Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гаранция на гуми

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Гаранция на гуми

Здравейте,
    миналата седмица реших да си закупя две нови гуми. Имам познат, който ми приспада ДДС на някой стоки през фирмата си. Така той ми препоръча да си купя гуми от едно сервизче в Русе. Гумите са Барум. Занесох си две джанти с гумите, да демотрират старите гуми и да сложат новите. Момчето което пратиха си личеше че не е много опитно, за около час и половина ги направи гумите, като едната гума не можа да я вкара добре от първия път и се заклещи. След това баланса на гумуте по три-четири пъти на гума го прави. Изтърпях цялото време и си вземах гумите. Понеже беше дъждовно ги сложих в багажника. В петък вечерта ги монтирах на колата. Събота сутринта с баща ми и майка ми тръгнахме към гробищата, но по едно време започна да ми дърпа волана и спрях. Като слязох, предна лява гума съскаше. Не съм я карал повече от 5км. имаше сцепено по страната и изпускаше въздух. Смених я и след това отидох в сервиза да предявя рекламация за гумата. отидох и ми казаха че била гумата ободена, но и не се поемат гаранции. Показах му цепнатината че е около 2см и като се отвори всички конци са здрави и няма и следа да е срязвано. Каза ми че ще я прати в понеделник за експертиза и ще ми се обади да ми каже какъв е резултата.
    към 5 часа днеска ми се обадиха и ми сервираха новината че не е ободена и са вулканизирали гумата, за вулканизация не сме се разбирали предварително да се прави. Работили до 5 часа, но до 10-15 мин ако съм отидел щяло да има още човек да ми даде гумата. Аз нямах възможност да отида. Тази сутрин разговарях с експерт по технически експертизи (Твърди се че е един от най-добрите в БГ) и каза че няма да е няма да дадат становище че е фабричен дефект, но да искам протокол от експертизата и да му занеса гумата на него след това. Сега обаче са замазали положението и не може да се докаже нищо повече.
    В наща държава всеки гледа да те п***е. Все пак ще им искам протокола от тяхната експертиза, макар че се съмнявам да имат изобщо такъв.

От: Гаранция на гуми

Какво е питането?
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

В случая претенциите би трябвало да са към сервиза който е монтирал гумите.
      Ако той може да докаже на производителя, че са доставили некачествена гума-да си търси гума от тях.
      Най-вероятно иначе здрава гума е била повредена от неопитния работник, за което ти нямаш никаква вина, и читав сервиз би трябвало да ти даде нова гума, а тази да приспаднат от заплатата на работника, и да му я подарят.
      За съжаление си прав-тук има доста хора на които начина им на мислене е как да не загубят пари, а не как да направят така, че да спечелят повече.
      Ако се разчуе, че уважават клиентите си, и са коректни в отношенията с тях-ще спечелят доста повече отколкото ще изгубят от една гума.
      И съответно обратното...
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

При всички положения гаранцията тук не играе никаква роля. Гумата е повредена от служителя в сервиза, сервиза е този който трябва да поеме отговорност, ако я поеме.
        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Час и половина монтират две гуми!??? .....Чудил се е как да замаже гафа.
          088пет722пет99
          http://www.hydropompi.com/

Коментар

Не знам дали точно тази гума се случи при монтажа да не я постави от първия път. Проблема беше че още като почна да размонтира гумите. Поне 10-15 мин. се чуди защо машината не може да създаде достатъчен натиск за да отлепи гумата. Чак тогава се сети че няма въздух и включи компресора. Не мисля че е толкова виновен работника.
            Обаче сега не мога да предявя никакви действия, отделно че гумите са купени на фирма и не мога да подам жалба към КЗП.
            Ако някой се интересува кой е сервиза. Намира се в Русе, на кръстовището на бул. Скобелев и ул. Николаевска. Срещу джамията. Има два гаража на уличката и зад тях още 7-8 на същия сервиз. Който е от Русе знае за къде става въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от dimich87 Преглед на мнение
              ....Имам познат, който ми приспада ДДС на някой стоки през фирмата си. ......
              ....
              Обаче сега не мога да предявя никакви действия, отделно че гумите са купени на фирма и не мога да подам жалба към КЗП.
              ......
              (
              ....
              В наща държава всеки гледа да те п***е. ....
              Извод : Когато ти се опитваш да прее...ш държавата , това според теб трябва да се приема за нормално . Когато обаче ти си прееб.ния , вдигаш врява до небесата .

Не е ли по-добре да си мълчиш в случая .
              Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                (

Извод : Когато ти се опитваш да прее...ш държавата , това според теб трябва да се приема за нормално . Когато обаче ти си прееб.ния , вдигаш врява до небесата .

Не е ли по-добре да си мълчиш в случая .
                Проблема е отношението на въпросната фирма. А не е само при нея, а и при другите е подобна ситуацията. Не ми е толкова за парите които съм дал, аз нямам намерение да я карам тази гума така, след като знам каква сепнатина имаше и дори вулканизирана пак е опасна. Така че ще си купя нова гума. Просто отношението ме възмущава. Без дори да са ме попитали дали да я вулканизират са го направили на своя глава.
                Утре друг ще попадне в същата ситуация и пак ще се окаже че сам си е виновен.
                Относно ДДС-то от държавата, върша доста работа на този мой-познат с колата си за неговата фирма, така че 40-50лв ДДС са оправдани. И всичко останало което съм купувал по този начин е било до голяма степен в полза за фирмата му. След като си свърши необходимата работа, машината после остава за мене, но аз съм я заплатил първоначално.

Коментар

Владо, тя държавата толкова много ни дои, та едно леко кривване от "правия" път е само малка компенсация за това което ни е отнела по "законен" начин.

Иначе по принцип си прав, но реалния живот има други правила.
                  Ти лично можеш ли да се закълнеш, че никога не си прецаквал държавата, ако си имал тази възможност? Аз съм, и ако ми падне случай-пак ще го направя.
                  Когато усетя, че държавата се отнася нормално към мен(разбирай народа, населението което и плаща данъците)-тогава няма и да си помислам за скатаване на данъци и всякакви там задължения.

Прост пример-като се регистрирам като земеделски производител ми искат да си внасям осигуровки на пълно основание. Няма лошо разбира се, системата така си работи. Всъщност има доста за критикуване по системата, ама е извън конкретния разговор.
                  Та искат да си внасям осигуровки, въпреки, че работя по трудов договор, и по него работодателят ми внася каквото се изисква. Т.е-веднъж вече съм осигурен. Не виждам смисъл от втората осигуровка срещу която не получавам абсолютно нищо. Нито по-висока сума на болнични, или по-висока пенсия(ако изобщо я дочакам), нито каквото и да било друго. Просто-внасяйте си пари, че сметките на НОИ са празни... Ами няма пък. Ако системата беше такава, че осигуровките ми да се внасят по отделна партида в избрана от мен банка, и при случай на преждевременна смърт натрупаните пари да се дадат на семейството ми като компенсация-ще си внасям на драго сърце, даже повече от минималните суми.
                  Но сега играта е на надцакване, ние какво-да имаме някой коз и да пасуваме ли?..
                  Има ли желание-има и начин!

Коментар

Абе нали получи отговор в другия форум???

Коментар

Кольо, Относно регистрацията като земеделски производител има някой предимства и недостатъци. Както каза в случая не ползваш повече болничен, но това е така понеже не плащаш във фонда за болничните. Майка ми и казвах да си ги внася и да ползва болничен, но не си ги внасяше. По принцип ако ползваш над 2 месеца си на печалба вече към този фонд. Другото което е интересно е че може да се осигуряваш само за няколко месеца през годината, с две думи когато ти е необходима регистрацията. Подава се едно заявление в НАП за временно прекратяване на дейност и спират задълженията ти. Когато решиш че ще ти трябва документ отиваш и си пускаш дейността. Така правят доста хора и не им търсят осигуровки.

Коментар

Да не отварям нова тема.

Моля погледнете прикачената снимка.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:BF.jpg
Прегледи:1
Размер:70.1 КБ
ID:5470564

Касае се за чисто нова гума, сега забелязвам тази издутина, но може да я е имало още преди няколко месеца, когато ги купих и монтирах.

Мековато е, а отдолу се усеща плътен и равен подлежащ слой - като мехур на изгорена кожа, по медицински казано

Това според вас на какво се дължи, опасно ли е, изисква ли някаква намеса.

p.s. а принципно колко атмосфери бихте препоръчали за напомпване - 2 или 2.2
                        Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
                        „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
                        LZ1EMS

Коментар

Да, обърни се към доставчика/магазина. Сериозните фирми ще го диагностицират като гаранционен дефект. Имал съм такъв случай. Други гумаджийници ще обвинят дупките, шофьора, климата, международното положение... Не бих карал с такава повредена гума, дори и да е задна.

Коментар

А какво е, за непросветените?
                            Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
                            „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
                            LZ1EMS

Коментар

Е сам си написал - мехур, не от изгорено, а от не добре слепнал външен слой, освен ако не си я изтумбил някъде, ама не личи да е удряна.
                              Направо отивай да я рекламираш, не да и правиш реклама разбира се .
                              подаръци за мъже от FACOM
                              промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X