Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос към гумаджиите..

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос към гумаджиите..

Странна работа и нелогична.. Днес си свалям летните гуми и слагам зимните, и какво да видя.. Задните гуми от вътрешната страна, на няколко места, малко над борда - зачекнати и пред скъсване..
    Гумите съм си ги слагал аз и то безпроблемно, размера е 245/40/18, като единия шенкел е крив.. Не съм ги удрял никъде..
    Проблема го забелязах преди да ги натисна на пресата за отлепяне..

От: Въпрос към гумаджиите..

Не съм гумаджия, ама да си се качвал на бордюри ?
    Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
    Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

С тия брони.. Твърдо - не!

Коментар

Re: Въпрос към гумаджиите..

Лагерите на главините как са. Погледни дали не седят малко като разкрачени гумите...
        П.П.чел недочел... това малко над борда съм го изтървал. Другото което се сещам е да карани меки известно време.
        Крив шенкел?

Коментар

Ами през лятото, доста пъти се налагаше да ги помпя, като веднъж бяха на 0.8 атмосфери..
          А шенкела е крив защото вероятно е имала страничен удар..

Коментар

Ако не е скъсан плата се правят малки участъци. Правят ги тези които се занимават с регенерация на гуми. Аз лично съм правил 15-ка на субару, която бе чисто нова, но мека и я набучих на остър камък странично. Текстила бе здрав, но въпреки всичко отвътре ми сложиха гумиран текстил и стана много трудна за баланс. Ставаше само да се ползва за задна. Ремонта й ми струваше около 30 лв, а гумата струваше 85лв нова.
            За Вашия случай, не зная. Трябва да се пита на място.
            Бизнеса е проста работа, ама не е за прости хора !!!

Коментар

Странично се нацепват при каране меки .Освен по борда има и вътре в гумата видими следи от стърготини каучук и протрито по външния диаметър на гумата . Това ако е карана мека
              Uaz 469 2.4 D MB
              KTM 600 ROTAX
              Hyundai Terracan 2.9 CRDI- 2 бр.
              Иво 0 9 8 осем 9 4 4 2 седем 9

Коментар

Ако е зачекнато, явно е ударена/прищипана в нещо...
                Ако целия борд е нацепен (концентрична окръжност) съм съгласен с Иво - карана мека/прегрята и е за хвърляне...
                Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от Десислав Добрев Преглед на мнение
                  Странна работа и нелогична.. Днес си свалям летните гуми и слагам зимните, и какво да видя.. Задните гуми от вътрешната страна, на няколко места, малко над борда - зачекнати и пред скъсване..
                  a какви са гумите? откога им е DOT-a?

Коментар

Ами дупките и изрезките по Хасфалта?
                    Yamaha T max 500i/ABS/2007/50hp
                    Zander 3.80m,Johnson 2T/8hp
                    Vw passat 6/2.0TDI-CR/DSG6/140hp/2009
                    Toyota Hilux/2KD-FTV/102hp/Double Cab/2005

Коментар

Направо ми е чудно, как не са се пръснали. 40 процентна гума на 0.8?

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                        Явно ги правят яки....
                        Преди време с един приятел с Мазда МПС пътувахме нанякъде и бе сериозно юркане - скорости над 160км/ч. Спряхме да почиваме и след почивката гледам едната гума доста мека...
                        И гореща - колко сме карали така - не знам. Поради липса на помпа продължихме така още около 25км със скорости до 100км/ч... На бензиностанцията гумата показваше около 0.8атм...
                        Напомпахме я до 2.5 и газ по магистралата. След 50км - припомпване на следващата бензиностанция. И така - до Варна...
                        Разбира се след това борда на гумата бе като горен - износен, и гумата бе за хвърляне... Но е факт, че по поведението на автомобила въобще не си личеше, че гумата е много мека...

Коментар

не много мека, даже напълно мека може да не се усети веднага при профил 40%... особенно ако е задна гума.
                          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
                            a какви са гумите? откога им е DOT-a?
                            Китайчета, 2012-та година..
                            Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                            Не е 40 процентна гума, никъде не съм го споменавал, да не бъркаш с височината..
                            Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                            не много мека, даже напълно мека може да не се усети веднага при профил 40%... особенно ако е задна гума.
                            Както казах, няколко пъти ми се е налагало да ги припомпвам и все бяха доста под това, което трябва да бъде, и никога не съм усещал разлика, дори и да са както трябва да са..
                            А принципно знам, че 18" лоша гума няма, понеже уж спортни коли, ала-бала и производителите не си позволяват да правят ментета, че да не стане беля..

Коментар

Колегата Пенчо е прав защото 40 което сте посочили за височина е 40% от 245. Пак е височина на изразена като процент.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X