Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се съхраняват гуми ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как се съхраняват гуми ?

Понеже дойде време за смяна на гумите и имам опасения , че зимните ми малко са се изкривили от стоене пускам тази тема .
    Как да ги съхраняваме гумите , легнали или прави , ако са с джанти и ако са без . Виждал съм стелажите в гумаджийниците - там гумите са прави , но лежат на три точки . Вкъщи не ми се прави такъв стелаж , а имам гуми с джанти и без , и си мисля , че някой от колегите може да е полезен на всички със съвет.

До: Как се съхраняват гуми ?

Аз съхранявам, тези с джантите легнали, а тези без джанти - прави! Три точки можеш да си осигуриш с две летвички, подложени под правата гума и за трета точка да ползваш някоя стена в гаража. Хубаво е да са и на сухо и тъмно!
    "Do not correct a fool, for he will hate you;
    Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Аз моите гуми ги съхранявам легнали,но затова имам специален стелаж,на който лежат само по една.Принципно смятам,че е по-добре да се съхраняват легнали,с джантите,надути до налягане,указано от производителя,на сухо,тъмно и проветриво!

Коментар

Мисля, има доста гумаджии тук, които биха дали компетентен съвет, но моето мнение е, че всички гуми трябва да се съхраняват легнали, по възможност на специални стойки. Също така мисля, че не трябва да лежат директно на земята, а на нещо изолиращо ги от пода.
        ... to be continued

Коментар

Съхранението е ясно:

1. Сухо и проветриво място.
          2. Без пряко слънце.
          3. Задължително в право състояние. (гумите слягат и монтажа после е труден, особено на по-големи джанти, достига се до паленето им с бензин)
          4. Добре е да бъдат монтирани на джанти и напомпани с ниско налягане ( 1 ат.)
          5. Трябва да има подходяща подложка под тях, особено ако се слагат на бетон или земя. (парче картон)
          LZ1VMH

Коментар

[quote=GOLDY-Владиан Христов;246745]Съхранението е ясно:

1. Сухо и проветриво място.
            2. Без пряко слънце.
            3. Задължително в право състояние.quote]

Много точно казано,
            Влагата и слънцето скъсяват живота на гумата, тя постепенно се напуква, през пукнатините леко започва да влиза влага, която стига до стоманената корда ии..... сещате се по нататък, една гума с неточно правилен кръг (после обяснявай, че въпреки балансмашината да показва нули гумата не подлежи на баланс)
            Има една консервираща смазка, която леко по гъстота прилича на неразреден латекс, сивочерна на цвят, но не се продава в БГ, един литър стига горе долу да се консервират комплект гуми на TIR, талкът помага при материяли от полусоров каучук (предпазва от вулканизация) за гумите може да не помогне, но няма да попречи.

Поздр
            LZ1HRD

Коментар

Старателно измити.

Коментар

A ако са без джантите - пак ли прави ?

Коментар

Първоначално публикуван от ивайло Преглед на мнение
                  A ако са без джантите - пак ли прави ?
                  Без джанти задължително трябва да са прави.
                  LZ1VMH

Коментар

При търговците на дребно са прави.
                    При производителите и вносителите

Коментар

След като ги сваля ги измивам с безконтактно и с пароструйка ако са на джанти ги спадам около 1-на атмосвера като изсъхнат ги намазвам отвън с препарт за подхранване на каучука.
                      0887 526 564/ 0897 933 755 /

Коментар

Измиване и почистване от камъчетата, заседнали в грайфера. Изсушаване.
                        Ако са на джанти - проверка на налягането и донапомпване при необходимост.
                        Намазване с талк.
                        Поставяне в полиетиленови пликове.
                        Подреждане по указаните по-горе начини на тъмно, сухо и проветриво място.
                        БИО пчелен мед и пчелни продукти
                        0888 66 59 73

Коментар

така е най добре , мойте за мотора си висят в гаража на тел . върши работа ако на земята е влажно
                          Марио Станчев , 0877833344 / skype: mario_stanchev

FaceBook: http://www.facebook.com/Vammpire

Коментар

Първоначално публикуван от inp Преглед на мнение
                            Измиване и почистване от камъчетата, заседнали в грайфера. Изсушаване.
                            Ако са на джанти - проверка на налягането и донапомпване при необходимост.
                            Намазване с талк.
                            Поставяне в полиетиленови пликове.
                            Подреждане по указаните по-горе начини на тъмно, сухо и проветриво място.
                            И аз така.......

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X