Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За/против задължителните зимни гуми

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: За/против задължителните зимни гуми

Който иска да си кара през зимата с летните,но да си носи последствията от това като глоби и щети!То е до глава!Предпочитам стари зимни с 6мм. грайфер и нагоре ,пред чисто нови летни за зимата,спора е излишен от опит,дот мот грайфера си е грайфер ако гумата е здрава ,права ,няма пукнатини и спи на баланс машината ,дори и нашите тежки АТта па и зимни ако щеш от всякакъв калибър!Такава гума ще ме измъкне ,не лятна!Стара зимна с грайфер ще я спаднеш ако трябва ,а лятната и да я спадаш си е все тая ,на някой кофти участък ще си въртиш на едно място и това е ако ще да си с 8х8!
    Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

против съм !
      тук ще сме по католици и от папата ...
      Дайте извадка за ЕС кои са страните със задължетелно използване на зимни гуми.

Коментар

Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
        ,Предпочитам стари зимни с 6мм. грайфер и нагоре ,пред чисто нови летни за зимата,спора е излишен от опит,дот мот грайфера си е грайфер ако гумата е здрава ,права ,няма пукнатини и спи на баланс машината ,дори и нашите тежки АТта па и зимни ако щеш от всякакъв калибър!Такава гума ще ме измъкне ,не лятна!Стара зимна с грайфер ще я спаднеш ако трябва ,а лятната и да я спадаш си е все тая ,на някой кофти участък ще си въртиш на едно място и това е ако ще да си с 8х8!
        Сичкото по-горе е невярно, но кой съм аз!
        Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Имам два комплекта гуми(летни и зимни), но съм против! Поредната хранилка, и грижа за някой с голяма верига магазини...

Коментар

Против! Само не разбрах, като ме спрат със скутера след 1ви какво следва? Ще ми вземат книжката.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:bdd0ff0b42fe4fbffe4cae985056b5730b003ee90334f7f1a5db7e6a3edbd431.jpg
Прегледи:1
Размер:12.2 КБ
ID:5690824

Коментар

За,целогодишно джъткам с зимни гуми,края на октомври началото на ноември слагам нов комплект.Имах две летни,няма да направя друг път такава глупост,не се понасят на стичаща се вода,дрегела не мога да предположа на къде ще хване.
                Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

[QUOTE=faster;2859731]Който иска да си кара през зимата с летните,но да си носи последствията от това като глоби и щети!То е до глава ...

Точно казано -"до глава". Нека някой през зимата ме удари с неговата кола и ме осакати ,а след това видя ,че гумите нямат и помен от грайфер , в "ГЛАВАТА" му няма да остане зъб . Най-смешно ми става когато някой се прави на велик ,че няма как да отдели на ден по 30 стотинки в рамките на 3 години за гуми ,от които зависят доста животи ! Друг е въпроса дали задължително НЕ трябва да шофират пияни и дрогирани и дали задължително ВСИЧКИ държавни (народни) МПС трябва да бъдат на покупна цена до примерно 15 хил. пара .Но кой те пита ?!?

Коментар

Фен съм на задължителното.
                    Още от как ни подстригваха като моливи в училище и ни стригаха до голо в казармата а преценката за приличния вид на всеки хашлак беше съвсем обективно оставена в ръцете на фатмака или дежурния учител. Разтапям се от умиление по ленинските съботници, манифестациите или бригадите. Ма каква икономика и пътища имахме тогава, а!

Коментар

Щом ще спадаме гумите, може пък да сложим вериги, даже и знаци има къде трябва... Но няма кой да те глоби като не сложиш вериги след знак и в преспи, обаче има кой да го направи, за липса на зимни гуми в някой прекрасен слънчев есенен ден.
                      Колко са идиотите които ще тръгнат през Петрохан с летни гуми при снеговалеж?! А колко ще са идиотите, ако трябва да се кара от определена дата със зимни гуми, дори и да не падне една снежинка?!
                      У Финландия е мраз и студ по принцип, и зимата си почва почти по едно и също време всяка година. Вариант да няма зима, няма. У нас кое оправдава такъв закон?!
                      Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от DAROGA Преглед на мнение
                        ....Точно казано -"до глава". Нека някой през зимата ме удари с неговата кола и ме осакати ,а след това видя ,че гумите нямат и помен от грайфер , в "ГЛАВАТА" му няма да остане зъб . ...
                        Би ли ми отговорил на следното : а ако същият този "залетЕж" през зимата те удари с неговата кола и те осакати , а след това с изненада видиш , че е с чисто нови зимни гуми , с 6 мм. грайфер , ше му простиш ли ? Или ще го пратиш на зъболекар , въпреки че е спазил задължението да кара със зимни гуми ?

Първоначално публикуван от DAROGA Преглед на мнение
                        ..... Друг е въпроса дали задължително НЕ трябва да шофират пияни и дрогирани ....
                        Не е друг въпросът , а същия . Защото по закон и сега е задължително да Не карат пияни и дрогирани , пък то ...

Демек : всичко е до "главата" . Един формално приет закон нищо не променя .
                        Последно редактирано от Vlado_Ts; 13-11-15, 06:48.
                        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                          ....

Един формално приет закон нищо не променя .
                          Променя, променя. Част от протестиращите напоследък ще си намерят стимул за работа и при орязани бонуси.

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
                            Фен съм на задължителното.
                            Още от как ни подстригваха като моливи в училище и ни стригаха до голо в казармата а преценката за приличния вид на всеки хашлак беше съвсем обективно оставена в ръцете на фатмака или дежурния учител. Разтапям се от умиление по ленинските съботници, манифестациите или бригадите. Ма каква икономика и пътища имахме тогава, а!
                            Дааа, времена ..... , нрави, а тия с душиците на комсомолски секретари, сега направо ги вкарват в парламента. Та по лесно да минават забраните.
                            ОФБ ДБ X22SE
                            Не искам Турция да ме пази от Русия. Стигат ми 500 години.

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
                              Променя, променя. Част от протестиращите напоследък ще си намерят стимул за работа и при орязани бонуси.
                              Е ти па ! Що се поддаваш на инсинуации . Т`ва не е истина . Полицаите не работят втора работа още от времето га през деня гонеха бандити , а нощем ги охраняваха . Н`ъл и затуй е протеста : 20-те заплати са компенсация от данъкоплатците , че Родната милиция не бърка у кацата с мед и единствено ни пази .
                              Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Така,лично аз и на джипа ,и на колата си имам по два комплекта гуми с джанти. Добри зимни , и добри летни,марки няма да споменавам. Следя си по дългосрочни прогнози за времето и си ги сменям сам по мое осмотрение.По принцип зимните си монтирам ако стане много студено независимо че е сухо! Обаче така ми се случи че въпреки добрите ми зимни гуми и силно светещи стопове и доброто спиране на едно хлъзгаво кръстовище вуйче с Опелчето ме натресе яко озад, и после опулено и уплашено ми каза '' МИ АЗ ТО МНОГО СЕ ПЪРЗАЛЯ '' После един приятел ми се усмихва и коментира че нямало файда да си давам парите за нови зимни гуми щото аз като не съм се ударил то друг ще го направи. Така че е по добре всички да си карат със зимни гуми през зимата, и съчетано с акъл при шофиране.нещата ще са по добре !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X