Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за гуми с нетипични за джип изисквания

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за гуми с нетипични за джип изисквания

Здравейте всички!
    Прочетох доста постове и ми прави впечатление, че тук има хора знаещи а и ръцете им растат на правилното място!
    След като се подмазах бързам с въпросите - живея в малък град и нямам никакъв избор от гуми, а за джипови не са и чували! Виж, за Голф се намират!
    Та на Паджерото имам комплект лети джанти и искам да ги обуя с гуми само за асфалт. Джантите са 6Х15 и предполагам, че мога да им кача гуми с максимална ширина 215? Същевременно ми се ще да са и максимално високи(85-90 може би?) за да намаля малко оборотите на двигателя при високи скорости, a и изглеждат по-добре. Сегашните ми са Goodyear Wrangler Radial 215/80/15 и изглеждат мънички някак. Моля препоръчайте ми накъде да се насоча като марка и от къде в София да търся.
    Щом като е само за асфалт мога ли да гледам и бусови гуми?
    Да поясня за тези, които са ме сметнали за луд вече щом искам да карам джип като лека кола че Паджерото ми е от първата серия, но е колекционерски запазено и ми е жал да го набутвам в лайната(така се изразяват руснаците в техните форуми, ако тук не е прието се извинявам!)

В горните параметри мисля че ще се впишат LASSA - те имат подобни размери. Не ви препоръчвам да слагате бусови гуми. Те имат други параметри и твърдост и не стават за джип, пробвано е...
    VPetrov.photography

Коментар

Може ли малко инфо за Interco и по специално за super swamper?

Коментар

Но Lassa имат само 215/80/15. Предлагат и 235/75/15 но не знам дали ще станат на тези джанти?! Някой производител не прави ли по-високи с ширина 215? Освен руснаците разбира се - те имат и 90...

Коментар

Първоначално публикуван от Volk
          Добре ще е да погледнете на сайта на InterCoTire :

www.intercotire.com

а за всичко допълнително моля питайте...

По принцип InterCoTire са известни като производител на специализирани офроуд гуми. Един от най-реномираните в световен мащаб.
          VPetrov.photography

Коментар

Я-471 например стават за асфалта и криво-ляво имат вид. Безкамерни са. Стават за нещо и извън пътя.

Коментар

Стефане не си много прав. Я471 е специално направена за евтин заместител на гумите за болшинството западни джипове. Оттам идват и размерите и. Прекалено широка е за джантите които са 6х както пише по-горе във въпроса. За асфалт гумата става, за извън асфалта аз поне не знам за по-лоша в световен мащаб...
              VPetrov.photography

Коментар

Карай тогава Я-245.
                По теория ширината на джантата трябва да е 70 - 80% от ширината на гумата. На практика ще живее и на 6-7J. Човека нали ги иска за асфалт. Като не ги надува до 3 атмосфери няма да му ги изяде по средата.
                И кво и е толко лошото на 471?

Коментар

Първоначално публикуван от VPetrov
                  Първоначално публикуван от Volk
                  Добре ще е да погледнете на сайта на InterCoTire :

www.intercotire.com

а за всичко допълнително моля питайте...
                  Колко струва Super Swamper Radial SAM - 97R LT 265/80/R16, франко София освободена за краен клиент, за брой при поръчка за 5 броя и за колко време може да се достави - стандартно?

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан
                    Карай тогава Я-245.
                    По теория ширината на джантата трябва да е 70 - 80% от ширината на гумата. На практика ще живее и на 6-7J. Човека нали ги иска за асфалт. Като не ги надува до 3 атмосфери няма да му ги изяде по средата.
                    И кво и е толко лошото на 471?
                    Значи 31x10,5R15LT мога да я кача на 6" джанта?!?
                    Но това са 4.5" отгоре в ширината?!?

Коментар

това май е ширината на джантата, а не диаметъра

Коментар

в смисъл, че 10,5 не е ширината на джантата, а е непредсказуема величина...

Коментар

10,5 дюйма е ширината на петното на контакта на гумата с щатните 2,5 атм. вътре.
                          Твойте джанти колко са?

Коментар

При 80% височина смяташ ли, че ще има проблем с изкривяване на гумата на завой и биене?

Коментар

Ъъъ ... широчина, да?
                              Не, слава богу. Такава беля идва от ниско налягане в гумите. С 1,5 атм. на асфалта вече имаш реален проблем, остави дали е страшно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X