В събота се разходихме с жената към Мургаш да погазиме малко сняг. Качихме се около 600-700м след хижата и там изведнъж дзвера пропадна до дъно. При боксуването напред-назад за да изляза забелязах, че вентилите са се налепили с тежък сняг и се кълчат опасно. Ще ги сменявам задължително за да не се прибирам по джанти някой ден. Виждал съм по-къси метални, знам че има и някакви скрити. По гумаджийниците ми предлагат метални, които са дълги колкото гумените-не става. Моля насочете ме къде и какво да търся. С търсачката не открих нищо, ако съм пропуснал моля дайте връзка към темата.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Къси вентили
Свий
X
-
До: Къси вентили
След една смяна на гума насред дере поради срязан вентил и още един изкривен при друга разходка, вече съм със скрити вентили.
За да се помпи гумата трябва да се свали предпазната капачка и да се навинти една приставка (трябва да се внимава въпросната да не се загуби). Свалянето на капачката с включеното в комплекта пластмасово "ключе" е малко умряла работа. Затова е добре под ръка да има друг удобен инструмент (клещички от швейцарско джобно ножче вършат работа), с който капачката да се помръдне. Оттам нататък и с пластмасата става.
Вентилите ги взех от "Мотоексперт". Цена на комплекта беше някъде 17-18 лв.
Казват ми, че имало и по-хубав вариант срещу скромната сума от около 50 лв, но още не съм виждал такъв.Ние не сме неутрални!
-
Колега има ли някакъв начин да ми пратиш един комплект след празниците?Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнениеВентилите ги взех от "Мотоексперт". Цена на комплекта беше някъде 17-18 лв.
Коментар
-
Здравейте,
От скоро карам със скрити вентили. Мисля че, идеята е страхотна и като ги видях веднага ги поисках. Немога да споделя друго, освен че не захващат нищо, джантата е почти гладка. Има приставка, с която се отвива капаче, след което самата тя се навива в джантата и се помпа през приставката. Не ми се е налагало да помпам, все още, такаче само мога да гадая каква е надеждността на системата. Купих ги от сервиза на Владиан Христов (Goldy). Снимките не са много точни, но може да се добие представа.
Надявам се да съм помогнал!
Коментар
-
Е това е вентил. Значи Goldy e човека. Колко ти излезе цялата процедура: вентили+монтаж, баланс?Първоначално публикуван от Stanko Преглед на мнениеЗдравейте,
От скоро карам със скрити вентили. Мисля че, идеята е страхотна и като ги видях веднага ги поисках. Немога да споделя друго, освен че не захващат нищо, джантата е почти гладка. Има приставка, с която се отвива капаче, след което самата тя се навива в джантата и се помпа през приставката. Не ми се е налагало да помпам, все още, такаче само мога да гадая каква е надеждността на системата. Купих ги от сервиза на Владиан Христов (Goldy). Снимките не са много точни, но може да се добие представа.
Надявам се да съм помогнал!
Коментар
-
Цялата процедура излезе към 90лв., но огромната част от нея са тежестите за баланс. За цена на вентилите - немога да кажа.Първоначално публикуван от petmiltd Преглед на мнениеЕ това е вентил. Значи Goldy e човека. Колко ти излезе цялата процедура: вентили+монтаж, баланс?
Коментар
-
Благодаря. Дано Goldy да има налични вентили.Ще го търся през някой от следващите работни дни.Първоначално публикуван от Stanko Преглед на мнениеЦялата процедура излезе към 90лв., но огромната част от нея са тежестите за баланс. За цена на вентилите - немога да кажа.
Коментар
-
Мойте са от 50лв.Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
Вентилите ги взех от "Мотоексперт". Цена на комплекта беше някъде 17-18 лв.
Казват ми, че имало и по-хубав вариант срещу скромната сума от около 50 лв, но още не съм виждал такъв.
Може разликата да е само в цената.
Коментар
-
Не може да се види на снимката как изглежда капачката. Моите имат по 2 нареза от срещуположни страни и вървят с едно пластмасово "ключе", с което е почти невъзможно да ги помръднеш, когато ти потрябва.Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнениеМойте са от 50лв.
Може разликата да е само в цената.Ние не сме неутрални!
Коментар
-
И тия са така.Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнениеНе може да се види на снимката как изглежда капачката. Моите имат по 2 нареза от срещуположни страни и вървят с едно пластмасово "ключе", с което е почти невъзможно да ги помръднеш, когато ти потрябва.
На капачката от вътрешната страна има гумен опръстен.
Ключето пак е пласмасово но капачката се развива много лесно.
Коментар
-
Първоначално публикуван от petmiltd Преглед на мнениеНадявам се ,че капачетата могат да се развиват с отвертка, ако ключето създава проблеми.
Няма проблем. То въпросът е да мръдне веднъж. Оттам нататък и с пластмасата се върти леко. А помръдването става и с нож, и с малки клещички. Пробвано е вече.Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Когато си поръчвах джантите с гумите от Ковачев му казах да ми сложи такива вентили, той каза че не ми ги препоръчва защото ако капачката я натиснеш някъде дали от камък или нещо друго, развиването става невъзможно. Затова ми сложи други вентили - подобни на обикновенните но железни.Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнениеНяма проблем. То въпросът е да мръдне веднъж. Оттам нататък и с пластмасата се върти леко. А помръдването става и с нож, и с малки клещички. Пробвано е вече.
Коментар
-
По принцип не е невъзможно да стане нещо такова, но ми се струва по-малко вероятно.Първоначално публикуван от Ivan Todorov Преглед на мнениеКогато си поръчвах джантите с гумите от Ковачев му казах да ми сложи такива вентили, той каза че не ми ги препоръчва защото ако капачката я натиснеш някъде дали от камък или нещо друго, развиването става невъзможно. Затова ми сложи други вентили - подобни на обикновенните но железни.
Знам, че има къси метални вентили, които вероятно са по-устойчиви на механични въздействия от обикновените. Имам на една от гумите такъв, но при него не ми хареса това, че горната му част е с форма на пресечен конус, поради което се оказа невъзможно да завинтя към него накрайника на компресора и трябваше през цялото време да натискам маркуча с ръка. Голяма досада!
Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Капачката алуминиева ли е.Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнениеНе може да се види на снимката как изглежда капачката. Моите имат по 2 нареза от срещуположни страни и вървят с едно пластмасово "ключе", с което е почти невъзможно да ги помръднеш, когато ти потрябва.
Пак ми стоят джантите в хола - няма винтили.
Гледах едни на Борбет, някви груби бяха. Капачката е никилирана гайка.
От къде мога да взема такива с плоското ключе. Като моите на двайските. Телефон да ми ги пратят?
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар