Колеги,имам един въпрос относно гумите на Тойотата.Преди 3-4 дни я купих и малко не съм в час с какъв размер гуми трябва да се кара.Значи в момента на летите джанти е с 175/70/14,на железните същия размер само че зимни гуми обаче поизносени,а аз си искам хубави гуми.Та мисълта ми е предлагат ми едни 185/65/14 доста изгодно,та номера е няма ли да са много широки за сняг и кал да речем,защото терцела ми е с 165/80/13 и няма на зад.Та това е въпроса:Прекалено широка ли ще бъде 185/65/14 за сняг и кал знам че трябва по-тесни гуми.Колата разполага с блокаж на центр.диф.Благодаря ви.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Corolla 4wd--гуми???
Свий
X
-
До: Corolla 4wd--гуми???
Благодаря за пожеланията,обаче нали по-широката гума има по-голямо газене от там по-голямо съпротивление...знам ли?Говорим за сняг,кал,зимни условия!!!SUBARU FORESTER 2002g AWD LSD-DIF. Човек може да живее без храна 1 месец,без вода 1 седмица,без въздух 1 минута,а без акъл цял живот...
Коментар
-
Проблема ми е е в широчината на тези дето искам да сложа 185/65/14 дали няма да затъва повечко в кал и сняг..SUBARU FORESTER 2002g AWD LSD-DIF. Човек може да живее без храна 1 месец,без вода 1 седмица,без въздух 1 минута,а без акъл цял живот...
Коментар
-
Ми пак ти казвам-зависи от калта и снега. Ако отдолу има и малко асвалт, няма страшно. Ма ако има пак кал и снягкаквито и да са гумите, няма спасение без трактор ....Ако са зимни тия гуми, дето ги искаш, слагай смело.
"Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
Неизвестен мъдрец
Коментар
-
Зимни са,много яка гума,януари месец ги взех от Голди,и ги продадох на кума ми,той ги е карал 500км и сега ми ги препродава на мен пак
,просто знам колко стояха на колата му
SUBARU FORESTER 2002g AWD LSD-DIF. Човек може да живее без храна 1 месец,без вода 1 седмица,без въздух 1 минута,а без акъл цял живот...
Коментар
-
за 1см ако мислиш, че има голяма разлика
правилото е "колкото по-широка гума, толкова по-дълбок грайфер" иначе се получава обратния ефект /аквапланинг и др./.помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117
Коментар
-
Тедо,съгласен съм с теб,но по-голямото съпротивление на по-широката гума????Питам за тези неща защото наистина много ще се кара в кал и сняг....Иначе въпросните гуми са зимни от мек каучук и добра шарка.
SUBARU FORESTER 2002g AWD LSD-DIF. Човек може да живее без храна 1 месец,без вода 1 седмица,без въздух 1 минута,а без акъл цял живот...
Коментар
-
Е ако толкова много ще караш в кал и сняг, по добре смени королата за джип, щото тя с гуми и без гуми си е лека кола. Едва ли е предвиден оффроуд от конструкторите и."Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
Неизвестен мъдрец
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар