Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Има ли леви и десни гуми (outside)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Има ли леви и десни гуми (outside)

Темата е провокирана от тези два поста http://www.offroad-bulgaria.com/show...99#post2031999
    Виждал съм и съм карал гуми с обозначение (outside) - външна страна
    Карам и такива с посока - http://www.tirerack.com/images/tires..._dmv1_1000.jpg
    предишните ми бяха с "outside" - http://www.tyrereviews.co.uk/images/...country_wt.jpg
    Сега обаче се замислих има ли наистина леви и десни гуми, както ние имаме лява и дясна обувка.
    Никъде по гумаджийниците не съм чувал "тази е лява сега ще донеса и дясната", то не че това е фактор, понеже знам какви "специалисти" работят, но все пак.
    Интересно ми е вашето мнение по въпроса, ако е възможно подкрепено с доказателства някакви.
    Поздрави.
    I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

От: Има ли леви и десни гуми (outside)

За имане - има, ама обикновено не са за каране по улиците. Примерно единия модел на P Zero Corsa или Yokohama Neova.
    Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Няма леви и десни, тези който пише (outside) се монтират винаги този надпис да го пише на гумата като го погледнеш, тоез отвън. Другият вариянт гуми тези който са с посока при тях ако гумата е монтирана за лява не става да е сложиш от дясно защото е с друга посока, също така има гуми който няма никакво значение как ще ги монтираш те са без посока и без (outside)
      Cherokee XJ 99''
      Ignis Sport 04''
      A3 1.8T 99"

Коментар

Има леви и десни,но както и Димо ти каза-рядкост,голяма!
        088пет722пет99
        http://www.hydropompi.com/

Коментар

Тия с оутсаид нямат посока на въртене и обратното. Няма леви и десни
          Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Първоначално публикуван от kalin09 Преглед на мнение
            Айде бе!? А като пише OUTSIDE и ROTATION от едната страна,тази каква ще е?
            088пет722пет99

Коментар

Абе то и зелени има... Шанса някой да попадне на такива е колкото на тези леви и десни.
              "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от REGULATOR Преглед на мнение
                Айде бе!? А като пише OUTSIDE и ROTATION от едната страна,тази каква ще е?
                Покажи такава гума и сме ОК
                Аз поне не съм виждал...
                Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Покажи такава гума и сме ОК
                  Аз поне не съм виждал...
                  Нали затова казвам че са рядко срещани.За 15г. в този бизнес съм виждал 2 четворки такива,и то специално внесени от клиенти.
                  088пет722пет99

Коментар

Тези са такива - лявата:

Има и други, и пистови, и за леки коли и т.н.
                    The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

А що не се загледаш и замислиш по добре и ще видиш , че полувината протектор е с наклон за изхвърляне на водата. Ако я обърнеш с надписа ,,Out side,, да е от вътрешната страна каналите няма да изхвърлят водата , а ще я задържат в средата на протектора от там и аквапланинг. Естественно ,че има значение , а тези ,,гумаджии,, , ако ги питаш и слушаш.........как иначе ще си продават гумите.
                      Е колегата Либхерчето ме е изпреварил докато пиша поста. Виж добре лявата за какво става въпрос колега.
                      Последно редактирано от traper2504; 19-12-12, 13:39. Причина: Допълнение
                      Сузуки Витара 1,6 и лодка в морето от мечти.

Коментар

Първоначално публикуван от traper2504 Преглед на мнение
                        А що не се загледаш и замислиш по добре и ще видиш , че полувината протектор е с наклон за изхвърляне на водата. Ако я обърнеш с надписа ,,Out side,, да е от вътрешната странаканалите няма да изхвърлят водата , а ще я задържат в средата на протектора от там и аквапланинг. Естественно ,че има значение , а тези ,,гумаджии,, , ако ги питаш и слушаш.........как иначе ще си продават гумите.
                        Е колегата Либхерчето ме е изпреварил докато пиша поста. Виж добре лявата за какво става въпрос колега.
                        Това за което говориш,го има само при леви и десни.Всички останали(масово)асиметрици с определена външна страна ,като погледнеш протектора,едните канали сочат напред(примерно левите) а другите(десните)сочат назад.
                        088пет722пет99

Коментар

Здравейте,
                          Гумите които се продават през последните години са :
                          Асиметрични / с надпис OUTSIDE / , гуми с указана посока / с надпис ROTATION / и
                          и гуми без значение как ще ги сложиш .
                          На въпроса как да ги въртим най добре е левите от ляво , десните от дясно .
                          За леви и десни гуми преди години имаше някакъв модел на семперит за много кратко време
                          с надписи за лява и дясна страна .
                          Ще се радвам някой да покаже лява и дясна гума .
                          Теорията е когато се знае всичко, но нищо не работи. Практиката е когато всичко работи, но не се знае защо. Ние съчетаваме теорията с практиката, при което нищо не работи и никои не знае защо!

Коментар

Ми тази дето съм показала е дясна, ако обърнеш снимката наопъки става лява. Все едно си видял и двете.
                            The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Карал съм летни такива с 2 асиметрични канала за вода !Каналите се монтират към вътрешната страна на гумата там където тя поема по-голямо натоварване при отворен страничен наклон в допустими граници на сходимост,но съм виждал ,че някои ги монтират и навън,това има значение, обаче при каране на мокър терен ,правилният монтаж намалява риска от аквапланинг!
                              Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X