Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за размер на гуми за Ланд Крузер 200

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за размер на гуми за Ланд Крузер 200

Здравейте! От скоро съм, собственик на Тойота Ланд Крузер 200, V8 ; идва зимата и искам да и сложа зимни гуми. Оригиналният размер е 285/50/20 , но аз купих джанти 17" защото искам да сложа гуми с по висок профил, 285/65/17 е оригиналният размер на 17 джанта, обаче такива гуми меко казано няма никъде. Въпросът ми е, мога ли да сложа 265/70/17 , ще окажат ли силно влияние върху стабилност, спирачен път, все пак колата не е мъничка, ако има някой с опит, ще съм му благодарен ако сподели.
    Следващото ми питане е за два вида гуми, ако сложа 265/70/17, съм се спрял на GoodYear Wrangler Duratrac или BF Goodrich All Terrain. Нещо ме влече към Гудиъра, но в Примекс ми препоръчват Гудрича миналата година този модел бил номер едно за своят клас.

От: Въпрос за размер на гуми за Ланд Крузер 200

За Тойотата честито Но за гумите не съм хич съгласен. Аз карам с Гудрич АТ и мога да ти кажа, че това не е зимна гума. Да, първия сезон може да вършат работа при потегляне, но за спирането не може да се каже много добро. Това е доста твърда гума, направена да издържи много км, което е точно обратното на зимната гума, която трябва да е мека и задължително с ламели. За Дуратрака нямам преки впечатления, защото не съм карал с такива.

Според мен, ако няма да караш крузера в гората ти трябват нормални зимни гуми за автомобили 4х4. Потърси има доста теми за гуми тук. Аз съм с Тойо зимни на Кашкая на жената и не е имало ден да не може да излезне, а при нас си е зима.

Ето малко за четене по темата. http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=159041

и да кажеш , какво си избрал.
    Последно редактирано от rraadd00; 16-10-13, 23:07. Причина: Линк
    Toyota Land Cruiser 80, 1FZ-FE
    BMW F650CS
    Радо о885 5о 59 5о

Коментар

От: Въпрос за размер на гуми за Ланд Крузер 200

Здравейте отново! Извинявам се за късният отговор. За Тойотата взех тези: http://store.emk-33.com/product/3244...5r17-116h.html
      Защото реших да не си разсипвам новата кола за лов. Поради тази причина за лов купих Паджеро 2.8 Супер-селект, на него му купих направо BF Goodrich MUD-Terrain 31x10.5x15 за другият сезон,може да му направя някакъв лифт и да му сложа по-големи.
      П.п. Доста добре върви Паджерака с тези гуми, приятно съм изненадан от към шум!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X