Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мнения за МТ гуми и изполването им при зимни условия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Мнения за МТ гуми и изполването им при зимни условия

Здравейте колеги,
    Във връзка с приближаващата зима и галошките на новозакупения джип се колебая между двата модела МТ или стандартна зимна гума. Колата ще се кара 60% онроад и 40% извън пътя.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:img0400.jpg
Прегледи:1
Размер:69.3 КБ
ID:5988609илиНатиснете снимката за да я уголемите

Име:bfg-mud-terrain-ta-km2.jpg
Прегледи:3
Размер:14.0 КБ
ID:5988610
    Grand Cherokee 4.7 Quadra Drive Limited (WJ) 2002
    Audi A6 2.7 TDI (4F) 2008

0885372997 - Дани

От: Мнения за МТ гуми и изполването им при зимни условия

Първоначално публикуван от danvan_ Преглед на мнение
    Здравейте колеги,
    Във връзка с приближаващата зима и галошките на новозакупения джип се колебая между двата модела МТ или стандартна зимна гума. Колата ще се кара 60% онроад и 40% извън пътя.

и
    Между тези два модела МТ избирай Goodyear-а. По-скъп е, ама има защо. Но си имай две на ум, че което и да е МТ не може да се сравнява със зимна гума, освен ако не става въпрос за по-дълбок сняг.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Труден е избора между зимна гума и МТ. Най-добре и двете , ама...

При нас по високото вече има 5 см сняг. Пухкав, мек сняг, който става като парзалка.
      Днес бях за риба по чукарите нагоре. Тук някой горски пътища(обикновено ползващи се за достъп до почивни бази покрай езера) са доста широки и гладки(трамбована пръст-няма коловози). Два трака се разминават спокойно с над метър оставащ между тях. Та там спокойно се кара с 50 км/ч. Е да, ама като падна тоя сняг и само гледаш следи по шанците при завоите. Самият аз без малко да изправя 2-3 завоя, а имаше и един Форд Ф-150 подпрян на дърветата 10м над едно езеро. Гумите му бяха "рошави"
      Карам с Goodyear АТ със снежинка на тях(модела май е само за тук). И въпреки снежинката на мек сняг си е парзалка. МТ е по-зле.

Та да обобщя- май не е толкова важно процента он/офф роуд, а по важно е какъв сняг ще газиш.
      Toyota Land Cruiser BJ70 1985
      Lexus LS430

Коментар

Не е точно МТ, но мисля,че и Goodyear Wrangler Duratrac ще върши добра работа. Проблема е,че няма голямо предлагане по размери. Казват,че е произвеждана основно за USA и би трябвало да се намира по размери за Гранд.

Коментар

Аз също ги загледах (Duratrac). За съжеление Гранда е 2002 - със 17-ки, а Duratrac със размер 17 не съм виждал, поне по нашите магазини.
          Grand Cherokee 4.7 Quadra Drive Limited (WJ) 2002
          Audi A6 2.7 TDI (4F) 2008

0885372997 - Дани

Коментар

Първоначално публикуван от danvan_ Преглед на мнение
            ... а Duratrac със размер 17 не съм виждал, поне по нашите магазини.
            Да не би да има Wrangler MT/R? На какви пари е?
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Колега аз бих си взел по-агресивни Ат-та на твое място...Имах същия размисъл миналата година...Има и тема някаде...Купих си Генерал АТ2 и не съжалявам за секунда ,а пролетта ми изпаднаха почти нови Йокохами кални и вече имам два комплекта гуми и има да си ги карам няколко години...Помисли...Калната на утъпкано е ужас...
              Стандартна Витара c20ne с уазов мост...Изпълнение за България

Коментар

Ако правилно си спомням от другите теми - тази кола ще се кара доста често от жена.... Та точно поради това - зимни гуми.
                Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от Петър Минчев - MaxBass Преглед на мнение
                  ... Калната на утъпкано е ужас...
                  Както и немалко АТ-та ...

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
                  Ако правилно си спомням от другите теми - тази кола ще се кара доста често от жена.... Та точно поради това - зимни гуми.
                  Това е много уместна забележка. MT/R ми е любимата кална гума, но за зимата е добра в гората. В града, на хлъзгавите улици ...
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Между другото, миналата зима пробвах дуратраци на сняг, в града. Справят си се съвсем прилично, да не кажа по-добре от някои зимни. Това и в дълбока киша, и на изчистено, и на утъпкани тесни квартални улички.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

И аз те съветвам да разгледаш АТ -та.Макар че на пазара не останаха много свястни.
                      Миналата година карах с Генерал АТ2 и сън доволен.

Коментар

5-6 месеца търсихме AT2 и не намерихме..... иначе май DuraTrack се очертава така търсената универсалната гума.
                        В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Човека казва, че ще кара 40% офф.
                          Значи да си взема по-агресивната шарка и това е. Ако вземе нещо по-подходящо за утъпкан сняг-по пътя ще е по-добре, ама като кривне от пътя и може да не може да се върне обратно с по-зимните гуми.
                          А ако вземе по-агресивни-ще си кара сравнително добре по пътя, но извън него ще е много по-проходим. През зимата не се кара бързо, та поведението на кална гума по заснежен асфалт да е чак такава трагедия. Откакто имам джип си карам през зимата с кални гуми, които на всичко отгоре са регенерат(Ооо, какъв ужас, как още съм жив), и по асфалта не съм имал никакви проблеми.
                          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Присъединявам се към мнението на Кольо, защото 40% офф е много и ако не е посочено грешно, направо предполага кални гуми, дори и да е само дъждовно, а при офроуд на сняг - отдолу си е просто кал.
                            От посочените два модела в запитването - Гудиъра, защото новия БФ, на мен, лично, не ми изглежда достатъчно агресивен.
                            Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
                            ... turn on your A/С !

Коментар

Тъкмо преди пет минути това дискутирах с Илийката по телефона и той добра идея ми даде. Cooper discover STT, мисля че ще има за твоята джипка. Стават казва и за зимата, а шарката гледам е кална, па и бело имат по бордовете да си различаваш в тъмното къде са ти гумите.
                              В краен случай си купи за 100 лева едни железни 16-ки джанти и само от разликата в цената на гумите 17 ще ги избиеш. Джантата така или иначе не ти определя височината на гумата. Започни с едни 31-ци, от тая марка (купър) са около 300 лева и надолу, ще ги повъртиш две години или три докато наджипиш гранда и после ще се уголемяваш.....................................па ние да не сме станали над 100 кила за един ден я

п.п.
                              Я гледай ти как може да се уредиш с два чифта гуми, едните даже зимни

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=154002
                              Последно редактирано от kok4o1; 30-10-12, 10:38. Причина: допълнителна информация

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X