Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво ще кажете за Lassa Competus 4x4

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какво ще кажете за Lassa Competus 4x4

Здравейте,искам да питам за мнения за тези гуми.Става дума за един паркетник,който основно кара по асфалт Как се държат на сухо и топло време,на дъжд,на сняг...
    Всякакви мнения ще са ценни за мен от хора,които са карали с такива гуми
    Renault Scenic RX4 2.0 16V 140hp

До: Какво ще кажете за Lassa Competus 4x4

Попитай де, напиши модела и размера на гумата, свали от някой сайт картинка, за да видим и добием представа и кажи най вече за какъв терен те интересува.
    Баща ми примерно кара само с ласа лекия си автомобил преди години. Като завали сняг си купува 4 нови зимни ласа и ги кара после и цяло лято. За другата зима са се изтъркали и опекли и пак така-4нови...
    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Ами то по снимка ако можеше да се разбере нямаше да пускам тема...Питам ако някой случайно има преки впечатления от този модел (да е карал с тях) да метне едно мнение.Иначе писах,че са основно за асфалт целогодишно (всесезонни).
      Интересува ме за размер 215/65 16"

Коментар

за мен гумите са добри и не са скъпи, ако става въпрос за компетус, биват .
        Bertone freeclimber 1.8 115hp

Коментар

Всички служебни УАЗ-ки ги обуха с такива гуми.На утъпкан сняг не са много добре, колата се занася по завойте въпреки вкл. преден мост .За неотъпкан нищо немога да кажа,условията при който ги експлоатираме ако не е почистено /минал ротора/ снега е от 1,5м. нагоре.За асвалт целогодишно добре ами ако падне хубав сняг,сухо- топловреме- дъжд стават.
          Прикачени файлове
          Land Rover Discovery:
          - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
          Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

За даже лек офф гумата си я бива и то доста.Преки впечатления на къса Фронтера.Мека гума,но не се износва лесно и не е тежка като регенерат или някои "кални" гуми.Не шуми и не клати по завои.При турчолята има някакви стандарти,че за да напишеш на изделието мейд ин тюркай,трябвало да заштитиш качествен стандарт-иначе и до пандела може да стигнеш.На гумите си го пише.А ако те интересува 235/75/15 на 1500км. без забележки имам пуснати 4бр. на цена като регенерати.Аз отидох на доста по-голям размер,за това съм ги обявил.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
              А ако те интересува 235/75/15 на 1500км. без забележки имам пуснати 4бр. на цена като регенерати.
              Ами за съжаление ми трябва 215/65/16 и твоя размер не ме устройва
              А Ласата регенерат ли са?

Коментар

Първоначално публикуван от Bobkata Преглед на мнение
                А Ласата регенерат ли са?
                Неее ..

LASSA е продукт на компанията BRISA , съвместно предприятие на японския концерн Bridgestone и най-големия турски конгломерат Sabanci Holding. Използвайки технологиите на Bridgestone, най-големият производител на автомобилни гуми в света, BRISA произвежда над 400 различни размера автомобилни гуми с марките Lassa и Bridgestone.

През 1996 г. BRISA печели престижната Европейска Награда за Качество, присъждана за прилагането на Европейския модел за качество във всички аспекти на дейността на фирмата.
                Land Rover Discovery:
                - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".

Коментар

Мерси за уточнението и мненията на всички.Значи да разбирам,че този модел е доста прилична "компромисна" гума

Коментар

Митко/fulda/
                    Старши участник
                    | СзО || +ПЛ || ДВиП |* МСС *
                    Дата на включване: Sep 2004
                    Публикации: 1,330
                    Точки (при гласуване): 26

До: ГУМИ ЗА ДЪЛБОК, НЕУТЪПКАН СНЯГ
                    Цитат:
                    Мнение на 5-ракиев
                    А тези немогат ли да бъдат като компромис има ламели на блокчетата претполага се, че ще държат на сняг, кал но незнам марката.Ако някой има предположения за марка и модел да казва.

Така ! Това също е Интерко (най-скъпия модел) , но е КОМПРОМИС ! Сещам се за един стар виц :
                    Нане отишъл при Вуте и рекъл :
                    - Вуте , дай коньо и каруцата да прекарам малко сено .
                    Вуте :
                    - Абе ... да ти кажа, чи коньо е куц - е къде търчи из ливадата ... , да ти кажа , че каруцата е строшена - те до тебе е !
                    Затова ше взема КОМПРОМИСНО решение :
                    ОТИ НЕ СИ Е..Ш МАМАТА !
                    Та така ... с компромисите ...

Коментар

Първоначално публикуван от 5-ракиев Преглед на мнение
                      Внимавай с" КОМПРОМИСИТЕ" да не ти теглят и на теб един К......
                      Дам,много добре знам,че са компромисни и ще имам едно на ум,но нарочно питах за всесезонни,тъй като през зимата не минавам много километри (не повече от 2000 за целия зимен период) и поне мое мнение е,че не си заслужава да купувам отделно чисто зимни гуми при това положение (все пак комплекта е 1000лв.).

Коментар

Аз съм с такива и на мокро се пързалят, като сликове при дъжд.
                        Е, това може да бъде и приятно
                        Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Lassa Competus 4x4 265/70/15
                          носят както на мокро така и на кал
                          събират доста излишен товар...и трудно се чистят
                          относително меки...с прилична визия
                          при цена от 220лв./бр. никак не бих я нарекъл компромис

Malatesta Kobra 265/75/15

163лв./бр. - нека да е зле

Коментар

Първоначално публикуван от bubi Преглед на мнение
                            Malatesta Kobra 265/75/15

163лв./бр. - нека да е зле
                            Сигурно е така за Кобрата,но тъй като карам над 90% по шосе не ми се вижда удачен вариант в моя случай
                            Както и много не ме касае дали Ласата събира кал.Основно ме интересува как се държи зимно време (на сняг) и на мокро през лятото и то на асфалт
                            Добре да направя тогава нещо като анкета:Коя гума бихте ми препоръчали
                            1.Lassa Competus
                            2.BFG Alltarain T/A
                            3.Pirelli Scorpion ST
                            Като се има в предвид моите изисквания (всесезонна гума предимно за шосе).

Коментар

Явно никой не може да ми даде препоръка за някой от 3-те модела?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X