Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Баланс на гуми

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Баланс на гуми

Значи при смяна на комплекта зимни/лятни гуми с джантите, сваления комплект надлежно се измива с вода, докато изпадат всички боклуци. Същото се прави и при смяна на гумата, за да може баланса да е както трябва. Аз при възможности ги пердаша с водоструйката... Виждал съм гумаджиите да чистят джантите от вътрешната страна с телена четка. При джипките ако се налепи много кал отвътрешната страна, и засъхне така, то може да се получи дебаланс. Лекува се както вече казах....
    -Чем занимаетесь по жизни?
    -Ну в последнее время - в основном офигеваю от происходящего.

Коментар

Първоначално публикуван от KingofROAD Преглед на мнение
      Аз за миналата година имам само две криви джанти от зимния комплект, още не съм ги дал за изправяне. Тази година нямам криви, но мнОУ Фнимаам в картинката. пп. А къде е тази хидравлика за изправяне на джанти? В Пловдив дали не може да се намери? Досега само механични машини за изправяне на джанти съм виждАл у филибето.
      В София - в почти всяка работилница за гуми. Аз пък не съм виждал не-хидравлични.

Коментар

И аз съм с два комплекта на джанти-лятни и зимни. Сменям си ги сам с крика и гайковерта. Никога, ама никога не съм имал проблем с баланса. На гумаджия ходя, когато спукам гумата, гумата изпуска или пък се е износила и трябва нова. Даже и кал не мия. Проверявам налягането, преглеждам гумите за грайфер и ги качвам. Това го правя на 3 автомобила и не са се оплакали. Плюсът на тая работа е, че си проверявам окачването. Някой път хващам тръгнал лагер, луфт, накладки.

Коментар

Първоначално публикуван от Krelion Преглед на мнение
          Демонтаж на 4бр. зимни,монтаж на летни на същите джанти,баланс,гумите,надписани, в чували и в багажника-65Е.Кво му плащаш?
          Ами,колега, само 102 Евро последния път, щото съм бил с 20 цола дванти и щом съм с над 19 цола да не се товари гърбът на Гюнтера се ползва машина,която струва 7.000 Евро да ти повдига гумата. Ко му плащаш, наистина!!!
          JEEP Grand Cherokee WK2; 184kW (250 PS), 2017 г.
          Тел: +359 887 847261

Коментар

Първоначално публикуван от georgipetkov64 Преглед на мнение
            Не е точно така,ако има една кал по гумата и си я караш така цяло лято.какво става с баланса? Условно приемам,че не се усеща.Не трябва ли да мине през баланс на следващото слагане?Последните 10г. карам само нови гуми,и не искам проблеми.
            В София имам приятел,който кара Мерцедес МЛ и кара нон стоп само със зимни гуми, но ми каза,че ги избирал да са с по висок скоростен коефициент и така били с по-дълбок грайфер и изкарвал с един комплект 4 години при положение,че кара към 20.000 км на година. По този начин си спестява смени през 6 месеца (баланса си го прави на 1 година) и спестява пари от 2-ри комплект джанти. марката на гумите също не е евтина - MICHELIN. Много ми е чудно, дали това е възмовно, но не разбирам защо ще му е нужно да ме лъже.
            JEEP Grand Cherokee WK2; 184kW (250 PS), 2017 г.
            Тел: +359 887 847261

Коментар

Трябва да си доста зле за да кривиш по 2 джанти на година... Както се шегувам с жената - караш бавно и внимателно да не пропуснеш някоя дупка...
              Моят личен опит с изключение на их555-цата, всички коли са ми на 2 комплекта гуми с джанти. Обикновено изкарват поне 2 години /20 000км/ без да се налага баланс... На их55 два пъти ми се налага да правя баланс на летните гуми миналото лято хем са Мишлен и са на не повече от 20 000км... Така че всичко е относително... Но определено балансът не периодично обслужване, а по-скоро ремонт при нужда...

Не знам къде си обслужвате колите, но монтаж-демонтаж /4 колела/ под 60лв трудно се намира вече...
              помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                Трябва да си доста зле за да кривиш по 2 джанти на година... Както се шегувам с жената - караш бавно и внимателно да не пропуснеш някоя дупка...
                Почти всички си имаме жени.

Коментар

Не е само до жИнЪтЪ. Миналата зима имаше доста повече сняг от тази, и се позадържа повече време. Единия път попаднах в замаскирана от снега дупка от разкопки по паважа. Втория път нощно време в най-високата част на надлеза по околомръсното в Пловдив. До работата си имам около 1км. доволно разбит път в отклонение от Кукленско шосе. Опит имам за почти 30г. около 300 000км. само на лични автомобили. Служебна кола не карам...

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                    ...Не знам къде си обслужвате колите, но монтаж-демонтаж /4 колела/ под 60лв трудно се намира вече...
                    8лв за/на джипова гума гума, като съм доста претенциозен към всичко което ми се прави, и не ги ползвам заради парите, а примерно заради това, че една кола ми стоя 5-6г. пред нас без да я карам, и преди да я разкарам гумите И не бяха спаднали. Тия гумаджии, или по-скоро точно един, го ползвах и за моторите. На приятели им взимат по 20 кинта на гума в други гумаджийници и все нещо не е донаправено както трябва, но пък те разчитат на плацебо ефекта от скъпите неща.
                    ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Мен последния път за двете криви джанти ме постригаха по 10лв. на гума - монтаж/демонтаж и баланс. В Пловдив някои гумаджии стрижат и повече. Има някои по-евтини, но пък са на неудобно място и в неудобно работно време. Селския гумаджия в наше село и той така.... Та затова се засилих на една стойка за гуми от амазона. Другата седмица ще пристигне уж, пък да видим. Имам и 8-10бр. камерни гуми, освен това 4 комплекта зимни/лятни на кораба-майка, една баба жужка, трактор, камион, и колата на сестра ми. Та периодично излиза работа, и ще се изплАти.

Коментар

По принцип гумите трябва да се балансират на 10 000 хил. км.В БГ почти никой не го прави.
                        ТЛК 90 120кв Дайхатсу Ф20 Няма да пия повече .....ама и по малко няма да пия...

Коментар

И тук никой не го прави.И не си мисли , че са скръндзи - като гледам какви фактури осребряват...На мнение съм , че този критерий за 10к км е от технически грамотни хора.Ма нали знаеш , че всико се случва от натрупване на обстоятелства , докато гоним времето (Михаля )
                          Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Милене, ако не си забелязал, има малко разлика в интензитета и размерите на дупките при теб и тук ! По един баланс нАпролет не пречи. Аз тази пролет все още не съм го направил, защото мисля този път да е в комбинация с нови гуми.
                            ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

30 години / 20 000 км/г съм шофьор и нямам една изкривена джанта. Според мен е невероятна дарба всяка година да успяваш да изкривиш по една.

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
                                Милене, ако не си забелязал, има малко разлика в интензитета и размерите на дупките при теб и тук ! По един баланс нАпролет не пречи. Аз тази пролет все още не съм го направил, защото мисля този път да е в комбинация с нови гуми.
                                Нико , на рибата опашката я мандъхерца онова пред хрилете!
                                Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X