Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Зимни гуми - зимата се задава

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Зимни гуми - зимата се задава

Първоначално публикуван от aig Преглед на мнение
    Здравейте,
    Аз по-добра зимна гума от Gislaved не съм карал до този момент. Карал съм с BF Goodrich, Maloya, Bridgestone, Matador и имам наблюдение върху Yokohama.
    Единствената гума която СПИРА и ТРЪГВА без забележки зимно време и не прави балони и не се износва неправилно и...... задоволява мойте изисквания е Gislaved.
    Преди карах Nord Frost 3, а сега Euro Frost 5. Тези които са я правили тази гума може би разбират от зима.
    Колегата ми кара с Yokohama зимни и постоянно го бъзикаме, че в превод от японски Yokohama означава "не спирам да бутам..."
    Абе колега ти какво сравняваш Gislaved, BFGoodrich, Bridgestone с Maloya i Matador. То тва е все едно да кажа, че не препоръчвам на никой да си земе Форд Ка, щот Мерцедес С-класа вози по добре.

Коментар

Nord Frost са за покрит със сняг път, имат и места за шипове. Евро фрост са според еврогейските правила и нужди - другите, но комбинирани с "преимущества" за асфалт. За съжаление не мога да намеря Норд фрост, доста време търся и аз.
      Не разбрах възражението с примера за мерцедес, но аз като си купих предните Норд фрост, платих под средната цена за зимни гуми, за ги намирам за отлични.

Коментар

Здравейте,
        Имам въпрос за зимни гуми, които да са подходящи освен за сняг и за кал и дъжд. Живеем в Банкя и последните 200 метра от "улицата" са неасфалтирани и минаваме през една полянка, която особено след като се разтопи снега става доста кална и хлъзгава. Почвата е глинеста /ако това е от значение/.
        В момента съм с форд фиеста, зимните гуми са Michelin Primacy Alpin- на мокър асфалт и малко сняг са идеални, но на дълбок сняг и по въпросната "улица" преминаването се превръща в офроуд приключение.

Сега ми трябват подходящи зимни гуми за Форд Фокус, стандартно са с размер 215/55/16 летни гуми, като за зимни съм решила 205/65/15 /спазвам правилото зимните гуми да са по-тесни/. Ще се радвам да споделите и препоръчате подходящи за терена гуми до 160 лв.

Коментар

Първоначално публикуван от Polly_SF Преглед на мнение
          Здравейте,
          Имам въпрос за зимни гуми, които да са подходящи освен за сняг и за кал и дъжд. Живеем в Банкя и последните 200 метра от "улицата" са неасфалтирани и минаваме през една полянка, която особено след като се разтопи снега става доста кална и хлъзгава. Почвата е глинеста /ако това е от значение/.
          В момента съм с форд фиеста, зимните гуми са Michelin Primacy Alpin- на мокър асфалт и малко сняг са идеални, но на дълбок сняг и по въпросната "улица" преминаването се превръща в офроуд приключение.

Сега ми трябват подходящи зимни гуми за Форд Фокус, стандартно са с размер 215/55/16 летни гуми, като за зимни съм решила 205/65/15 /спазвам правилото зимните гуми да са по-тесни/. Ще се радвам да споделите и препоръчате подходящи за терена гуми до 160 лв.
          Лични впечатления от зимни гуми,представили се добре при типични зимни условия и на кал:
          1. "DUNLOP SP Wintersp. 3D"-закупувани като нови и използвани 3 сезона на "АУДИ-80,куатро"(Б4). Перфектно поведение,включително и при кал.Вече минава за стар модел,но все още се среща по магазините. Използвал съм ги в размер 195/65 R15 , по стандарта за автомобила ми.
          2. "lASSA SNOWAYS-2". Използвал съм ги за 3 зимни сезона през 2003-2006,на "Мерцедес 190Е",размер 195/65 R15. Изненадвал съм се мн. приятно в няколко ситуации,за които преди да вляза в калта/снега съм се чудил,дали да не се върна(веднъж-50км),за да заобиколя по друг път.Доколкото знам,модела вече не се предлага.Според мнението на продавач в магазин от голяма търговска верига,на когото имам доверие,актуалния зимен модел на "Ласса" за леки автомобили ("ЕРА" или нещо подобно)също бил на мн. добро ниво.

Коментар

Тук имам допълващ въпрос: ако замяната е още по кардинална, а именно 195/65/15 ? Ширината е доста по-малка и не знам няма ли да се загуби устойчивост? Ценовата разлика е огромна - над 80%...

Коментар

Първоначално публикуван от kok4o1 Преглед на мнение
              bridgestone dmv1 blizzak
              Карах един сезон Рав4 с такива - най-лошата зимна гума с която съм карал.
              Никаква водимост - на утъпкано не стават - на мокро се пързалят. Мъка.

Зимната гумата от която съм страшно доволен е БФ Гудрич и горещо я препоръчвам.
              Всъщност това е и единствената гума която препоръчвам за зимно каране...

Имам опит с нея от джипка, имам и от Пежо 106 - така че гарантирано работи перфектно във всички вариации и размери...

Коментар

Колега би ли споделил повече, че твоето е единственото негативно мнение за тази гума.
                I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Привет на всички.Бф Гудрич,компромисен вариант Нокиан.Гиславета е добър,но с твоя размер трудна работа.Дано съм ти бил полезен.

Коментар

Аз съм доволен от Мишелин Алпин. Има го твоя размер в Медина на 288 кинта.
                    Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Подреждане на зимните гуми с които съм карал, понеже не пишете размер:
                      1. Goodyear Ultra grip 8
                      2. Continental ContiWinterContact
                      3. Dunlop Winter 3D
                      И както излиза, който и тест да отворите за зимни гуми, те са в 5-та.
                      + Nokian
                      P.S. Сега карам със всесезонни 3 зима - Pirelli STR - и съм много доволен

Коментар

Пише го колега.235/60R16

Коментар

Първоначално публикуван от vlageo Преглед на мнение
                          Карах един сезон Рав4 с такива - най-лошата зимна гума с която съм карал.
                          Никаква водимост - на утъпкано не стават - на мокро се пързалят. Мъка.

Зимната гумата от която съм страшно доволен е БФ Гудрич и горещо я препоръчвам.
                          Всъщност това е и единствената гума която препоръчвам за зимно каране...

Имам опит с нея от джипка, имам и от Пежо 106 - така че гарантирано работи перфектно във всички вариации и размери...

Колега, тази зима в най-големият сняг отидох на почивка на Боженци, качих се до Соколският манастир, поразринах си място за паркиране до хотела, карах в полето за да не блъсна един идиот с фиат...............карах и в София. Правя по 50 000 километра на година и мога да сравня гумите от личен опит. Преди това бях с Мишлен, също за два сезона дадоха добри показатели.
                          Бриджстоун е невероятно мека гума, с много нарези по нея, които подобряват сцеплението и достатъчно широк канал, за да не се пълни със сняг. Нека автора да иде и да я пипне гумата, така ще открие разликата, защото не
                          грайфера е важен за зимата, а мекотата.
                          Последно редактирано от kok4o1; 16-10-12, 18:53. Причина: бързи правописни грешки

Коментар

Подкрепям Гудиър Ултра грип, от какъв сняг ме е вадила, с предно само !
                            Цената разбира се съответства на гумата.
                            подаръци за мъже от FACOM
                            промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Изборът е направен - bridgestone dmv1, на външен вид и на пипане оставя доста добро впечатление (на пътя не знам как са, понеже още е топло и още съм си с летните), сега чакам да дойде зимата, да падне снежец и да видя как ще се държат.
                              I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Тук един въпрос имам... като прочетох писаното май има шанс да ме напсувате! За Barum Polaris 3 4x4 какво ще кажете? В някои класации им дават висока оценка, но аз имам едно на ум с тази марка от гуми на лека кола...
                                ОФА КБ X20SE + метан

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X