Обява

Свий
Няма добавени обяви.

непукащи се гуми

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• непукащи се гуми

Здравейте.

Имам проблем с гумите на джипката а така също и на планинския трактор с който бачкам. Та пукат се постоянно, защото работя и карам в много тежки планински терени и има много бодили и постоянно се пукат и ми се налага да губя по един ден да ги оправям.

Има ли гуми, които да са с с по-дебела гума и така да не може да се пукат от бодили, или с някаква пластмаса отвътре?

За трактора (той е малогабаритен, с четири еднакви по размер гуми, 4х4, планински 75 коня) съм чувал за една фирма в Ямбол, която пълнела гумите с някакви пяна, с която се пълнела гумата на трактора еднократно, тя се втвърдявала и по този начин няма пукане, защото гумата седи изпъната от пяната а не от въздуха в нея, но това е доста скъпо - около 500 лева на гума, като го направиш, караш гумата до износването напълно на грайфера и след това я режеш и хвърляш. Също това за кола не би било практично, защото сигурно ще стане голям дисбаланс в гумите.

Дайте съвети какво да правя с гумите на джипката и на трактора.

Мерси предварително

От: непукащи се гуми

http://www.offroad-bulgaria.com/show...ight=rhinotire
    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
      мерси, значи има нещо подобно на смола с каучук за тези цели. А някакви фирми и контакти в БГ на такива, които слагат такова покритие?

Коментар

за тракторчето може и да пасне някоя от типа супереластични, макар че се ползват главно при челни товарачи

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:construction-equipment-tires-backhoe-loader-telehandler-55441-2372505.jpg
Прегледи:1
Размер:19.3 КБ
ID:5571094

Коментар

Първоначално публикуван от maxaffey Преглед на мнение
          мерси, значи има нещо подобно на смола с каучук за тези цели. А някакви фирми и контакти в БГ на такива, които слагат такова покритие?
          Вторият пост от посочената тема понеже българския сайт не работи си пише, ако е вярно де.
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:rhinotire.jpg
Прегледи:1
Размер:239.4 КБ
ID:5571097
          Hyundai Tucson JM 2.0 CRDI 4WD

Коментар

утре ще ги проверя дали са актуални

Коментар

Здравейте.

Имам проблем с гумите на джипката а така също и на планинския трактор с който бачкам. Та пукат се постоянно, защото работя и карам в много тежки планински терени и има много бодили и постоянно се пукат и ми се налага да губя по един ден да ги оправям.

Има ли гуми, които да са с с по-дебела гума и така да не може да се пукат от бодили, или с някаква пластмаса отвътре?

За трактора (той е малогабаритен, с четири еднакви по размер гуми, 4х4, планински 75 коня) съм чувал за една фирма в Ямбол, която пълнела гумите с някакви пяна, с която се пълнела гумата на трактора еднократно, тя се втвърдявала и по този начин няма пукане, защото гумата седи изпъната от пяната а не от въздуха в нея, но това е доста скъпо - около 500 лева на гума, като го направиш, караш гумата до износването напълно на грайфера и след това я режеш и хвърляш. Също това за кола не би било практично, защото сигурно ще стане голям дисбаланс в гумите.

Дайте съвети какво да правя с гумите на джипката и на трактора.

Мерси предварително
              За тракторчето може да пробваш с ПЯНА за прозорци . Нямат пукане , нямат балансиране и демонтажа е след тотално износване с Флекса . Преди години "напомпахме" една двуместна гумена лодка с такава пяна. След интервенцията лодката никога не спадаше и возеше по четири+ човека без да мърда !!!! Даже си закачахме скъсаните кукички по гумата на лодката за Ужас на Всички рибари около нас .
              0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

За лодка става с пяна ,но не и за гума на трактор.Все пак натоварването е друго.
                ОФA ДБ 2.5тдс 97г, ЗИЛ450506,тел.0899751844

Коментар

Значи тези от Варна, които ги има на този сайт: http://www.rhinotire.com/distributor вече не правят такива гуми, защото са продали машината в София отдавна, но нямат контакт с хората, които са я купили и незнаят дали работят изобщо.

Това с пяната (ама незнам дали е същата пяна) знам че го правят някъде в Ямбол и било точно за трактори. Според мен би трябвало да е някаква по-здрава пяна.

Коментар

Значи досега намерих само едни момчета от София но те слагат нещо като гел в гумата и при пробиване, гела запъ;ва дупката. Но това става само при безкамерни гуми (без вътрешна гума) а за съжаление тракторите ми са с вътрешни гуми. Досега не можах да намеря от тази смола която слагат на гумите отвътре, защото ми изглежда по-здраво.

А някой знае ли дали може да се преправи джанта, която е за ползване с вътрешна гума на такава за използване без вътрешна гума.

Коментар

А някой знае ли дали може да се преправи джанта, която е за ползване с вътрешна гума на такава за използване без вътрешна гума.
                      Те от едно 20 години "западните" трактори са си с безкамерни гуми. Ако джантите са без наранявания по ръбовете и не са на 30-40 години - само вентили и може би - лепилце за бордовете (на коли отдавна не слагат лепило).
                      България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                        Те от едно 20 години "западните" трактори са си с безкамерни гуми. Ако джантите са без наранявания по ръбовете и не са на 30-40 години - само вентили и може би - лепилце за бордовете (на коли отдавна не слагат лепило).

те тракторите ми са нови 1999г. и 2013г. и са италиански и на двата гумите са с вътрешна гума, така че незнам къде на запад ги правят без вътрешна гума.

За сега намерих едни джанти които са за безкамерни гуми и ще пробвам този гел, за да видим дали става нещо с него.

Коментар

те тракторите ми са нови 1999г. и 2013г. и са италиански и на двата гумите са с вътрешна гума, така че незнам къде на запад ги правят без вътрешна гума.
                          Тези - от 1993 г. са минали само на безкамерни http://www.firestoneag.com/en/news/t...tor-tires.aspx
                          Даже руските тАваришчи ползват такива: https://www.google.bg/search?q=%D0%A...BD%D1%8B%D0%B5

Коментар

По вероятно е ако си вземал някой трактор втора ръка впоследствие да са сложили вътрешни гуми.Варианта е без камерни гуми и гел.Изпитано.
                            Където не мога пеш продължавам с Уаза.
                            Съдействие за закупуване на гуми с отстъпка срещу
                            Съдействие на закъсали автомобили

Коментар

http://www.offroad-bulgaria.com/show...t=11498&page=4
                              Пътят е целта.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X