Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Иде пролет, и нови АТ гуми!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Иде пролет, и нови АТ гуми!

Здравейте колеги ,понеже скоро ми предстои лифт на Гранд Витарата-дълга ,та се чудя какви АТ гуми да си взема.Спрял съм се на Bridgestone Dueler 225/75/16 или Good Year Wrangler AT същия размер.Това ,обаче не означава че не съм отворен за нови идеи и предложения за моята колица .Засега дилемата ми е коя от тези две марки се справя по-добре извън пътя ?Ще се радвам ако споделите мнение или ми предложите и друга марка гуми ,изпитани и пробвани в реални условия.

От: Иде пролет, и нови АТ гуми!

BF GOODRICH AT много добри показатели извън пътя

Коментар

+1!Тествани в кариера с глинеста кал ,на сухо ,на тревен терен с други съм имал проблеми ,но не и с тези!Натиснете снимката за да я уголемите

Име:101_7230.jpg
Прегледи:2
Размер:167.3 КБ
ID:5459903Натиснете снимката за да я уголемите

Име:101_7234.jpg
Размер:111.1 КБ
ID:5459904Натиснете снимката за да я уголемите

Име:101_7235.jpg
Размер:105.6 КБ
ID:5459905
      Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Добре де аз ги намирам тези на около 260-270 кинта на гума.Това ми се вижда множко,при положение че другите мога да си ги намеря на 190-200 гумата.Заслужава ли си разликата от около 250-270 лв.за комплект 4 гуми?

Коментар

Конкретизирай за кои точно Дуалер-и и Врнаглер-и става въпрос, че това е общото название на джиповите гуми, на тези производители.
          Препоръчвам ти да почетеш малко в раздела за гуми - има обсъждани мнооого модели.

Моите лични наблюдения са от BFG AT и General Grabber AT2 - и двете са добри гуми за целогодишна експоатация на всякакъв терен. БФГ е по-износоустойчив и здрав, Грабера пък е по-евтин и с по-добро поведение на сняг. Всичко е компромис и трябва да определиш, кой точно компромис е най-подходящ за теб.

Току що погледнах - в гуми7 има грабер за 203лв/бр.
          о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Мога да споделя впечатления за Toyo Open Country AT. Доста тиха гума като за АТ. Държи се изключително добре на мокро и на сняг. И при нея като при повечето АТ гуми трябва да се има едно на ум при движение по заледено. Преди няколко седмици се качвахме с едни приятели до в.Мургаш, но ни спря една навята преспа около 1.5м., та за толкова много сняг не стават. От видяното тогава обаче не отстъпват на чисто зимни Blizaak на едната джипка и Cooper на другата. Впечатления от голяма кал не мога да споделя, защото не съм ги тествал още.
            Поздрави,
            Koрмилира "колица убавица" а.к.а. GV J20A

Коментар

В голямата кал и няма кой знае какво да разбереш, защото там освен гумите силно влиаят и много други качества на джипа.

Виж примерно, ако намериш някоя лигава поляна с малко тревичка сподели как се държат.
              о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от croko Преглед на мнение
                Мога да споделя впечатления за Toyo Open Country AT. ...
                Впечатления от голяма кал не мога да споделя, защото не съм ги тествал още.
                За голяма кал си трябват кални гуми. Иначе Toyo-то е доста приятна АТ гума. По-мека е и ще се износва по-бързо от BFG АТ-то.
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Забравих да спомена,че гумите ще се ползват постоянно ,но без зимата.От опит знам ,че зимата си иска зимни гуми и нищо не може да замени зимната гума за зимата.Ето това имам предвид http://www.diana-ltd.com/tire/199A58...F5D8913E7F85D9,някакви впечатления имате ли за него?

Коментар

Аз тази зима минах откъдето си поискам в дълбоките преспи с BF Goodrich AT на тераното. Готов съм да споря, че с тези гуми ще мина не по-зле от джип с чисто зимни гуми. Ако не и по-добре.
                    Та карай си през зимата с АТ и нямаш проблем.

В темата за снега тази зима съм сложил снимки какъв беше снега при нас. На първата сутрин освен мен видях само една УАЗка да се движи из града.
                    Има ли желание-има и начин!

Коментар

В дълбок сняг калните гуми не се ли представят по-добре от АТ гумите? И съответно на отъпкан сняг зимните да е представят по-добре от АТ гумите?

Ако отговора е ДА и на двата въпроса значи пак се стига до това къде основно ще се кара за да се реши какви ще са зимните гуми.

Коментар

Джипа си го карам и по магистралата и то си го настъпвам със 140-150.Искам хем да не са много шумни гумите,хем да мога да си ходя на разходки в гората спокойно,без хард изпълнения разбира се!Иначе относно проходимостта на АТ гумите и зимните такива по утъпкан път, може да е една,но не мога да се съглася Коле,че при минус 12 градуса примерно ще си еднакво проходим с АТ гумите ,както аз със зимните! Както и ако ти се наложи да спреш внезапно ,че ще спреш по-добре с АТ,вместо със зимните гуми.Ако беше така всички гуми щяха да са с АТ шарка и каучукова смес.

Коментар

Първоначално публикуван от brum Преглед на мнение
                          В дълбок сняг калните гуми не се ли представят по-добре от АТ гумите? И съответно на отъпкан сняг зимните да е представят по-добре от АТ гумите?

Ако отговора е ДА и на двата въпроса значи пак се стига до това къде основно ще се кара за да се реши какви ще са зимните гуми.
                          Миналата година пробвахме няколко пъти да превземем Арабаконак, първо с чисто зимни гуми, после сложих чисто кални Федерал Мъд, много се окопавах, направо ужас... Със зимните ми се стори по-добре работата. Карам с БФ АТ и са компромис за дълбок сняг, малко са ми неприятни при по-високичка скорост, а капне ли дъждец са си направо некомфортни, както и на лед, но за лед е ясно - шипове, или вериги...
                          ТКЗС за цял живот

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D1%84%D0%B5%D0%BA%D1%82_%D0%BD%D0%B0_%D0%94%D1%8A%D0%BD%D0%B8%D0%BD%D0%B3-%D0%9A%D1%80%D1%8E%D0%B3%D0%B5%D1%80

Коментар

Първоначално публикуван от zillius Преглед на мнение
                            Джипа си го карам и по магистралата и то си го настъпвам със 140-150.Искам хем да не са много шумни гумите,хем да мога да си ходя на разходки в гората спокойно,без хард изпълнения разбира се!Иначе относно проходимостта на АТ гумите и зимните такива по утъпкан път, може да е една,но не мога да се съглася Коле,че при минус 12 градуса примерно ще си еднакво проходим с АТ гумите ,както аз със зимните! Както и ако ти се наложи да спреш внезапно ,че ще спреш по-добре с АТ,вместо със зимните гуми.Ако беше така всички гуми щяха да са с АТ шарка и каучукова смес.
                            Именно, и аз съм на това мнение, зимните хем са от по-мека смес, хем напълно зимните са ламелни, което подпомага самопочистването им... Естествено като пипнат малко по-висока температура и асвалт заминават в миг.
                            ТКЗС за цял живот

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D1%84%D0%B5%D0%BA%D1%82_%D0%BD%D0%B0_%D0%94%D1%8A%D0%BD%D0%B8%D0%BD%D0%B3-%D0%9A%D1%80%D1%8E%D0%B3%D0%B5%D1%80

Коментар

Първоначално публикуван от zillius Преглед на мнение
                              Джипа си го карам и по магистралата и то си го настъпвам със 140-150.Искам хем да не са много шумни гумите,хем да мога да си ходя на разходки в гората спокойно
                              То и аз искам жената всеки път да е честна, ама и да е опитна в същото време...
                              Пак казвам-готов съм да се сборя с всеки джип с нормални зимни гуми, а аз да съм с АТ. Закачаме се с колан за тегличите, и каквото газта покаже.
                              Или друг, по-малко варварски тест(въпреки, че именно той е най-правилния)-караме заедно по един и същи път, ама не в следата на предния. На пресен сняг, на утъпкан, на заледен, все тая... Ако някоя гума не е много опечена-ще си проличи коя е по-добрата.

Винаги съм давал по-голямо значение на грайфера, а не на твърдостта на каучука. И не съм се подвеждал.
                              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X