Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гуми на двигател мост

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Гуми на двигател мост

Имам нужда от вашето мнение има ли проблем ако на двигателен мост се сложат гуми с различен диаметър . Разликата обаче е само в това че едната е чисто нова а другата средно износена . За тези които ще отговарят уточнявам че двете са с еднакъв размер а именно 235/75/15 .Моля ако може някой да поправи заглавието .
    По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

От: Гуми на двигател мост

Не е добре да имат никаква разлика защото дори еднакви по размер при описаното износване разликата в обиколката ще е 2-3 см минимум. Което товари дифа а ако е с ЛСД още по лошо
    ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Всеки милиметър разлика в износването ти дава разлика от 6 мм и малко разлика в обиколката. При 5 мм разлика това са повече от 3 см.
      При каране само на заден мост, ако няма LSD, не е проблем. Бих казал, че натоварването на отворен диференциал от такава разлика в гумите е пренебрежимо малко. Но, ако има LSD, вече е проблем. Ако пък караш така 4x4 с блокиран среден диференциал (или part-time), след не много време нещата ще опрат до сервиз.
      Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Хайде малко математика:
        - гума с диаметър 80см има обиколка d*3.14 ~= 251cm
        - гума с диаметър 81см (0.5см разлика от износване с горната) има обиколка d*3.14 ~= 254cm, т.е 1*пи сантиметра или накратко 3.14см...

ако по-малката се завърти 81 пъти а по-голямата 80, то 2те ще са изминали точно един и същи път т.е ~203 метра

което иде да рече че на всеки 203м сателитите в дифа на оста ще са компенсирали точно 1 оборот разлика - не мисля, че това ще се отрази по някакъв по-особен начин на дифа като натоварване, даже си мисля, че по-продължително каране по планински път с много завои ще върти сателитите доста по интензивно...

За ЛСДдиф - като страничен ефект от разликите в диаметрите по-скоро може да се очаква някаква несиметричност при превъране на някое от колелата, но едва ли ще е с много при такава разлика ...
        Другото което се сещам е ако е по-нова колата и има система която използва АБС-а да 'усеща' за спаднала гума може да почне да се оплаква ...
        LR Disco II, Td5

Коментар

Понеже вързах коня след каруцата а именно сложих гумата и карах около 1000 км и после питам .Каквото е щяло да се случва вече се е случило и въпроса ми повече е какво може да се очаква да се случва от тук нататък. Ясно ми е че съм нанесъл поражения на ЛСД ама какви скоро няма да разбера . Сега вече всичко си е наред . Само се моля още дълго време това да е така .

Коментар

Ами гумата е трябвало да я сложиш предна, а на задния мост някоя от предните - стига да е същият размер, разбира се.
            Ако LSD-то все още работи, значи само малко си го поизносил. Ако искаш, му направи тест.
            Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Станалото станало, просто сложи еднакви гуми за да не го убиеш окончателно а това ще стане ако се кара така дисковете трият постоянно
              Последно редактирано от auto_marin; 26-07-13, 20:04.
              ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Стана в неделя вечерта в Тимишуара и съответно не намерих гумажия за предна не ставаше защото не беше балансирана . Както вече писах при първа възможност възстанових всичко както трябва да бъде . Ще чакам сигнали какво е станало .

Коментар

Първоначално публикуван от alexalex69 Преглед на мнение
                  Понеже вързах коня след каруцата а именно сложих гумата и карах около 1000 км и после питам .Каквото е щяло да се случва вече се е случило и въпроса ми повече е какво може да се очаква да се случва от тук нататък. Ясно ми е че съм нанесъл поражения на ЛСД ама какви скоро няма да разбера . Сега вече всичко си е наред . Само се моля още дълго време това да е така .
                  Споко Алекс, нищо му няма, аз карах 5 години с блокирало ЛСД и нищо не се счупи, само на завой подскачаше , като дръглив кон, виж зимата се усещаше по неприятно в завой, ама пак няма проблем.
                  подаръци за мъже от FACOM
                  промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X