Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Има ли леви и десни гуми (outside)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Има ли леви и десни гуми (outside)

Малко извън темата, но все пак по темата. Вие хубаво си говорите за гуми.
    А кога за последно си проверявахте налягането на гумите?
    Само го казвам като подсещалка.
    В моя случай - доверих се на системата за "монитОринг" на налягането .. е да ама при норма 32 psi едната беше на 24 psi, преди да ми се размига датчика. Това е повече от 20% надолу (за мое оправдание гумте не изглеждаха меки ). Няма да казвам как това се отразява на поведението на колата и на разхода на гориво. (говоря за нормална експлоатация на автомобила а не за влизане в гората )

Коментар

Първоначално публикуван от Slick Преглед на мнение
      ...
      А кога за последно си проверявахте налягането на гумите? ...
      Българина си проверява гумите, и в това отношение е по-европеец от европейците. Все още на бензиностанциите, или поне на някои, персонала ти предлага проверка на гумите. Или поне предлагаха последния път като се прибирах. В Европа това го няма вече от десетилетия.

Компресорите са безплатни, с истински, работещи манометри.

Проверката на налягане на гуми в България е нормална процедура, а не приключение като при нас в Америката да се бъркаш за стотинки, да търчиш да не свърши времето, и да ти се мери налягането с манометър с излизаща пръчка разграфен едно към гьотера и невидим в тъмното. Това когато не се окаже че маркуча има осемдесет цепки, а стотинките в джоба са свършили.

Поне така е при нас де, при вас в Канада са по-цивилизовани, може да са безплатни проверките ? При нас компресорите са на средна възраст 40 години, и с монети.
      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

тук има и тако и вако ... оня ден бързах и реших да сложа на око на едната по-мека (мигането спря). Естествено уцелих станция на която компресора е с парички. На другия ден отидох да проверя всички гуми .. и естествено на последната ми се изкриви иглата на вентила ... в отворено положение и имаше после малко игра с публиката. Ма да са живи и здрави едни момци .. дет дори и един час след края на раб време ми обърнаха внимание ... После - Коледа е това онова и всички бяхме доволни .

Коментар

Има,ето.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:21338907842856300_1.pic.jpg
Прегледи:1
Размер:68.1 КБ
ID:5464820

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
            Не мога да разбера за какво спорите...

Асиметрични И "посочни" гуми има от десетилетия. Първите бяха Пирели P Zero ако не се лъжа, за които споменава колегата по-горе, в края на 80те. Май и Мишлен МХХ имаше някакви. Повечето спортни коли бяха с такива, особено тези с централен/заден двигател. Просто не се срещат под път и над път.

Вече дали често се срещат в джипарските среди - въпросът остава висящ
            Тази гума има външна и вътрешна страна, но завъртете гумата и вижте посоката на шарките.

Коментар

Първоначално публикуван от mmtrance Преглед на мнение
              Темата е провокирана от тези два поста http://www.offroad-bulgaria.com/show...99#post2031999
              Виждал съм и съм карал гуми с обозначение (outside) - външна страна
              Карам и такива с посока - http://www.tirerack.com/images/tires..._dmv1_1000.jpg
              предишните ми бяха с "outside" - http://www.tyrereviews.co.uk/images/...country_wt.jpg
              Сега обаче се замислих има ли наистина леви и десни гуми, както ние имаме лява и дясна обувка.
              Никъде по гумаджийниците не съм чувал "тази е лява сега ще донеса и дясната", то не че това е фактор, понеже знам какви "специалисти" работят, но все пак.
              Интересно ми е вашето мнение по въпроса, ако е възможно подкрепено с доказателства някакви.
              Поздрави.
              www.vwclub.bg - 591 × 490
              Виж посоката на шарката и сам си отговори
              На този модел гума пише външна и вътрешна страна

Коментар

Мхм, съвсем случайно днес, оставяйки колата си на паркинг, с изненада забелязах, че гумите ми имат
                странни и необикновенни означения Left и съответно Right
                Тогава не знаех че е нещо толкова екзотично и рядко срещано.
                Но веднага ми изникна въпроса - ми размяната на кръст, както препоръчват, как?

По-късно мога да пусна снимка за невярващите, модела е TOYO Observe GSi5.
                Нищо неординарно, като изключим съставките , много Дзен гума.
                Явно още е имало с какво да ме изненада...

p.s. A зима няяяяма, и като че ли, няма и да има...
                Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive II *
                2" lift (Bilstein 5100 & IronRocks springs), General Grabber AT3 31"

Коментар

Първоначално публикуван от lordoff Преглед на мнение
                  ... ми размяната на кръст, както препоръчват, как?
                  ...
                  размяна на кръст не се препоръчва от много време - само размяна предни-задни
                  помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X