Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мнение за гуми Кордиант?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Мнение за гуми Кордиант?

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
    С тази гума витарата ще върви в снега по-добре от коя да е зимна.
    Вярно си за овикване! Тая гума за всичко различно от кал, сух асфалт и рохкав сняг е мега зле. Не е като да не сме карали кални гуми, и евтини и скъпи. Чисто новите кални на ферозата бяха на светлинни години по-зле от 6 годишните евтини AT-та и при всяка капка дъжд (изобщо не говорим за каране при зимни условия на пътя) скоростта трябваше да падне поне с 30 километра в час надолу за да стои в пътя при всякаква посока, различна от направо. За спирачен път и прочие подробности хич не искам да говоря - това се мери с рулетка за 5 кинта.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Кольо, калните гуми през зимата имат предимство само на едно място: където няма асфалт. На (х)асфалт са "Ужас на трагедия". Така че: Освиркан си.
      Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Викайте, викайте, свободи сте да го правите.
        И викайте по-силно.

А мен никой не може да ме накара да карам през зимата със зимни гуми, ако имам на разположение презряни каймани. Па не е и аз да нямам опит в снега, и дърпането на буксуващи беемвета по заледен наклон.
        Ма кой както си знае.
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

буксуващи беемвета по заледен наклон.
          Коле на беемветата и наклон не им трябва. На мерцедесите тоже. И зимни гуми помагат само маргинално. На неща от сорта на Форд Транзит със задно предаване също - трябваше му сантиметър прагче и си до там, независимо от гумите. Ама това не прави кайманите по добри на утъпкан сняг, лед и мокра настилка по никакъв начин.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Добре де, не ви карам да карате с каймани. аз само споменавам какво съм преживял.

Апропо-през зимата аз не очаквам от колите си да се държат като на сух асфалт през лятото. Тогава си се кара много по-бавно и внимателно.
            А доколкото чета-народа масово очаква зимните гуми да му позволят да си кара като по сух асфалт.

Аз през зимата си карам с All terrain на BFG, щото с такива е обут маверика.
            Обаче, ако ми се наложи да съм абсолютно сигурен, че ще стигна закъдето съм тръгнал-паля Франко, със силвърстоните.
            Дето съм щял да се пребия с тях...

Коментар

Първоначално публикуван от Rachido4x4 Преглед на мнение
              Сложих ги на колата на жената - котка 307 - зимни гуми !
              Баланса беше не повече от 30 грама .
              Страшна гума - мека като памук , няма шум - поне аз не разбрах (след регенерата на Витарата) .
              Остава да падне снега и ще има още мнения .

И се замислям ....
              Кой от тия :
              - Китайци ;
              - корейци ;
              - турци;
              - талиянци ...
              правят качествени зимни гуми ???

То нещо като приказката за негър - скиор.
              Ако си се е..вал с разни работи - знаеш къде те боли после.
              Не съм русофил - ама за някой неща, тия са по напред от рекламираните .
              Лично мнение , необвързващо никой с нищо.
              Преди десетина години сложих 4 руски зимни гуми на БХа . Нямаше равен зимата . Три зими изкарах с тях и с тях го продадох . Може да са били малко по тежки ама не ги нося на гръб . Тогава ги купих от Нира и бяха значително по евтини 48 лева за нова гума размер 185/70/14 си беше много добра цена . Сега гледам че цените са почти изравнени при гумите за леки автомобили та смисъла от руските малко се губи . С моите отстъпки в Диана зимна гума Дайтън 185/70/14 ми стъпва на 65 лева а този размер в сайта на Нира е 70 лева . И сега ако бяха на цена около 50 лева въобще нямаше да ги мисля слагам направо 4 . Карам 2 зими и нови . То и сега така процедирам миналогодишните нови отиват отзад а две нови отпред на еспейса .
              Последно редактирано от sek.1; 01-11-16, 07:31.
              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

С тази гума витарата ще върви в снега по-добре от коя да е зимна. Въпреки липсата на ламели, и всеобщо битуващото мнение, че калните гуми са за самоубийци през зимата.
                А ако вземе още по-агресивна кална-още по-добре ще върви.

Свободни сте да ме овикате, колото си искате, ама от това зимните гуми няма да станат по-добри от "калните" през зимата.
                А вземи да спреш с това офроуд перчене! С кални гуми, еле пък регенерати с агресивна шарка, зимата на асфалта имаш всички шансове да станеш не само самоубиец, но и убиец. Ходи пални една свещичка късметът ти да продължава да държи!

Това с кайманите на заледен наклон го разправяй на баба ми! Не е като да не съм стоял на едно място с 4 въртящи се колела не на наклон, а на лека гънка на терена, щото кайманите не можеха да откинат на суха трева с няколко пръста сняг отгоре. На същото място с не така агресивни истински гуми (MTR) се минаваше без замисляне и без да пипаш блокажи. На дълбок сняг също съм гледал с каква мъка драпа редукторен УАЗ с блокаж и каймани 35-ци ...

Виж, ако под снега има по-яка кал, то тогава съм съгласен, че кайманите ще вървят по-добре. Ама на утъпкан сняг, примръзнал асфалт или заледено ще ме извиняваш. Пази Боже, да трябва да спираш по-рязко ...
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Чаво, това което пиша съм го изживял, инак не бих си позволил такава категоричност.
                  Има шуменци тук, да се изкажат-през зимата какво се получава на влизането на булевард "Симеон велики" от улица "Тракия". За таксиметровите шофьори-на "Аптека". Леко баирче, и спираш на него, за да дадеш предимство. При потегляне се буксува и се заледява. Та там съм дърпал 2 беемвета, едното на случаен шофьор(щото много се кефех как върви витарата през зимата, а другото на мой познат, който не вярваше като му разправях.

Та искам да кажа, че не ви карам да вярвате насила, ако искате. Аз съм си го изживял наживо. Верно-това беше заради двойното задвижване, ама си е факт.
                  Ако има значение(ама няма)-не бях с каймани, а с кобри. Даже не кобри а с Федима екстрийм еволюшън-първите ми кални гуми.

Коментар

Точно такива гуми свалих миналата зима от Тойотата, след няколко години каране и зимно и лятно и кално. За кално са си ОК. По асфалт, независино от състоянието му, са силно компромисни. На сняг стават само за НЕУТЪПКАН, дори превъзхождат зимни шосейни. За лед никак, особено качени на 2.5 т. кола. При все че ги карах на не повече от 1.8 At.
                    Вместо тях сложих 10 годишни БФГ АТ и разликата зимата очеизвадна, в тяхна полза, въпреки че вече са като балатум.
                    Карам и Мерцедес със задно, вкл. зимата с хубави гуми и няма никакви ядове. Част от хората тук знаят откъде го прекарвам... Та задно предно, няма особено значение, ако не става въпрос за празен бус, камион или БМВ.
                    Кольо, ти дърпаш закъсали, въпреки гумите, а не благодарение на тях.
                    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Кольо, имаш предимство при тръгване - защото си 4х4. Със зимни гуми щеше да имаш още по-голямо предимство на ул. ХХХ и бул. УУУ.
                      Всъщност проблемът със гумите за кал на заснежен асфалт е точно в обратната ситуация: Когато трябва да спреш, а не можеш.

Коментар

Писах, писах, та го изтрих.

Няма смисъл...
                        Всеки да си кара както знае, ама ако не си със зимни гуми на заснежен път-ще го отнесеш.
                        Нищо, че...

Абе няма смисъл...

Коментар

...Даже не кобри а с Федима екстрийм еволюшън-първите ми кални гуми.
                          Аха, баш същите, карани примерно месец, колкото да им изпаднат "космите". 6 (или 7 бяха, не помня) годишни скромни шосейни АТ-та на същия автомобил при същите условия са на светлинни години по-добре.

Предния комплект от същите федими съм ги карал в гората при сняг буквално като чисто нови (няколко часа след монтирането, още с "космите") - същото возило вървеше като танк с тях. Имаше в групата колега с чисто нови зимни, даже с по-голям размер. 4 пъти го дърпах. Ама това в гората, в калта и в рохкавия сняг. Извън това на всичко друго освен сух асфалт никакви ги няма. Дори на дъжд са опасни, а за зимно каране трябва да се мъкнеш като сопол по пътя.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                            ...Дори на дъжд са опасни, а за зимно каране трябва да се мъкнеш като сопол по пътя.
                            Най-страшното е като спираш на светофар и си оставяш много повече дистанция до предния, за да можеш с цената на няколкото подхлъзвания да спреш преди багажника му и някой тарикат да се изхитри да се набута пред теб, защото има достатъчно място за това, и да набие спирачки. Влизаш му в багажника и си виновен по всички параграфи: Удряш спрял автомобил отзад - любимия на всички ни:
                            Чл. 20. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) Водачите са длъжни да контролират непрекъснато пътните превозни средства, които управляват.
                            (2) (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Водачите на пътни превозни средства са длъжни при избиране скоростта на движението да се съобразяват с атмосферните условия, с релефа на местността, със състоянието на пътя и на превозното средство, с превозвания товар, с характера и интензивността на движението, с конкретните условия на видимост, за да бъдат в състояние да спрат пред всяко предвидимо препятствие. Водачите са длъжни да намалят скоростта и в случай на необходимост да спрат, когато възникне опасност за движението.

Коментар

Алекс, точно това е смисъла на майсторското шофиране. Описано в закон.
                              Добрия шофьор винаги знае с какво може да го изненада всяка ситуация, и се подготвя за възможно най-лошия сценарий. Който в 99,999% от случаите не се случва. Ама има една десетохилядна(даже и хилядна) от процента вероятност, в която поради СОБСТВЕНОТО ни невнимаване се случва белята.
                              Същия е случая и с гумите-който може да кара-кара предвиждайки ситуациите. А ако не предвижда, а разчита на гумите да го спасят-десетохилядната става процент, даже и 10 процента...

Коментар

Всичко това добре, ама това какъв шофьор си ти каква връзка има с това коя гума е по-добра или по-лоша?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X