Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Налягане на гумите в реално време

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Налягане на гумите в реално време

Аха. Намираме на земята четирима. Пипаме - никой няма пулс. Изводът - това е нормалното състояние на хората.
    Ашколсун. Пак почнаха глупавите опасни съвети.
    Срам нямате ли? Не всяка глупост е смешна.

Коментар

Първоначално публикуван от v0id Преглед на мнение
      Ония големите балони ли ? Сигурно защото не можеш да ги удариш в земята и да се счупят .
      Коригират ги много често.
      На седмица или две, не съм сигурен но общо взето са точни.
      Освен това с 5-6 манометара можеш да си по-сигурен за налягането в гумите.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
        Коригират ги много често.
        На седмица или две, не съм сигурен но общо взето са точни.
        Освен това с 5-6 манометара можеш да си по-сигурен за налягането в гумите.
        Най-често зареждам на OMV, причината е, че само на тяхните бензиностанции има едни много вкусни бонбонки...
        Дори и на бензиностанцията в Кържали, манометрите не са точни, Пламене. Ако искаме да сме сигурни в нялагането, трябват не само 5-6 манометъра, ами и по няколко измервания с всеки. После елеминиране на най-високите и най-ниски показания, интерполация на останалите... Тука вече се намесват методите на статистиката, точни сметки с неточни числа (ама всички много и вярваме, нали )
        Ква стана тя, ще правим научен труд...

v0id, така "на око" не става, ако искам моите да "изглеждат добре", трябва да ги напомпя къде 3-4 атм.

Някъде по-горе, Стефан беше споменал, че росто трябва един еталонен манометър или може би оная органзация (Комитет по метрология, мисля се казваше - не знам дали съществува още ), да си върши работата, т.е. да извършва периодичен контрол по бензиностанциите.
        Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
        Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Тия идиоти искат молба, и ти дават за пари след месец документ, който е БДС, и е длъжен да е достъпен. Ще си вършат те работата ... По-скоро депутатите ще станат патриоти.

Коментар

аз най-накрая сложих таз изгъзица с вътрешните датчици: изравняват се гумите с един манометър, четири различни показания вътре нямам идея кое по веригата е криво;
            но като цяло върши това, което очаквах - хванах един пирон в предна дясна преди да се е смачкала видимо - т.е. то се разписка; друг въпрос е защо след напомпване този датчик отказва да покаже друго налягане - може би иска ресет, ама няма и кой да чете
            друга очаквана истина - в града предните гуми греят повече, но пък на старта сутрин в четирите имаме различна температура
            прецизност голяма
            Войната е мир, свободата е робство, невежеството е сила.

Коментар

Първоначално публикуван от ivanik1978 Преглед на мнение
              аз най-накрая сложих таз изгъзица с вътрешните датчици: изравняват се гумите с един манометър, четири различни показания вътре нямам идея кое по веригата е криво;
              но като цяло върши това, което очаквах - хванах един пирон в предна дясна преди да се е смачкала видимо - т.е. то се разписка; друг въпрос е защо след напомпване този датчик отказва да покаже друго налягане - може би иска ресет, ама няма и кой да чете
              друга очаквана истина - в града предните гуми греят повече, но пък на старта сутрин в четирите имаме различна температура
              прецизност голяма
              Не знам колко време го караш но налягането постоянно се мени в различните гуми. Ако някоя гума я хване слънцето става страшно.

Принципно ако застанеш 1-2 мин. показва новото налягане или след като тръгнеш и вдигнеш към 20км/ч. пак показва ноното налягане.
              поздрави

Коментар

Гуми се мерят докато са още студени или по време на деня, когато температурата е приблизително средно - дневната за сезона. Гумите не трябва да се напичат или да са били напичани от слънце преди това. А да се мери гума на бензиностанция е загуба на време. След 4-5 червени свегофара през лятото, налягането се вдига с 2 десети на предните, а на задните според зависи. Дори не може да се измери дали са с еднакво налягане, защото при завои са нагряват различно. Манометър и компресор /помпа/ - 2 пъти месечно и преди излизане от града без значение от дължината на пътя. Такова схващане относно гумите изповядвам.

Коментар

Да почакаме - н.в. Пазара ще си каже тежката дума.
                  “Който заменя свобода за сигурност, накрая губи и двете”.
                  Б.Франклин

Коментар

Имам въпрос към колегите, които са си купили(сложили) тази джаджа - TPMS. Имате ли вече впечатления от устройството? Надеждно ли е или е поредната шашма? Заслужава ли си да си сложа такова нещо, тъй като парите не са му малко? Предварително благодаря за информацията.
                    http://www.nakladkibg.com
                    накладки, спирачни дискове, съединители

088 8613380

Коментар

на една от нашите коли има такава фабрична система. Общо взето е удобство да знаеш, че една или няколко от гумите са с променено налягане. Но по принцип тези системи се слагат на коли с RUN FLAT гуми. Даже ако не се лъжа в Щатите е задължително.

Коментар

Първоначално публикуван от niki p Преглед на мнение
                        Имам въпрос към колегите, които са си купили(сложили) тази джаджа - TPMS. Имате ли вече впечатления от устройството? Надеждно ли е или е поредната шашма? Заслужава ли си да си сложа такова нещо, тъй като парите не са му малко? Предварително благодаря за информацията.
                        Да, надеждно е. Заслужава си. Сложих го след като "сдъвках" непоправимо задна гума на по-малко от 100 километра живот. Ползвам варианта с вътрешни датчици. Поиграй си малко, и го включи така, че захранването да не прекъсва като извадиш ключа на запалването. Не харчи много ток и си прави база данни от показания и може да хване и бавно спадане на налягането. Така ми хвана едно много малко пиронче с което можех да си карам сигурно седмица.

Има един "психологически" недостатък - дава два знака след десетичната запетая, които идват малко в повече. Вторият знак (пък и понякога разбира се първият) се менят на всяко отчитане (на около 7-10 минути) и създават впечатление за нестабилност на показанията. А то е просто изменение от температурата в гумата в зависимост от външните условия. Ако се абстрахираш от втората цифра след десетичния знак, всичко е нормално.

Коментар

Първоначално публикуван от Tougi Преглед на мнение
                          Да, надеждно е. Заслужава си. Сложих го след като "сдъвках" непоправимо задна гума на по-малко от 100 километра живот. Ползвам варианта с вътрешни датчици. Поиграй си малко, и го включи така, че захранването да не прекъсва като извадиш ключа на запалването. Не харчи много ток и си прави база данни от показания и може да хване и бавно спадане на налягането. Така ми хвана едно много малко пиронче с което можех да си карам сигурно седмица.

Има един "психологически" недостатък - дава два знака след десетичната запетая, които идват малко в повече. Вторият знак (пък и понякога разбира се първият) се менят на всяко отчитане (на около 7-10 минути) и създават впечатление за нестабилност на показанията. А то е просто изменение от температурата в гумата в зависимост от външните условия. Ако се абстрахираш от втората цифра след десетичния знак, всичко е нормално.
                          Благодаря, и аз си мисля за варианта с вътрешни датчици, тъй като този с капачките не е рентабилен за България.
                          http://www.nakladkibg.com
                          накладки, спирачни дискове, съединители

088 8613380

Коментар

Такива системи има монтирани на Пежо, шеста серия, последните модели. Знам, защото съм работил в техен сервиз. Когато потеглиш, датчиците се активират и започват да измерват. Наистина, гъзарийка си е - като спадне някоя гума, писука и дисплеят извежда съобщение. Бордовата система има памет за регистриране на пет такива сензора - и резервната гума предвиждат. Батериите в датчиците траят до три години.
                            Наистина, как ще се реши въпросът, като спукаш гума и я смениш с резервната при тази система!? При достатъчно лош късмет, може и нея да спукаш и тогава, защото нямаш сведение за налягането, става много по-интересно. Айде, ако си с външни сензори, добре - отвърташ и завърташ и готово. Обаче тея с вътрешните !?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X