Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Зимни гуми - зимата се задава

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Зимни гуми - зимата се задава

аз съм на коренно противоположно мнение за Blizzak DM-V1 от vlageo - мисля, че точно водимостта и спирачния път на студено и лоша настилка са й предимствата пред другите зимни, с които съм карал! Оценявам ги една от добрите зимни гуми за джипове.
    м/у другото гумите BF Goodrich за леки автомобили, като цяло са ми оставили много неприятни спомени (и зимни и летни)!
    В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
      аз съм на коренно противоположно мнение за Blizzak DM-V1 от vlageo - мисля, че точно водимостта и спирачния път на студено и лоша настилка са й предимствата пред другите зимни, с които съм карал! Оценявам ги една от добрите зимни гуми за джипове.
      м/у другото гумите BF Goodrich за леки автомобили, като цяло са ми оставили много неприятни спомени (и зимни и летни)!
      Между другото, попаднах на една канадска класация, която май в някаква степен потвърждава мнението на vlageo

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:33w1m40.jpg
Прегледи:1
Размер:63.9 КБ
ID:5420654

Като цяло DM-V1 са класирани по-високо, но като като се погледнат подробностите се вижда, че те превъзхождат зимното BFG на сняг и лед, но се представят по-зле при спиране на мокро, сухо, както и по отношение на водимост.
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
        Между другото, попаднах на една канадска класация, която май в някаква степен потвърждава мнението на vlageo

[ATTACH=CONFIG]507965[/ATTACH]

Като цяло DM-V1 са класирани по-високо, но като като се погледнат подробностите се вижда, че те превъзхождат зимното BFG на сняг и лед, но се представят по-зле при спиране на мокро, сухо, както и по отношение на водимост.
        напротив - потвърждават моето мнение за спиране и поведение при лоша зимна настилка (сняг, лед) (ако правилно тълкувам знаците от класацията де)! При равни цени, бриджстоуна има предимство в доста от важните параметри, което го прави по-добър избор.

м/у другото това е поредната класация в която Continental ( а тук и дъщерната General) са на челни места... немска ли е класацията или континентал рулира?
        Последно редактирано от bushiDO; 31-10-12, 21:04.

Коментар

напротив - потвърждават моето мнение за спиране и поведение при лоша зимна настилка (сняг, лед) (ако правилно тълкувам знаците от класацията де)! При равни цени, бриджстоуна има предимство в доста от важните параметри, което го прави по-добър избор.

м/у другото това е поредната класация в която Continental ( а тук и дъщерната General) са на челни места... немска ли е класацията или континентал рулира?
          В същност, показано е предимство не по доста показатели, а единствено на лед. Тук вече изборът ще зависи най-вече от очакваните условия за експлоатация. Ако си някъде на север, където през цялото време е сняг и лед - лесно. Ако обаче ситуацията с пътните условия е по-шаренка, нещата не са толкова нееднозначни.

Класацията я взех от канадски сайт, но се оказва, че е американска (това им е сайтът, но е с платен абонамент).
          Ние не сме неутрални!

Коментар

от сайта се ориентирах за знаците им за оценка. За критериите в таблицата си прав! Обаче явно или имат различна тежест, или има още критерии които ги няма в таблицата защото бриджстоуна е класиран 3 места нагоре и е чекнат, което означава че го препоръчват, а гудрича не!

м/у другото по тази класация излиза, че General e зимната гума на гумите - евтина и добра....
            Последно редактирано от bushiDO; 31-10-12, 21:35.

Коментар

от сайта се ориентирах за знаците им за оценка. За критериите в таблицата си прав! Обаче явно или имат различна тежест ...
              Изглежда, че дават доста голяма тежест на поведението на лед. В още една, този път канадска, класация, DM-V1 пак е напред, като за нея, а и за останалите в горната част на класацията, се подчертава доброто поведение на лед.

BFG-то е по-назад, но пак с добра оценка като цяло, макар че не е никак информативна.
              Ние не сме неутрални!

Коментар

аз лично съм малко скептичен към тези класации - дават доста различни резултати за еднакви гуми. Дори и цитираните две са разместили гумите доста. Все пак и в двете бриджстоуна е с предимство...

Коментар

м/у другото по тази класация излиза, че General e зимната гума на гумите - евтина и добра....
                  Точно тоя General, като му гледам ламелите, не бих го купил и карал в български зимни условия. Виждал съм на живо подобна гума преди години - някакъв Hankook, който палестинеца беше внесъл погрешка, модел правен да се търкаля само и единствено по сняг и лед - 100 километра сух асфалт ще го подстрижат нула номер. По ламелите човек с повече музикален усет би могъл с нокът да изсвири "Полета на бръмбара" на съвсем задоволително ниво

п.п. Между другото същото важи и за поставения на 1-во място Continental.
                  Последно редактирано от stargazer; 31-10-12, 22:57.
                  Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Първоначално публикуван от Ivk0v Преглед на мнение
                    Верния избор колега. Миналата зима сложих такива на новата Тойота. Стои като залепена.
                    Само ги пази от топло време. Много са чувствителни на по-висока температура на асфалта.
                    Сега ако дадеш и дефиниция за топло време ще черпя
                    над 10градуса, над 15 градуса, над 20 градуса?
                    Бързо се износват или просто се вдървяват, как се изразява чувствителността?
                    I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Първоначално публикуван от uhvp Преглед на мнение
                      Тук имам допълващ въпрос: ако замяната е още по кардинална, а именно 195/65/15 ? Ширината е доста по-малка и не знам няма ли да се загуби устойчивост? Ценовата разлика е огромна - над 80%...
                      за какъв автомобил става въпрос?
                      Аз карам Пасат 5.5 (2002) с този размер, а преди съм ползвал 225/45/17 и 205/55/16 (и трите варианта ги имаше в немския талон на колата) - не мисля, че има кой-знае каква разлика при зимни условия, камо ли пък "загуба на устойчивост"Определено за БГ правилото е най-малкият възможен цолаж с най-високопрофилната гума (но все пак да отговаря в някакви граници на оригиналния диаметър на колелата)!
                      Като допълнителен бонус (не за пренебрегване!) 195/65/15 е много масов размер и дори марковите гуми са на прилични цени...
                      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от mmtrance Преглед на мнение
                        едва ли има точна дефиниция... май бях среща инфо, че под +7 гр. зимните държали повече дори и на сухо и мокро. иначе предполагам, че до +15 едва ли ще има поражения от топлината в/у зимните гуми...

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                          В същност, показано е предимство не по доста показатели, а единствено на лед. Тук вече изборът ще зависи най-вече от очакваните условия за експлоатация. Ако си някъде на север, където през цялото време е сняг и лед - лесно. Ако обаче ситуацията с пътните условия е по-шаренка, нещата не са толкова нееднозначни.
                          Ако си в България са си доста еднозначни. Дълго каране върху лед тук на практика няма. В Канада така минават по стотици километри.
                          Същото в Скандинавия и Балтика. Тук в повечето пъти е "мъгливо" - разбирай мокро, хлъзгаво и студено, най много да е с утъпкан сняг.
                          Има заледявания - разбира се, но там ако нямаш водимост на колата преди заледения участък - най-вероятно ще си в канавката преди да го стигнеш. И между другото - Бриджстона се държеше относително добре върху лед наистина - но това не елиминира останалите му недостатъци.

Що се отнася до дълбок сняг и излазяне - ще ме прощавате ама там колата и задкормилното устройство имат доста по-голямо значение от предимствата на едната марка гуми над другата, това разбира се ако гумите са в сравнимо състояние като пробег и грайфер.
                          Там откъдето излизам с Черокито на бавни и без гуми, Равчето може само да мига на аварийки...Не знам колко трябва да е вговнясано положението за да мога от една ситуация да изляза с Бриджстона а с Гудрича да не мога...

Що се отнася до Гудрич за леки автомобили - там имам по-голяма база за сравнение и определено Гудрича беше най-доброто.
                          Затова реших да се хвърля на такива за джипката.
                          И между другото - модела за лек автомобил който карах оставяше по-добри впечатления от този за жипока, но и това е субективно защото няма как да се изолират спецификите на единия и другия модел автомобил.

едва ли има точна дефиниция... май бях среща инфо, че под +7 гр. зимните държали повече дори и на сухо и мокро. иначе предполагам, че до +15 едва ли ще има поражения от топлината в/у зимните гуми...
                          Зимните гуми държат по-добре при всякакви температури.
                          Просто при по-високи температури (разбирай от 15 нагоре) започват да износват много бързо като при 20 вече почват да присвирват.
                          Като се дигнат температурите трайно над 15оС е хубаво да се свалят.
                          Както и като паднат под 15оС - да се сложат (щото летните стават галоши под 20оС и вече не държат на мокро)
                          Горе долу от средата на Октомври до средата на Април. Почти 6 месеца.
                          А пребройте снежните дни в тоя период и тогава да си говорим за това кое е най-важно за зимните гуми тук...
                          Последно редактирано от vlageo; 01-11-12, 13:29.

Коментар

Първоначално публикуван от mmtrance Преглед на мнение
                            Аз гледам да не ги карам над 15 градуса и именно поради тази причина не съм ги сложил още защото прогнозата за другата седмица е да се постопли.
                            Иначе информацията ми е от опита на един приятел с ТЛК100. Пропусна да ги смени навреме в края на сезона преди две години и едно пътуване до Бургас и обратно им обърна ламелите.
                            LZ1GIB
                            TOYOTA HZJ80,
                            TOYOTA LC150

Коментар

Колега vlageo, вашата идеална зимна гума много се доближава до всесезонната май (важно е на асфалт, а не на киша, сняг и лед)...? Аз имам друго мнение за зимната гума - акцента е точно в/у лоша зимна настилка - киша, сняг и лед. На студен, мокър и сух асфалт ще си джиткаш без проблем и с най-зимната гума, но на сняг лед и киша става интересното.
                              М/у другото съм съгласен с теб за зимните дни в Бг - малко са и затова реших да мина на гуми АТ целогодишно.

Коментар

Понеже в България карането по сняг е малко (като дни), за зимните гуми е по-важно да държат на сухи и мокри настилки при температури -5/+10 градуса. Да държат според мен значи да не хлъзгат, но също така и да не се износват по асфалта. Пък и всяка зимна гума държи на сняг и лед повече от всяка лятна. За тази цел върши работа и всесезонната гума, но при нея дилемата е дали ще се опече лятото и следващата зима няма да държи - няма еднозначно мнение по въпроса.
                                За живеещите в планината ситуацията е друга.
                                Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X