Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Широка ли е джантата за гумите ми?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Широка ли е джантата за гумите ми?

Колеги гумите ми са 235/75/15. Трябваха ми отрицателни джанти и скочих на ЕТ -25 8J.

Гумаджията трудно ги монтира и каза че джантата е много широка за тези гуми и да не ги спадам под 1.8 защото щяло да стане проблем. Предполагам имаше в предвид че ще отлепят/опуснат.

Може ли мнение по върпоса защото над 1.6 атмосфери друса много? Пък и зимата исках да карам на 1.5.

Мерси!

П.С добавям че джипа се кара по сравнително хард разходки. Къса Витара

От: Широка ли е джантата за гумите ми?

Широчка е. За такива гуми обикновено максимума за ширина на джантата е 7".
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Имам три вида джанти на 8J, всичките с отрицателен ЕТ. Двата вида са с 235/75/15, а другия е 225/75/16 - с тях съм минал 20 000км. при налягане от 1,5 до 1,9 атм. без никакви проблеми и не стоят лошо. Петнайските съм ги давал на голеги за състезание, караха ги на 1,6 атм. - пак без проблеми. Проблемът е при гумаджията, че трябва да гръмне по един, два газови балона за да ги монтира.
      Щирлиц вървеше по улицата и видя бояджия, който замазваше всички нецензурни думи по стените.
      “Аха, модератор“, помисли си Щирлиц !!!

Коментар

Разгледай таблицата и сам реши. ЕТ-то няма значение за размера на гумата и джантата . С поздрав Борислав http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=1&p=2501997

Последно редактирано от boreto2; 04-10-12, 13:16. Причина: Допълнение

Коментар

Първоначално публикуван от boreto2 Преглед на мнение
          Разгледай таблицата и сам реши. ЕТ-то няма значение за размера на гумата и джантата . С поздрав Борислав http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=1&p=2501997

Благодаря! Таблицата гласи че съм ги уцелил. Дано не остана по капли в гората!

Коментар

Първоначално публикуван от ethero Преглед на мнение
            ... джипа се кара по сравнително хард разходки...
            Първоначално публикуван от ethero Преглед на мнение
            ...Дано не остана по капли в гората!
            Има голяма вероятност да разбордираш по-често гумите в тази комбинация, но много зависи и какво разбираш под "сравнително хард разходки".

http://www.offroad-bulgaria.com/show...02#post1707002

Тук можеш да видиш какъв е резултата от подобна комбинация в размерите на джанти и гуми. По разните таблици и каталози си ги даваха, че е допустимо да се комбинират така, но реалността е друга...
            В следващите мнения след посочения пост сме коментирали размерите на гумите и джантите.
            www.occ.bg - Преносими газови бойлери и Мобилна баня за къмпингуване
            0898777327

Коментар

Карах с такива джанти и гуми 235/75/15 после с 225/75/15 /регенерати Кобра/,не съм имал проблем .Карах ги на 1,5ат. не помня да са се разбордирвали ,само няколко пъти ми захапваха трева и клонки.В тази комплектация минах около 15хил.км.Наистина трудно се монтират, но си иска чалъм.

П.П. Митак то паХерото много сила има затова.На витарлясника нямах ядове
              Последно редактирано от jaxan; 04-10-12, 18:00.
              не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Аз карам Самурай с гуми 235/75/15 и джанти 8J на 1 атм. от 1 година и нямам никакви проблеми с разбордиране, като съм влизал на доста неудобни места /реки, дерета и т.н./. Всичко зависи от теглото на джипа според мен.
                BMW X6
                BMW X5
                SUZUKI SAMURAI
                LAND ROVER DISCOVERY3

Коментар

Благодаря за мненията!

Коментар

Да споделя и моето мнение.Купих Витарата с оригиналните джанти и гуми кобри 225/75/15 и така изкарах една зима.От началото на лятото съм с джанти като на колега Jaxan ( 8 J )и със същите гуми и съм изминал около 3000 км без никакви проблеми,но и без по-хард изпълнения,така че времето ще покаже!
                    YAMAHA RAPTOR 700R

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X