Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гуми RockStone Ice Plus - прекарах ли се според вас?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Гуми RockStone Ice Plus - прекарах ли се според вас?

Здравейте, днес сменях гумите на едната кола и отпред сложих зимни на Dunlop 2012 година (не помня модела), но понеже имаха само две бройки, отзад сложих тези : http://www.wintertyres.com/155-70-13...0-tires.html#?
    На прибиране забелязах, че при скорости над 60 км/ч се чува зверско виене, предполагам точно от тях. След като поразгледах и ревю-та взех да се разубеждавам и се чудя дали утре да не ходя да ги сменям. Цената, на която ги закупих е 45 лв бройката с монтажа, но това едва ли е от значение - за мен по-важна е безопасността и комфорта, а с тези може да се окаже, че съм пожертвал и двете. Какво е вашето мнение. Знам, че не е за 4х4, но що се отнася до такива съвети имам доверие на хората от нашия форум. Човека се скъса да ме убеждава, че били много добри (не слагам гуми за първи път там и досега винаги съм бил доволен), но имам чувството че по-скоро съм сгрешил. Другата ми опция бяха Sava Eskimo от 2008 година, но едната ми се стори вулканизирана, въпреки че така и не можах да установя със сигурност. Благодаря предварително.
    Прикачени файлове
    Последно редактирано от axlastro; 09-11-13, 17:16.
    Александър

От: Гуми RockStone Ice Plus - прекарах ли се според вас?

ескимото е страхотна гума, но не и когато това ще й е шеста зима!!!!

само се чудя, като една 13-ка е 50-60 лева чисто нова, защо си рискуваш живота за 20 лева икономия
    щ

Коментар

Ами и аз започнах да се чудя, но така или иначе вече съм сложил много добри 15-ки отпред. По-скоро ще прежаля тези 90 лв и другата седмица ще сложа още едни качествени гуми (може би направо същия модел), a dunlop-a, който сложих днес ще отиде отзад. И отсега нататък - с обеца на ухото. Та за тези китайските - утре ще отида да ги върна.

П.П. Сега погледнах точно какво точно съм сложил отпред - Dunlop Winter Response SP 2012 година. Направо нови, така че поне там съм добре. Мисля да сложа още две чисто нови и да съм спокоен.
      Последно редактирано от axlastro; 09-11-13, 18:42.
      Александър

Коментар

Гуми се купуват чисто нови, по изключение може да се вземе нещо в прекрасно състояние и до 1-2 годишен ДОТ.
        Другото оправдано изключение е ако размера е куц (пример за куц размер 185/55/14), съответно много скъп. На масовите размери цените вече са много поносими, на малките цолажи направо смешни. Днеска купих 4бр Gislaved Euro frost 165/70/13 за по 58лв/бр с отстъпката.
        На линка си дал 13-ки, на снимките изглеждат опелови джанти от тигра с 15-ки, за какъв размер става въпрос?
        Jeep Cherokee XJ 2.1TD- продаден
        Grand Cherokee Limited V8 Quadra Drive

Коментар

Размера е 195/50/15 - на линка съм дал просто модела. В този размер няма много опции. Аз също съм на твоя принцип и затова се зарадвах, като намерих перфектен Дънлоп от 2012 година за 50 лв бройката с вкючен монтаж, но бяха само две. След това видях SAVA-та и за малко да ги взема, но видях че са 08 и така се набутах с тези скала-камък. Старите ми гуми са Barum Polaris, но вече са за смяна. Сега просто смятам да върна (ако мога) китайските боклуци и да сложа Barum Polaris 3, които като гледам са на доста приемлива цена. Идеята ми е да сложа отпред чисто нови Barum, а отзад ще сложа Дънлоп-а от 2012 , те са си на практика нови. По тестовете гледам, че сцеплението им е съизмеримо (на dunlop WR и Barum Polaris3), така че не би трябвало да има изненади.

П.П. Тия китайските шумят по-лошо от кални гуми...
          Александър

Коментар

Барума може да се вземе чисто нов за около 80лв/бр
            Натискай до последно да му ги върнеш тия гуми на гумаджията, още повече че той ти ги е препоръчал, а се оказват боклуци.

Коментар

Какви са отзивите за Барум Поларис, че ми предстои купуване на зимни гуми (бюджетни) ?
              В мерника са ми и Дайтон, че съм карал на сестра ми Пежото с такива и много ми хареса как се държи.
              Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Не съм карал с Барум през зимата, нямам идея. За бюджетен вариант марката Sportiva (групата на continental) също е добро решение- лично изпробвано на няколко коли.

Коментар

Миналата Зима (то не че имаше Зима) карах с такива тиграта (дот 06) и не съм имал абсолютно никакви проблеми, но основно в града е карано, така че не мога да потвърдя на 100%. Сравнително са тихи.
                  Александър

Коментар

Колеги за някакви дребни пари които ще спестите, си рискувате сигурността. Аз взех 195/65/15 чисто нови continental wintercontact ts850 s dot 37ма седмица на 2013 на цена от 101 лв за брой. Така, че по добре се огледайте за някой познат да ви ги вземе с отстъпка и за 100-200 лв отгоре ще карате гуми и то по-висок клас, отделно че тези пари не ги губите защото и следващата година можете да ги ползвате пак. Аз също направих компромис като минах на 15" при все че оригиналния ми размер е 205/55/16, но компромис в границите на разумното, просто малко по-висок е балона на гумата което за зимата според мен е не е проблем.
                    Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
                    http://www.facebook.com/JeepBG
                    LZ1GGC

Коментар

Първоначално публикуван от gogosi Преглед на мнение
                      Колеги за някакви дребни пари които ще спестите, си рискувате сигурността. Аз взех 195/65/15 чисто нови continental wintercontact ts850 s dot 37ма седмица на 2013 на цена от 101 лв за брой.
                      Цената им е 110 лв., с 20% отстъпка при поръчка онлайн в Диана, може и да потърсим познат, но наистина ги дават като доста добри. Сега сериозно - върнах китайците, човека си знаеше какъв боклук са и всичко е наред. Сега ще карам още една седмица със старите си гуми отзад, а другата седмица ще сложа още две НОВИ - може направо същия модел. Смятам, че гумите на старо не са чак такава глупост, каквато ги изкарвате, но има едно важно условие - да се купуват извън сезона, защото рядко се срещат читави бройки. За мен 50 лв. на гума за 2012 DOT и то качествена гума, която нова струва 120 лв. бройката не е цигания, а разумен компромис. Сега ще се огледам - колегата по горе каза нещо за Sportiva, ще се купуват и 4 гуми за колата на жена ми - там нови, без компромис, но ще видим каква марка. Поне размера е масов и цената е по-ниска (195/65/15). Barum гледам поне на моите пише, че са произведени в Германия. Или ще са те, или ще дам още 80 лв отгоре и ще сложа и аз континентал.

П.П. То това гумите за леки коли по-сложно от за джипове...
                      Последно редактирано от axlastro; 10-11-13, 09:26.
                      Александър

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                        Смятам, че гумите на старо не са чак такава глупост, каквато ги изкарвате. За мен 50 лв. на гума за 2012 DOT и то качествена гума, която нова струва 120 лв. бройката не е цигания, а разумен компромис.
                        Сигурен съм, че не само аз не съм на това мнение, но както казваше баща ми - всеки знае себе си !
                        Когато помагаш на другите, помагаш на себе си.
                        Стефан Арзатов

Коментар

Разбира се, че всеки си знае за себе си. И аз предпочитам нови гуми, пък макар и от по-ниския ценови клас (не китайски).
                          100 лв не са много, но не са и малко.
                          На мен ми откраднаха летните гуми (на 1500км.) от мазето. Не знам, дали напролет в момента в който трябва да сменя зимните, ще имам пари за летни.
                          Ако сложа реномирана марка и ми се наложи да ги търкалям цяла пролет, ще ме е яд.
                          Такива ми ти работи.
                          Барума са добри гуми, а Дайтон са филиал за нискобюджетни гуми на известна марка ( Бриджстоун по спомен).
                          Като добавя и факта че от давна не съм и пилот...
                          Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Преди години си купих нови зимни Дейтън от Диана...Карани бяха само една зима,после си сложих летните и следващия сезон пак Дейтъните...Оказаха се изкривени,при положение,че бяха перфектно пазени,в мазе, на тъмно,опаковани и легнали...Бяха си загубили формата от кръг на елипса...Разкарах ги и си взех зимни Малоя,които и до момента се търкалят.
                            Може да не съм случил на Дейтъни,но лошото чувство към тях,остана.
                            Пътят е целта.

Коментар

Миналата зима карах с нови Барум Поларис 3 на Сеат Ибиза 13 цола и мога да кажа че съм много доволен , по-големите размери незнам как се държат.
                              подпис : Драги ми смехурко;))

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X