Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Зимни гуми - 2014

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Зимни гуми - 2014

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
    от 3-те за които гласувах:
    Continental ContiCrossContact Winter
    Dunlop SP Winter Sport 4D
    Nokian WR SUV 3
    бих избрал тази с най-пресния DOT и най-добрата цена - и определено преди ноември, декември или първия сняг... после цените са нагоре
    Фсички тези гуми си ги карал ?
    В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Гласувах за Toyo Tranpath S 1.
      Ползвам ги на ТЛК-90 вече 5-та зима и съм доволен.
      Слагам ги сравнително рано и ги махам по-късно/например тази година, преди първи май/, за да се разпределя пробега с А/Т-тата по-равностойно.
      На сухо, са някак "по-пискливи"- шума е с по-висока честота, от тази на "летните" Open Country A/Т на същата фирма.
      За мен, това се явява, сякаш по-чуваемо, но изпълняват функцията си при зимни условия много добре, дори и на заледено.
      Приятно съм изненадан, понеже очаквах да се износват бързо, тъй като усещането е, че са от мек материал, но са издържливи и си запазват качествата.
      Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
      ... turn on your A/С !

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
        Фсички тези гуми си ги карал ?
        Ами той въпроса на анкетата е 'кои предпочитате', а не 'кои сте карали'
        Та в този аспект 'предпочитам' Nokian WR SUV 3' - чакам ги да дойдат следващата седмица...
        А иначе активно съм експлоатирал няколко години GoodYear ULTRAGRIP SUV, а последната - и Bridgestone DM V1.. Но на различни автомобили.
        Не смятам, че без специална апаратура може да се даде обективно мнение - усещането на зимната гума е прекалено субективно, а представянето и зависи много от параметрите на автомобила и от размера на самата гума...
        И обикновено 'всяка зимна гума е добра', освен ако си закъсал някъде сериозно с нея - тогава гумата е виновна, а не шофьора
        Последно редактирано от slowtraveler; 06-10-14, 21:26.
        Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
          точно... но от изброените:
          Goodyear ULTRA GRIP - е PLUS май не бяха...
          Dunlop SP Winter Sport - само, че предишните 3D
          сега ще съм със зимни на 2-3 г. Bridgestone или Yokohama - ама SUV-a го взех през лятото,
          оставих ги в гараж на съхранение и трябва да видя кой модел и марка са точно.
          Последно редактирано от ivied; 06-10-14, 22:25.

Коментар

Точно така,и аз така я разбрах анкетата.Бих карал DM V1 и за това гласувах за нея . Това,че съм с LM80 не я прави по-добра.Не винаги моето гардже трябва да е най-
            Виден столичен ихтиолог

Коментар

а кви са цените в БГ - споделете де, кво като настъпите някой по мазола...
              примерно за размера 225 / 65 R17 :

Nokian WR SUV 3
              Bridgestone BLIZZAK LM80 EVO
              Vredestein WINTRAC 4 XTREME
              Pirelli SCORPION WINTER
              Goodyear ULTRA GRIP PLUS SUV
              Dunlop SP Winter Sport 4D
              Michelin LATITUDE ALPIN LA2
              Continental ContiCrossContact Winter

Коментар

Ами той въпроса на анкетата е 'кои предпочитате', а не 'кои сте карали' ...
                Не съвсем

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                Добавих към темата анкета за предпочитания модел гуми. Желателно е предпочитанията да се основават на личен опит, а не на прочетено някъде в Интернет. ...
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Абе и аз като ученик предпочитах да чукам Аманда Лиър, добре, че само предпочитах, щото по-късно разбрах, че била виетнамски травестит
                  В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                    Абе и аз като ученик предпочитах да чукам Аманда Лиър, добре, че само предпочитах, щото по-късно разбрах, че била виетнамски травестит
                    хахаха
                    ама не е зле да говорим и за цени - не мислите ли?!
                    иначе предпочитания - вкусове - и опит няма как да съвпадат,
                    ако не правим и тестове на изброените марки на полигони и в реални условия
                    на поне няколко размера, със сходни автомобили, в идеално техническо състояние...
                    и т.н. демек нещо като Аманда Лиър

P.S. а да допълня, че се сетих, 2-я ми Гранд беше с Continental CrossContact LX Sport
                    и имам отлични впeчатления от тях, заради двойната шарка, ама тя си се води
                    Ganzjahresreifen - демек всезезонна

И обикновено 'всяка зимна гума е добра
                    виж тука не си прав, някои (от скъпите) всесезонни даже са по-добри по 80-90% от евтините зимни...
                    и дайте да видим, кои са скъпите и кои са евтините - и как се представят, от личен опит няма как всичките да сравним - значи остават тестовете
                    Последно редактирано от ivied; 06-10-14, 22:57. Причина: Аманда Лиър и Continental CrossContact

Коментар

хахаха
                      ама не е зле да говорим и за цени - не мислите ли?! ...
                      Хубаво да говорим, ама става сложно, защото има големи разминавания в цените на търговците за един и същи модел и размер, а като сложим в сметката, че на теб ти трябва един размер, на мен друг, а на трети - съвсем различен ...

Нокиан, които при теб са 113 евра (221 лв), тук ги виждам за 268 лв на сайт, който като да не е от най-скъпите. А в размера, който мен ме устройва (265/70 R16), пък е 284 лв на същия сайт, а на друг - 300 лв.
                      Yokohama-та са ми я анонсирали от 260 до 312 лв. И т.н.
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                        Хубаво да говорим, ама става сложно, защото има големи разминавания в цените на търговците за един и същи модел и размер, а като сложим в сметката, че на теб ти трябва един размер, на мен друг, а на трети - съвсем различен ...

Нокиан, които при теб са 113 евра (221 лв), тук ги виждам за 268 лв на сайт, който като да не е от най-скъпите. А в размера, който мен ме устройва (265/70 R16), пък е 284 лв на същия сайт, а на друг - 300 лв.
                        Yokohama-та са ми я анонсирали от 260 до 312 лв. И т.н.
                        ей сега ще погледна поне в 2 D сайта за твоя размер
                        Continental CrossContact Winter 265/70 R16 112T M+S Winterreifen 128,19 €
                        Nokian WR SUV 3 265/70 R16 112H M+S Winterreifen 120,80 €
                        Michelin Latitude Alpin 265/70 R16 112T M+S Winterreifen 129,77 €
                        и изведнъж бааам
                        Hankook Winter i*cept evo W310 265/70 R16 112T M+S Winterreifen 136,90 €

а тук пък същите са!!!:
                        265/70R16 112 T Hankook I*CEPT EVO W 310 - 97,99 €
                        265/70R16 112 T Continental Crosscontact Winter - 127,38 €
                        265/70R16 112 H Nokian WR SUV 3 CE 73 113,18 €
                        265/70R16 112 R Bridgestone DM V1 119,68 €
                        http://www.reifensuche.com/Kaufen/Su...h=w265-s70-d16

май разликите в цените за различните размери не са големи
                        иначе тестове за SUV зимни от 2013 и познай кои са:
                        "sehr empfehlenswert" - много препоръчани...
                        тук: http://www.toroleo.de/static/de/reifentest/suv-winterreifen-test-2013

Последно редактирано от ivied; 06-10-14, 23:29.

Коментар

От тази LASSA съм страшно доволен Натиснете снимката за да я уголемите

Име:product_1343131.jpg
Прегледи:1
Размер:40.2 КБ
ID:5614158

Коментар

....виж тука не си прав, някои (от скъпите) всесезонни даже са по-добри по 80-90% от евтините зимни......
                            Тълкувай цялото изречение
                            За конкретни параметри съвсем не споря - разбира се, че когато започнеш изпитания с апаратура нещата започват да получават някакъв обективен облик.
                            Но имам големи съмнения, че при качване на едни и същи гуми на различни автомобили също може да се получи разместване в таблицата, поради различните натоварвания, на които са подложени гумите...

А за Ултрагрип SUV - май имаше плюсче, но ще проверя - гумите все още се експлоатират на колата на жена ми и тази година отново смятам да ги сложа на Кашкая...
                            Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

....А за Ултрагрип SUV - май имаше плюсче, но ще проверя - гумите все още се експлоатират на колата на жена ми и тази година отново смятам да ги сложа на Кашкая...
                              Нямало е - пише само ULTRA GRIP....

Коментар

Тъй! Резултатите от анкетата малко заприличаха на тези от неделните избори.

Нокиан тук явно са осезаемо по-скъпи, отколкото в Германия (щото ония са социално слаби). Не знам къде са произведени тези, които се продават в Германия, ама тук на някои от сайтовете, които ги предлагат, до името на модела пише "Russia". Може и да не съм прав, ама някакси нямам особено голямо доверие на руските другари.

В крайна сметка, след доста четене насам-натам по чуждестранни форуми, в т.ч. и от немски потребители с обявен солиден километраж, реших да пробвам ей това:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG0020.jpg
Размер:116.2 КБ
ID:5614240

Име:IMAG0021.jpg
Размер:111.8 КБ
ID:5614241

Име:IMAG0022.jpg
Размер:137.3 КБ
ID:5614242

Yokohama Geolandar I/T+ made in Japan с ДОТ от 2013. Пък то ще си каже.

Взех ги от фирма, която се рекламира във форума. В крайна сметка гумите, с включен монтаж на джанти (без качване на колата) стъпиха от порядъка на 260 лв/бр.

Още няма да бързам да ги слагам, че в прогнозата за втората десетдневка на октомври виждам температури от порядъка на 23-24 градуса ...
                                Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X