Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спукана гума поправка???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Спукана гума поправка???

Гумата на 3-4 месеца,грайфера почти нов,самата тя произведена края на 2008.Жената я подкара,теглила колата на ляво и понеже си помни инструкциите се обади за инструктаж.
    Гумата / предна лява,що да е някоя друга / почти на нула,напляскаха я 20% над предписаното за колата и газ по магистралата с около 130.Прибирам се на сутринта,един шут и нищо,изглежда ОК.На сутринта пак така,Бре ,викам си,някой мрази женатавместо да я обича.
    Да ама не,след около 30 часа колата пак стьпала на джанта,а жената кара резервния.Помпя аз с на брата компресора / 15 секунди от 0 до 40 / и на гумаджия.
    От вьтрешната страна имало малка дупка,няма пирон,няма винт,няма нищо,просто малка дупка и диагнозата - гумата била дефектна.Нова такава 260 кинта,не е проблем ма кой гарантира,че и другите 3 не са такива.
    Звьня аз на складчето с гумите,обяснявам какво са ми казали и естествено ми обясняват,че сьм настьпал нещо и така се е спукала Ако вьтре да няма нищо,джантата да е като нова и гумаджията да казва,че е дефектна.Нищо де,гаранция сьм нямал / е как да имам,нова от тях е 111 долара,гаранция на гума е над 40,хвьрлям и купувам нова /и се наложи да си купя нова гума.

Вьпроса - с какво да я залепя тая старата?Пак да си кажа - гумето е като ново,мустаците му е изпилила жената,но иначе си иглежда като излязло от магазина и за резервна се е утепало,че и джанти имам за него,не една ми цели 6.

Казват,че спуканото било от вьтрешната стена на гумата,а тия тук това не го пипат.Гумето е сьс скоростен индекс 300 километра и товароносимост 750 килограма ако правилно помня.Аз до 300 няма да го напьвам,че повече от 250 колицата не ще,за килограмите не гарантирам.Не ми се хвьрля,не ми се слага на колата,но спокойно може да заспи на една джанта и да стои за резерва на 4 коли с тоя размер.

С какво,как и от кьде да я залепя???
    Последно редактирано от BENZBOSS; 31-10-12, 05:34.
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

От: Спукана гума поправка???

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=147236

Е и модела,Юли месец купени,произведени сьвсем в края на 2008,видели мокро 3 пьти и 2 пьти над 230км/ч за проба.Монтирани на АМГта за модела,джантата като нова,колата 90% от времето вози само жената / или поне така казва /.
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

Едно мнение на гумаджия: отиваш в сервиз за гуми де и казваш да ти сложат камерна лепенка на мястото на дефекта ,лепилата с които се работи ,ако изобщо може да се нарекат така действат на гумата и се получава химична вулканизация (ако всичко е направено по предписание ,се постигат 98% от здравината на незалепено място)

Коментар

Баси проблема!!
        Смени гумаджията!!
        Тука такива гуми ги лекуват срещу 5 лева. Може и 10.

Коментар

Проблема с гумаджията- никой не лепи или поправя, ако не е поне половин сантиметър вътре в грайфера. Всякакви повреди по страните на гумата и я отписват. И никога няма да я пипнат каквото и да ги врънкаш. Та май ще се правим на вулканизатор.
          https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от keymaker Преглед на мнение
            Едно мнение на гумаджия: отиваш в сервиз за гуми де и казваш да ти сложат камерна лепенка на мястото на дефекта ,лепилата с които се работи ,ако изобщо може да се нарекат така действат на гумата и се получава химична вулканизация (ако всичко е направено по предписание ,се постигат 98% от здравината на незалепено място)
            Ползваме такива туби с все четката вьтре,вулканизираме с тях електрически контакти които си стоят под вода с години.Тук обаче имат някакви норми,не пипат така спукани според тях гуми,а за дефектни да не говорим.Едно време нова Мишка я пернах на един рьб,скьса се едно парче колко 10 стотинки,не спадна,но им я закарах да я видят и.........ми смениха гумата с нова,било на борда или страната на гумата и там не пипат,а сменят.

Кой да е тоя сервиз на гуми който ще ме приеме веднага,ще се заеме с проблема и ще я свьрши като хората идея нямам?Само като им кажа Спукана на борда и от там пуска и бягат покрай криковете.Бих сменил гумаджията и мога да я закарам в Мексико,но нямам редовна кола за там,а да си махам фолиото от стьклата и номера да си слагам за едната гума няма да стане.

СЛИМ правят разни лепенки,но повечето са за трактори,колелета,ремаркета и какви ли не бавни неща.Не ми се занимава,но си нямам работа тия дни и тьрся препорька за лепенки,мазило,лепило,течен цимент,вулканизираща гума или както там му викат за да му перна една лепенка,да я кача на джанта и да видим дьржи ли след седмица.Това да се разхождам по гумаджии и да им обяснявам как се лепеше едно време вьтрешна и я стискаха на менгеменце.........има пак да ме гледат като изтрьпнал.

Чистя,духам,мажа,лепя,стискам,бЕгам - с какво?
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

http://www.rematiptop.com/index.php

Коментар

Аз като ти разправям, че по вашия край на света са извратени...
                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Абе, няма ли за вас моторджийски лепенки?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    Абе, няма ли за вас моторджийски лепенки?

Е не знам,аз за това питам.Последния пьт като нещо спадна го изхвьрлих на парцали,че жената го кара малко време по джанта на магистралата,заедно в гумата си отидоха и другите 3 с все джантите.

Чета за тия горе РЕМА нам си какво,намирам на страницата им такива правени за скорости,из магазините само за велосипеди и рьчни колички.

Ще намеря аз,ще залепя,резултата какьв ще е друг вьпрос.
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

Пусни една снимка макро на дупката отвътре и отвън.
                      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                        Пусни една снимка макро на дупката отвътре и отвън.
                        Така,вьрнах се от гумаджията,наш човек,че и луканки има вьв фризера.

Гумата имаше сьвсем малка дупка в началото на грайфера до стената на самата гума,ни на стената ни на грайфера,на ьгьа един вид / а тьрсете сега ьгьла на гумата хихихиих /.Никакьв дефект не е,настьпала е някое сьвсем малко пиронче което е влязло и излязло,толков малко,че го плюнчихме 15 минути докато покаже кьде е.
                        От вьтре нищо не се вижда,няма нараняване.Можеше да и се бие едно шило или лепенка някаква,НО се заплеснахме с едни бири и едно филе Елена и я оставих там тая гума.Да беше на по-плоско място щях да се пробвам,а то точно на ьгьла на гумата и се отказах.

116 кинта другата гума с все доставката,производство 2/2009 от складчето в Невада.Кутийка лепенки,има ги по 50,по 100,по 250.......все едно сьм нестинарка аз,е около 45 кинта от скромното ми тьрсене.Не намерих нищо за по 10-20 което да става за кола,да е с репутация,да не е голямо като чиния и да пише на него ТРАКТОР.Тьрсенето продьлжава,за сега джантите остават сираци.

БЛАГОДАРЯ за идеите,ровя точно по тях,но явно няма да е на тая гума пробата.
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

Ако е малка дупката, сложи и фитил (или я напълни с пяна за гуми) и я дръж за резервна. На това място никаква лепенка не държи. Преди години така бракувах един комплект, защото едната имаше цепнато около 5-10 мм точно на ръба на протектора и никаква лепенка не можа да устиска повече от седмица (дори и от най-големите за бусови гуми), а за фитил беше голяма дупката. Само се набутах 30-40 лева за демонтажи и лепене.
                          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                          Неизвестен мъдрец

Коментар

Пяна за гуми е добре в краен случай,а при мен такьв много трудно - все пак това нещо бордюр не качва,а какво остава пьт да не види,модела си има и нормален размер резервна в багажника,с нея вдигна 230 та не е чак толкова напечено положението.

Реално е много малка дупката,кабьрче размер да речем,ни цепнато има,ни драно,а все едно някой е вкарал едно кабьрче и го е извадил.На кофти място е обаче,то верно,че ги карам пренапомпени / според Мерцедес на кифла трябва да ги тьркалям /но как и да го гледам все е на рьба и все има положение в което точно по тоя рьб плеска гумата.
                            Другото кофти е,че предницата и накланя самата гума като я завьртиш в едната посока.Пренапомпяни като ги погледнеш ще кажеш,че е мека,а реално е около 30% над предписаното за колата.За бакшиш по-широки без да му ролна калниците не влизат та постоянно на меки приличат,точно там е сгьнато.

За фитил става,моя човек каза,че така ще я помьчи и ако дьржи ОК,ако не я хвьрля.Да де ама той има гараж,баланс машина,компресор,машина за гуми,склад с такива.............аз ударих 300 помпи с на брата резервната помпа и се откачи маркуча баси.

Чакай да видя дали мога да кача една снимка.
                            TOYOTA SEQUOIA ‘11
                            W140 S420 '99

Коментар

Е я на,от гадно по-гадно,да беше на стената да се пробвам,а и така ни казаха от ония гумаджии дето в краен случай се ползват.Реалността е друга,началото на грайфера точно на тьнкото и айде нова на нейно място.
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X