Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странично износване на гуми от кръгови движения възможно ли е ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Странично износване на гуми от кръгови движения възможно ли е ?

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
    Тцъ.
    Трябва да са десни на отиване, и на връщане, за да отговаря на условието на задачата.
    Кат съм заплес....
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ми няма проблем - На отиване кара само на право и после десен десен десен до в къщи
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Баси терзанията!!
        Кръговите из юропата са поне 10 пъти повече!! Там с какви ли гуми карат??

Коментар

Може, може, маршрутите на една куриерска фирма ИЗКЛЮЧВАТ леви завои, само направо и надясно. Та ако работиш там - може, ама надали.
          подаръци за мъже от FACOM
          промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

http://www.offroad-bulgaria.com/show...EF%E8%EB%EE%F2

Мишки ли са или някоя дрга гума с 2-3 различни по твьрдост всесезонни гуми?Някой скапан гений е решил на омеша 3 различни каучука в гумата,вьншния на 150 или 200,след това някакьв бьркоч и в средата 500,за нула време им вадиш конците от вьншната страна.

Те ти един модел който го прави това,в момента СА с двойно по мяк каучук гума и двете коли и проблеми нямам.На брата обаче задните почнаха,а са само задни,че не влизат на предницата.Стенд сходимост поне на година веньж,вьртене предни-задни на всяка смяна на масло,гуми с посока.

Вьпроса е ясен - защо само от едната страна ги яде и от там моя вьпрос - кога са произведени едните и кога другата двойка гуми?
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Колеги, вероятно не съм описал правилно. Десният завой, който е надлез е дълъг около 200 метра. Колата навлиза и постоянно е в десен завой, който е остър. Обратния път не минава по този надлез и респективно противоположния завой го няма за да балансира износването. Това всяка сутрин. Не съм си следил скоростта но не съм влизал и с 20км но в никакъв случай несъм дрифтил. Гумите са Дебица Фриго, произведени са 2009-та година, тогава ги купих нови и от тогава ги карам само зимата. И четирите гуми са еднакви. Тук въпроса не е да спася тези гуми, защото така или иначе ще ги изхвърля след сезона. По-скоро искам да разбера къде е проблема и защо са износени. Гумите са 175/65/14 и не са никак скъпи.
              Това са параметрите от стенда.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0653.jpg
Прегледи:1
Размер:87.5 КБ
ID:5435973
              Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 19-12-12, 09:54.
              LZ1UX

Коментар

Първоначално публикуван от redex Преглед на мнение

Това, което предполагам че може да е причина е че през този пробег на гумите всяка сутрин минавах по надлез, който е с дълъг сравнително остър десен завой. Възможно ли е от това да има износване на гумите?
                Колега а на връщане пак ли минаваш по същия надлез /износването ще се изравнява/ , ако не минаваш има някаква вероятност за толкова хиляди километри пробег да се получи и то ако бръмчиш на силен газ.
                Аха докато пишех това ти вече си пуснал по горния си пост , та според мен има вероятност да е от това..
                Последно редактирано от traper2504; 18-12-12, 19:20.
                Сузуки Витара 1,6 и лодка в морето от мечти.

Коментар

От тази разпечатка се вижда че няма,а и не е имала грижи предницата(1мм.отваряне не го броим въобще)!Остава предположението на Боса за калпава гума.Случвало се е и с други марки!
                  088пет722пет99
                  http://www.hydropompi.com/

Коментар

Добре да приемем че проблема е в качеството на гумите. Обаче и летните ми гуми са износени по същия начин. Те са друга марка ( Мишлен)
                    LZ1UX

Коментар

Ами.....нямам обяснение! Но това за повече и по-дълги десни завои е несериозно!
                      088пет722пет99
                      http://www.hydropompi.com/

Коментар

Първоначално публикуван от redex Преглед на мнение
                        Те са друга марка ( Мишлен)
                        Ми тогава е от завоя,аз друго не виждам.

Сходимост,канапчета,компютри,лазери,майстори и на финала дадох повече пари за реглаж от едни нови гуми.И тая кола като твоята бичи по маршрут,но прии мен си е от акьла на тия от Мишлен,забьркали каучука и сложили спортния в края,а ми продават размер 275/40/18 та все едно мога да го набутам в Нисан Микра или нещо друго 200 килограмово.После яде ги,е как няма.
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

Излагате се! Тука да не става дума за F1 или американските серии на елипсовидна писта, че да има неравномерно износване от завоите..?!! Щом като с баланса и сходимостта всичко е наред, сещам само за една причина - неравномерно разпределение на теглото. Или окачването е омекнало от страната от която яде гумите. или има някаква друга причина за този де-баланс на теглото. Нацапай с нещо гумите и мини по чиста повърхност, а после измери контактните петна при проверено еднакво налягане в гумите - трябва да са относително еднакви. Ако от страната на износването петната са по-големи - няма друго обяснение.

Коментар

200м "остър" завой... това половин овална писта ли е?
                            Младост - Център имаш една детелина на отиване към Цариградското и на връщане един "остър" завой на слизане от Ц...
                            Дебицата не са от най-хубавите гуми... Бях купил на тъста ми две зимни 165Р13 и за 20 000км почти се загладиха, а баничарката се кара на село почти по равно черен път и асфалт, колата повече от 70 вдига само по нанадолнище (не е мощна 1.8Д, а и се търси икономия на гориво)...
                            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Марто,ще го пробам това с контактното петно. Поръчах 4 нови гуми, харесах си Континентал и гледам че по тестовете ги дават добри дори и в този размер. Снощи се наврях под колата и огледах амортисиорите. Заден ляв си е пуснал отпуск. Омаслен е. Ще се завлека в сервиз да сменят двата задни амортисиора и ако се наложи и предните и се надявам всичко да си дойде на мястото. Относно разпдеделението на теглото, колата я карам само в града. За извън него имам друга. Возим се аз и жена ми. Никакъв багаж освен един компресор, въже, лопата за сняг и това е. Товар 5 кила. Резервоара го подържам пълен но той е монтиран под колата и е по средата в заднта част. Аз + жената сме около 100-110 кила и горе долу теглото е 60/50 разпределено . Снощи минах през сервиз за технически преглед до нас има такъв и се познавам със собственика. Та помолих ги да ми качат колата на валяците за да видим спирачното усилие дали е еднакво на всички колела. Разликите са в норми да некажа че почти няма. Смених преди и задни накладки преди сезона. Баси драмата. Ще взема да забода един Trail Master и едни кобри и така Тъй, като вече не минавам по този маршрут ( смених град работа и.тн) се надявам този проблем да е в миналото.
                              LZ1UX

Коментар

Нещо не си го представям вида на износването. Качих нещо току що. Гледай "Раздел III". Ако износването е на кръгови петна, най-вероятно е от амортисьор, ама не е лошо да снимаш износването.
                                Ето ти и материала. http://www.offroad-bulgaria.com/show...82#post2032982
                                Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X