Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Зимни гуми - зимата се задава

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Зимни гуми - зимата се задава

Колеги скоро пак ще дойде зима и аз взех да се замислям с какво да обуя паркетника (зимни гуми, не всесезонни)
    Размера е 235/60/16
    максимална цена грубо 300лв за брой
    попаднах на VREDESTEIN Wintrac Xtreme или BRIDGESTONE DMZ3
    но нямам преки наблюдения над нито една от гумите.
    Също така бих се радвал да споделите и за други марка модел зимни гуми от които сте доволни (по възможност с този или близък до този размер)
    Идеята е да изкарат 3-4 сезона и след това пак ще му мислим.
    I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

От: Зимни гуми - зимата се задава

През зимата карам Vredestein Wintrac 4 Extreme 265/70/16. Доволен съм. Bridgestone ми се сториха по "твърди" като материал и това наклони везната към първата марка.
    LZ1AIV

Коментар

А като износване и склонност към балони как са, че по нашите пътища дупки да искаш, и не ми се иска при първия удар да направя балон.
      аз съм със летни vredestein ultrac cento и съм много доволен, за 2 сезона нито балон имат нито нищо.

Коментар

Това с балоните, според мен е функция на водача, не на гумите и пътя. Аз защо не съм виждал, вече 40г, балон на моя гума?

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
          Това с балоните, според мен е функция на водача, не на гумите и пътя. Аз защо не съм виждал, вече 40г, балон на моя гума?
          Балони за 30 000 км с тях не съм имал.
          Vredestein Wintrac 4 Extreme определено е гума за асфалт или коловоз, където снега е утъпкан или се е образувала поледица. За кал е откровена мъка и ми се е случвало да викам приятели, закъсал на някой гьол.
          LZ1AIV

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
            и е така и не е колега, не винаги можеш да избегнеш дупката или да я видиш навреме, особено нощно време по непознат път
            Предпочитам гумите да стават повечко и за неутъпкан сняг, макар и не много дълбок. На вилата не чистят кой знае колко добре, то не че в София се стараят де

Коментар

Първоначално публикуван от mmtrance Преглед на мнение
              и е така и не е колега, не винаги можеш да избегнеш дупката или да я видиш навреме, особено нощно време по непознат път
              Предпочитам гумите да стават повечко и за неутъпкан сняг, макар и не много дълбок. На вилата не чистят кой знае колко добре, то не че в София се стараят де
              Добре де, аз да не карам в друга държава? На месец средно ми са 5000км.
              Спасението от балоните може да дойде с по-високопрофилни гуми.

Коментар

Първоначално публикуван от mmtrance Преглед на мнение
                За подобни условия се спрях на "Yokohama Geolandar I/T".Препоръча ми ги колега,който е карал с такива последната зима. Има добри отзиви за модела из интернет,макар да не успях да открия актуален тест.При Йокохама цената е по-ниска от тази на "Wredestein".

Коментар

Добри гуми с много добра проходимост, както в дълбок сняг така и на отъпкан. На мокро също са чук, малко меки и предразположени към балони , но пак си е до задкормилно устройство.

Коментар

Колега заложи твърдо на DMZ3 уникални
                    НАЙ-ГОЛЯМАТА ПРЕЧКА-СТРАХЪТ

Коментар

В зависимост от това къде и на колко сняг ще ги караш мога да ти препоръчам TOYO open country W/T. На ML-а ги карах 4 зими без проблем - 255/55/18. Понеже много ходя на ски и газя яко в сняг сега има ново Тойо за екстремни зимни условия, което смятам да сложа тази зима. Toyo Observe GSI5 се води модела. Гумата е много мека и на външен вид много приятна. Ще видим какво ще покаже зимата. Ето ти линк дето можеш да ги разгледаш - toyotires.bg
                      Последно редактирано от nickbochev; 14-09-12, 12:28. Причина: премахване на линк

Коментар

bridgestone dmv1 blizzak
                        Колега, аз карам моята кола с този модел и мога да кажа че са страшно меки, не са шумни и не се износват. Говоря ти за каране един сезон около 20 000 километра миналата зима.
                        Колата ми е Каптива, така че е съпоставима май с Киа-та

Коментар

Първоначално публикуван от kok4o1 Преглед на мнение
                          bridgestone dmv1 blizzak
                          Колега, аз карам моята кола с този модел и мога да кажа че са страшно меки, не са шумни и не се износват. Говоря ти за каране един сезон около 20 000 километра миналата зима.
                          Колата ми е Каптива, така че е съпоставима май с Киа-та
                          Според моите и не само наблюдения това е най -добрата зимна гума .Тази зима и аз най-после ще сложа такива.

Коментар

Здравейте,
                            Аз по-добра зимна гума от Gislaved не съм карал до този момент. Карал съм с BF Goodrich, Maloya, Bridgestone, Matador и имам наблюдение върху Yokohama.
                            Единствената гума която СПИРА и ТРЪГВА без забележки зимно време и не прави балони и не се износва неправилно и...... задоволява мойте изисквания е Gislaved.
                            Преди карах Nord Frost 3, а сега Euro Frost 5. Тези които са я правили тази гума може би разбират от зима.
                            Колегата ми кара с Yokohama зимни и постоянно го бъзикаме, че в превод от японски Yokohama означава "не спирам да бутам..."
                            АИГ-Заваряване ООД
                            Заваръчни апарати "DEL"
                            http://www.aigwelding.com
                            0889 522 036

Коментар

Споделям същото мнение,като колегата по-горе:за 9 години години и 270 000км. на по-добра гума от "Гиславед Норд Фрост-3" специално за Зимата не съм попадал.
                              При това ги карах на Жигули 1600-/отзад бях с тях,отпред с "Мишелин"/......,е нямаше такова нещо-набивам газта на 2-ра в завой и вместо да тръгне задницата,тръгваше предницата.
                              С всякакви други гуми при това упражнение колата се завърташе на 180 градуса,освен ако не и пусна газта и я контрирам с волана.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X