците. Бих помолил за информация имал ли е проблеми при проверки от КАТ, и минавал ли е на комисия за този лифтинг/ако е необходимо/. Благодаря предварително и се извинявам ако се изразявам неточно!

Коментар

Аз мисля, че не нарушаваш никакъв закон с поставянето на по-широки гуми. Ако имаше такъв закон то тогава би следвало в талона да е упоменато с какви гуми ти е фабрично джипа за да може да се прилага контрол.

Коментар

Иво 58, това е мое мнение , или по точно съвет , а че всеки прави тунинги разни пак няма лошо стига да сме разумни тук има доста хора от които можеш да вземеш адекватно мнение , затова изчакаи още някое друго мнение и тогава вземаи решение, понякога човек бърка
            Последно редактирано от Юли; 03-03-08, 18:04.
            sigpicаз съм шефа на боклука и ако не ме слушаш ,,,,,, 0878 33 81 37 по всяко време

Коментар

Първоначално публикуван от disem Преглед на мнение
              Аз мисля, че не нарушаваш никакъв закон с поставянето на по-широки гуми. Ако имаше такъв закон то тогава би следвало в талона да е упоменато с какви гуми ти е фабрично джипа за да може да се прилага контрол.

маи че само в БГ талоните не пише , в другите има технически параметри за автомобила

Коментар

Гледах едно предаване за реставриране и тунинговане на автомобили /за Англия става въпрос/ от което ставаше ясно, че автомобили на които гумите излизат извън калниците като габарити не се допускат до технически преглед или както там се казва тяхната комисия.
                Дали има някакви изисквания какво може да се прави и какво не по автомобилите издадени или публикувани от нашата техническа комисия. Не намерих данни, ако някой знае нещо да помага!
                Благодаря ви!!!

Коментар

В Англия май има изискване гумите да не са извън калниците защото постоянно ме питат от къде да си ги купят веждите.
                  В България все още не е толкова строго и такова изискване няма.

Коментар

Благодаря на Kinex и на колегите които ми отговориха!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X