Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на гуми за офроуд/ предимно камъни и пясък

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Избор на гуми за офроуд/ предимно камъни и пясък

Здравейте! От скоро съм собственик на първия си джип (този, време беше!). Джипът е в доста добро техническо състояние, но му трябват нови гуми. В момента е екипиран с едни стари зимни Cooper Discoverer M+S отзад и Dunlop Grandtrek SJ4 отпред. Почетох малко по темата, но все още не се чувствам сигурен да избера, и ще съм благодарен да ми помогнете с конкретни съвети.

Джипът го взех за втора кола, и възнамерявам основно да го карам офроуд. Живея в Бургас, ходя постоянно на палатки/пикници/излети/преходи по морето и в гората, по-рядко в планината. В този смисъл ми трябват гуми, които да се държат много добре на пясък, утъпкани черни пътища, неутъпкани горски пътища, камъни и много дупки. В калища, води и сняг не възнамерявам толкова да се впускам, но все пак ако се наложи, ще е добре да мога да изляза. На първо място си мисля, че гумите трябва да са достатъчно здрави, за да не се притеснявам къде бих могъл да ги спукам.

Благодаря за съветите предварително!

От: Избор на гуми за офроуд/ предимно камъни и пясък

Йокохама Геоландер - всетеренни, здрави, не се износват бързо, на асфалт не шумят много, извън пътя се държат прилично. За пясъка им изпускаш малко от въздуха. За сняг е добре да ги сменяш с други, грайферите им са тесни и като се напълнят със сняг става пързалка. По принцип за пясък е по-добре да са "всетеренни", защото гумите "за кал" целят да дълбаят, а в пясъка това е нежелателно.

Коментар

За тези ли става дума? http://www.yokohamatire.com/tires/de...eolandar_a_t_s

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1305246552-GEO_ATS_3Qtr_Gallery_710x399.png
Прегледи:1
Размер:71.6 КБ
ID:5522892
      Хм, леката кола я карах миналото лято с едни Advan, и съм супер разочарован от марката. Което не значи, разбира се, че при 4х4 трябва да е така.

Коментар

Първоначално публикуван от Asteri Преглед на мнение
        ... За сняг е добре да ги сменяш с други, грайферите им са тесни и като се напълнят със сняг става пързалка. ...
        Същото ще се случва и на лека калчица ...

Първоначално публикуван от demonizator Преглед на мнение
        ... В калища, води и сняг не възнамерявам толкова да се впускам, но все пак ако се наложи, ще е добре да мога да изляза. На първо място си мисля, че гумите трябва да са достатъчно здрави, за да не се притеснявам къде бих могъл да ги спукам. ...
        Тя калта ще те намери дори и ти да не я търсиш ...

Щом джипът ще се кара основно извън асфалта - най-добре едни кални гуми с по-универсална (не толкова агресивна) шарка - примерно Тойо М/Т.
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
          Тя калта ще те намери дори и ти да не я търсиш ...
          Абсолютно същото си мисля и аз! Тези Toyo наистина добре изглеждат и звучат. В търсенето и четенето попаднах и на Cooper Discoverer STT. Какво ще кажете за тях?

Име:1339684843_Disc-STT-panel.jpg
Размер:31.3 КБ
ID:5522899

Коментар

Първоначално публикуван от demonizator Преглед на мнение
            ... попаднах и на Cooper Discoverer STT. Какво ще кажете за тях? ...
            Дискутирана е тази гума във форума. Шарката е сходна с тази на Тойо-то. По личните ми впечатления гумата работи добре за универсална кална гума, но имам задръжки по отношение на здравината й.
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Goodyear Wrangler DuraTrac

Име:realSize_341.25_500_resized_500x500_Wrangler-DuraTrac-front_tcm2093-111925.jpg
Размер:21.4 КБ
ID:5522900
              В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                ... но имам задръжки по отношение на здравината й.
                Ясно. Аз също четох подобни оплаквания, явно отпада. Значи избора за сега остава Toyo Open Country M/T или Goodyear Wrangler DuraTrack. Благодаря за съветите! Ще ги разгледам и ще потърся оферти. Няма да бързам да купувам, така че ако друг има впечатления или съвети, винаги са добре дошли!

Коментар

Гудиар Вранглер МТ/R - за общ, сравнително лек оффроад това е гумата. Една от най здравите, особенно за камъни.

Коментар

Четох доста по темата последната седмица, и май най- ми допадат отзивите за Goodyear Wrangler DuraTrac. Гледам, Диана-та ги внасят и тези дни ще отида да ми кажат цена и наличност/срок на доставка.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X