Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за съвместимост на гуми?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за съвместимост на гуми?

Здравейте колеги. От скоро съм с Нисан Навара Д40. Въпросният автомобил ми го продадоха със захабени летни гуми с ширина 275 R17. В сервизната книжка както и на лепенката на вратата се споменават няколко размера при джанти 17 цола, но максимума е 255/65/17. По принцип знам че трябва да се спазват предписанията на производителя. Сега като търся зимни гуми от приятел който внася гуми от Германия ми изпадат страхотни змини гуми (чисно нови с лепенките по тях с тази разлика че са 2006г) но са 275/55/17, а при мен пише 255/65/17. Това проблем ли е за диференциалите, разхода и т.н. Благодара предварително!

От: Въпрос за съвместимост на гуми?

Проблемът е, че тези на "55" 100/100 са гуми за лек автомобил, а не за СУВ... Последствия: по-малка товароносимост /едва ли е проблем/, по-нежни бордове /проблем/... Не на последно място, разликата в диаметъра между "нормалните" и тези на "55" в диаметъра ще е около 5см... За да се запази приблизително същия диаметър на гумата, трябва да е 255/55/19 т.е. 19" джанти.
    Не съм 100% запознат с наварата, но мисля че можеш да минеш на 16" джанти, а гумите за тях 255/70/16 или 265/70/16 ще са по-евтини. Специално от Германия има добри оферти за гуми с джанти.

При гумите важи "Правилото на банския костюм" - колкото по-малки /по-нископрофилни/, толкова по скъпи!
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

С извивиненя към колегата смятам да използвам темата му по подобен въпрос за да не пускам излишно нова такава !
      Става въпрос за Хюндай Галопер , който в момента е обут в гуми с размер 265/70/15 , а сега се загледах в немския талон на автомобила и там са цитирани гуми с размер 235/75/15 . В каталозите дават първия размер за фабричен . Питането ми е сега като се наложи да купувам нови гуми кой размер да избера ? С по широките автомобила ще има по-добро сцепление при сух път , а с по-тесните би трябвало да е по проходим при малък сняг и с по-добро сцепление при мокро време . По всеобщо мнение с по-тесните би трябвало и да е малко по-икономичен ! Вие на кои бихте заложили ?

Коментар

В момента съм с 235/75/15 нови за мъгла,достатъчно е проходим но му малеят, от доста време се каня за 31 или 32
        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
        Анатолий Пейчинов o8875о9815
        https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от stankos Преглед на мнение
          ... Вие на кои бихте заложили ?
          265/75 R15 или 31 х 10.5 R15. Джипка с по-малко от 31-ци не ми изглежда никак добре.
          Ние не сме неутрални!

Коментар

http://shina.com.ua/calculator.html
            За предварителна ориентация........

Коментар

Много интересен калкулатор даващ добра визуализация на промените и съответните плюсове и минуси !
              Друго ми е много чудно . Защо в немския талон е вписан размер на гумите 235/75/15 , а колата в действителност е с друг размер гуми , които и по всички каталози си го дават за фабричен т.е. 265/70/15 ?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X