Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за гуми от непознавач

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за гуми от непознавач

Здравейте!

От няколко дена съм собственик на джип Нисан Терано 1, дълга база.
    Избрах тази машина защото живея в район с много разбити пътища (може да се каже без пътища), баири и т.н. и леката ми кола не върши работа, особено през зимата.

Признавам си, никога не съм карал джип и, признавам си, ми харесва да се качиш от мини-бусче Субару с 12" гуми на джипка с 16" гуми и да вървиш през дупките и бабуните без да ги усещаш.

Машината не ми трябва за offroad изпълнения, нито да хвърча със бясна скорост по магистралата, но искам през зимата да стига до вкъщи през сняг и кал и да мога да закарам семейството на излет в планината.

Гумите с които го купих са почти галоши, ще изкарам лятото, но за зимата трябва да намеря нещо читаво.

Проблемът е, че вече достатъчно задлъжнях със заем за джипа за да си позволя и скъпи гуми.

Моля кажете някаква алтернатива за гуми, които да са на сносна цена, да вършат работа и за снега, за планината и за шосето (за скорости 80-120 км/час).

До: Въпрос за гуми от непознавач

Кобри!
    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Забравих да упомена: гумите ми са 205/80/16.
      Какво ще кажете за това http://www.gumibg.com/details.php?cid=1041

Коментар

Да, или БФГудрич АТ, но по скъпи. Все пак до зимата има време. Успехи и пази галошите от срязване, бордовете особено, джипката е по-тежичка все пак...

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
          Да, или БФГудрич АТ, но по скъпи. Все пак до зимата има време. Успехи и пази галошите от срязване, бордовете особено, джипката е по-тежичка все пак...
          Как до зимата има време? Сега е зима. Да си търси някакви зимни втора ръка или А/Т, но за Кобрите съм против. Видях на Паничище какво може или по-точно казано при зимни условия какво не може. За зимата от догодина само зимна гума. Повече експерименти-не.

Коментар

Е той казва, че ще изкара лятото с тези, пък сигуно не му се зимат зимни за малкото зима, която остава. АТ-тата по-добре да купи есента да не се печени на слънце поне за 1-вата зима. Значи може да си купи кобри сега евентоално, но те не са супер на сняг, особено ако нямаш опит, а често караш по утъпкан сняг. За гората и неутъпкано ще стават по-добре. Инам за зимата зимната гума си е най-добре, но на чер път наваляло повечко и отдоле снЕг, няма да е супер. За това АТ на БФГ казах. Но не си струва да е 2-ра ръка щото ще е много твърд и неприятен за каране зимата /това може и да не е баш така, но все пак лятното слънцепечене втвърдява гумите и си трябва доста пазене и потдръжка за да са ок след 1-2 лета/. Най-добре който е карал повече сезони да каже, аз само за МТ/Р-ите знам щото вече 3 зими/и лета/ съм с тях , а те са друга бира/след лятото са по неприятни де, като бяха нови 1-вата зима 1-вите бяха с толкова мек каучук, че просто се впиваха за леда, а след 10 000 км и 1 лято каде ли не, се носят като шейна и не "лепнат"/...

Коментар

Дотук виждам 3 варианта за по-евтини гуми.
              • Гуми втора ръка - цена неизвестна
              • Регенерат, като този, който струва 158 лв. парчето.
              • Нови, като тези Матадор MP71 за 164 лв. парчето.

Коментар

Може да провериш и за Lassa Competitus, но май са по скъпи от матадор. Не писа от къде си, в София в кв. Овча купел има едно магазинче на мотул и матадор там предлагат 8% отстъпка от цената на гумите понеже не предлагат монтаж.

Коментар

Първоначално публикуван от koi4a Преглед на мнение
                  Може да провериш и за Lassa Competitus, но май са по скъпи от матадор. Не писа от къде си, в София в кв. Овча купел има едно магазинче на мотул и матадор там предлагат 8% отстъпка от цената на гумите понеже не предлагат монтаж.
                  В Търново съм.

Коментар

преди години на витарата си бях сложил гуми кобра, страшно много им се кефих през пролетта, лятото и есента много устойчива гума (за цената си) и понася камъни, кал и т.н. обаче един 8-ми декември бяхме в планината, заваля сняг и ако бях с летни гуми щеше да е по стабилна джипката така че за малко пари и не говорейки за сняг ти ги препоръчвам тях, а за зимата САМО ЗИМНИ ГУМИ!!!
                    поздрави
                    Колокото по-як е джипа - толкова по-търсен е трактора... :twisted:

Коментар

Зимата си е за зимни гуми и за нищо друго...
                      LZ1VMH

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X