Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Време ли е да слагаме летните гуми или е рано?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Време ли е да слагаме летните гуми или е рано?

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
    Е и - луд ли съм или здравето не ми е ценно?!
    Ни едното ни другото,просто всеки има глава на раменете!!!И си преценява!
    То тая тема изначално е аПсурдна.........
    Jeep Grand Cherokee 4.7 WJ V8
    0888854582
    Дизел втора употреба за лична - НЕ!!!!
    Китайска поговорка "Не ти пожелавам да живееш в интересни времена" басси!!!

Коментар

Което не пречи да я кладем.
      А тези простотии се правят от името на всички ни.
      Даника
      Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Човек малко или много, като чете чужди мнения, каквито и да са, се обогатява. Неминуемо!
        Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

И аз се обогатих!!! Дано не срещам никой с летни гумета по шосето,освен ако не е некой КОРИФЕЙ на пътя!!

п.п Аман от корифеи!!!!Дано нямаме близка среща......за ваше добро!!
          088пет722пет99
          http://www.hydropompi.com/

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
            Е да де - при различни условия, правилното решение е различно
            Днес сутринта +6, през деня повече... Утре и до края на седмицата го дават доста по-топло...
            Ни за секунда не съм съжалил, че съм си сложил летните гуми... Ходене до Балкана планирам към края на Април...
            Е и - луд ли съм или здравето не ми е ценно?!
            В Балкана (под 1500м. н.в) Август месец нощем лед на асфалта съм виждал. Просто факт.
            Факт е също, че с някви рентакарски летни бриджстоунки на 15см.сняг изпреварвах снегорини в Хърватска, ама не ми се повтаря.
            байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
            Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
            Суперспам - спама на суперите

Коментар

E сега да слагам ли летните гуми или да чакам още?
              Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
                E сега да слагам ли летните гуми или да чакам още?
                Според корифеите чакаш да се изниже Април щото нали имал буква Р нищо че ще е 30 градуса след 2 дена
                Land Rover Discovery II, V8 4.0
                VW Golf VI variant
                Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Всичко зависи от конкретните условия на ползване+прогнозата. Аз лично ще изчакам поне 1 седмица средни градуси над 3-4 + дълготрайна прогноза за положителни температури. Няма значение конкретна дата.

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
                    Което не пречи да я кладем.
                    Кат не се е намерил още нЕкой модератор да я затрие.
                    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                    Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                      Semperit top grip
                      Две зими изкараха на един от служебните ми бусове . На третата година ги пуснах летни . Изядоха се до август , а със сигурност пробегът им през лятото беше под 10 000 км.
                      И аз не вярвах, докато не видях зимен Kleber, монтиран ноември, изкара зимата, пусна се на летен и началото на септември беше под 2 мм. Пробег общо нещо към 20 х.км., половината зима. Не е като да не съм карал лятото със зимни, но стари, толкова бързо износване не съм виждал.
                      Ford Maverick II 2.3 XLT
                      Ford Mondeo MK5

Коментар

Първоначално публикуван от Asen Kushlev Преглед на мнение
                        И аз не вярвах, докато не видях зимен Kleber, монтиран ноември, изкара зимата, пусна се на летен и началото на септември беше под 2 мм. Пробег общо нещо към 20 х.км., половината зима. Не е като да не съм карал лятото със зимни, но стари, толкова бързо износване не съм виждал.
                        Затова предлагам мнителните да ги оставим да изхабят по един чифт хубави зимни гуми и после сами ще "духат по плета с тиквите".
                        ( И Владо е трупал опит със Семперит ,при мен бяха 205/50/15 - т.н. супер ламел и се стопиха като пролетен сняг докато се наканя да ги сменя)

Коментар

Аз пък докато бях с Вектра комби предните ги ядеше за норматив щото няма тракшън и аз винаги тръгвам с летящ старт.
                          Зимата слагах нови зимни ноември и после януари вече предните са наполовина грайфер и въртя предни задни, напролет хвърлях.
                          За Зима не повече от 10-15000 км.
                          и то сравнително скъпи гуми стремял съм се да са от най добрите по АДАК тестовете.
                          Land Rover Discovery II, V8 4.0
                          VW Golf VI variant
                          Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Първоначално публикуван от petkov_bb Преглед на мнение
                            Затова предлагам мнителните да ги оставим да изхабят по един чифт хубави зимни гуми и после сами ще "духат по плета с тиквите".
                            ( И Владо е трупал опит със Семперит ,при мен бяха 205/50/15 - т.н. супер ламел и се стопиха като пролетен сняг докато се наканя да ги сменя)
                            Ай да не бъдем толкова експерти!
                            Някой от мнителните с 7 метров кемпер и с чисто нови зимни гуми три лета навъртя 15 000 км из Европа .А гумите са износени 30-35 процента.
                            На скоро в Истанбул за да не катастрофирам спрях с пушешти зимни гуми ,поражения по тях видими нямаше,не че несъм виждал.
                            Ама никой от експертите в темата не обясни конкретно как и при какви условия и с каква марка гуми ги е износил.
                            Само ехидни подмятания от сорта -баламите да си търкат гумите.
                            И в крайна сметка гумите си ги купувам аз и ще си ги търкам кооолкото си искам и когато поискам.
                            Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Ааа, що бе - аз мога да споделя за всесезонни - Гудиър Вектор 3 на Шкодичка Фабия Сложени в началото на зимата - перфектни гуми.... Лятото при около 35С температура на въздуха почнаха да мляскат особено по пешеходните пътеки, ама си казвам - всесезонни са - няма проблеми... Усещането е като каране по пластелин ...
                              Есента бяха на сликове (т.е. около 1.5-2мм) а бях врътнал под 30х.км...
                              За справка - предпочитам бързото и разумно шофиране, пред екстремното и безсмислено въртене на гуми (т.е. - максимална ефективност по придвижването, с минимален външен ефект - дрифтове и т.н. не са ми по вкуса).
                              Сега на джипа смених летните с врътнати на тях на около 50х.км., въпреки, че имаха още грайфер (навярно биха издържали безпроблемно още 20х.км), но ги бях повредил с остри камъни...
                              Предходната Мазда я продадох с оригиналните летни гуми на около 105х.км, от които около 75х.км с летните (бяха вече към края на живота си)...

Лятото и аз съм срещал лед в Балкана - поради това, че е изключение, там си карам с летните гуми
                              Я стария рефрен - на времето като че ли само със зимни гуми сме карали зимата Първият ми комплект що годе зимна гума бе горепосоченият Вектор 3 някъде около 97 година Дотогава си карах със 'стандартните' гуми зимата и без ПТП
                              Да, тъй-като бях впечатлен от зимните гуми зимата, оттогава зимата си карам с подходящите за сезона гуми
                              Последно редактирано от slowtraveler; 28-03-18, 15:34.
                              Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                              Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Имам "зимни" гуми на Пасата с над 30 000 км и почти не им личи в износването, а се карат целогодишно, но са като камък и пълен боклук върху сняг и лед.
                                Така ,че Чобанов Вашия опит с гумите на някакъв кемпер (друг клас и състав гуми) не ме впечатлява.
                                А и никой във ФОРУМА не ВИ оспори правото да не се делите от "своя".

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X