Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Falken 195/80/15 AT или Falken А/P 215/75/15

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Falken 195/80/15 AT или Falken А/P 215/75/15

Става дума за витара, от подписа.И двата вида гуми са чисто нови, и ми ги предлагат на една и съща цена.Но започнах да се двоумя относно проходимостта.Доколкото четох из форума - по тясната гума е по-проходима за сняг и киша, но пък при подгизнал мек терен се задълбава много бързо.
    Интересува ме кой от двата модела ще се държи по-добре на леко(до 15 см) подгизнали полянки, и пресичане на кални дерета с пак около 15 см. кал.(Такива са ми общо взето риболовните маршрути).За сняг - знам, че няма да имам проблем, с която и да е от двете.Гумите изглеждат така :

Falken LA/AT 195/80/15:Натиснете снимката за да я уголемите

Име:falken LA-AT 195-80-15.jpg
Прегледи:2
Размер:39.1 КБ
ID:5978039

Falken radial A/P 215/75/15:Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Falken radial A-P 215-75-15.jpg
Прегледи:2
Размер:35.9 КБ
ID:5978040
    Grand Vitara 1.6i 16V (94Hp)2001
    Недостатъчното количество просто ще свърши, недостъчното качество може да те довърши !
    'Толкова млад, а вече кривнал от пътя'

От: Falken 195/80/15 AT или Falken А/P 215/75/15

С по-тясната ще е по-икономична колата на асфалт. За проходимост - така или иначе ще ги караш с по-нико налягане и ще се надяваш мотора да може да ги развърти добре, щото AT като цяло се кара с повече газ за да се почистват. Мисля, че въпросният двигател ще може да се справи и с 215-ките, но ще ти гори малко повече (0.5-1 литър).
    Александър

Коментар

Слагай по големия размер.
      Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

С тези гуми не може да се говори за проходимост.

Все пак аз бих сложил гумата от по-горната снимка, вижда ми се малко по-рошава.

Лично мнение.
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Благодаря за откровените мнения.
          Определено е от значение да не се вдига разхода на колата.По принцип се бях насочил към по-тесния размер, но като видях въпросния Фалкен АТ 195/80/15 на стелажа, грайфера ми хареса, но протектора ми се стори Много тесен.Затова взех, че го измерих, така-приблизително, (знам че при немонтирана гума не е много реално, но...).
          И ми показа около 175-180 мм.Което ми се видя прекалено малко, пък и на самата гума си пише 195/80/15.
          Затова почнах да оглеждам и по голям размер.Интересното е, че при този размер (215/75/15), ролетката си показа около 210 мм. ширина на протектора.
          Недостатъчното количество просто ще свърши, недостъчното качество може да те довърши !

Коментар

Това разминаване е защото това е размера на балона а не на протектора.
            Николай Георгиев 0+
            тел.0887357722

Коментар

Витарката е лека. Би трябвало да не "смачка" по-тесните гуми. На мен също ми се струват по-рошави. И двата размера са като за лагерна количка, при условие че на Витара влизат 235-ци (ако не греша). Тогава забравяш за икономочност обаче. А каква е цената ма двете?
              Александър

Коментар

Първоначално публикуван от Nikolai Georgiev (turbo d) Преглед на мнение
                Това разминаване е защото това е размера на балона а не на протектора.
                Именно! Широчината на гумата се мери в най-широката и част(габарита), а не на протектора.

235 влизат на витара, ама ако се кара само по пътя. Ако кривне извън-започват да опират и трябва вдигане. После по-сериозен грайфер. После лебедка, после клетка........
                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Колега, имай предвид, че за същите пари можеш да вземеш и Lassa Competus 4х4, вярно не е японска, но поне ще е 2012 година произведена и ако спукаш - навсякъде ги има. Цената им е сравнително добра.
                  Александър

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                    Колега, имай предвид, че за същите пари можеш да вземеш и Lassa Competus 4х4, вярно не е японска, но поне ще е 2012 година произведена......
                    Имаш предвид Competus 4х4 195/80/15, защото мисля че другия размер(215/75) не се произвежда в модел Competus 4х4.

Коментар

Привет, колега! Точно Lassa Competus 4х4 е един от малкото модели, които предлагат размер 215/80/15! Много удобен/оптимален/за Витара без лифт. Карам ги повече от година, и съм доволен. Зимата обаче не очаквай чудеса. Успех!
                      "Make love, not war!"

Коментар

Ласа компетус е много подходящо решение - богат избор на размери и лесна доставка, има ги навсякъде. Качеството е на много високо ниво (на практика Bridgestone). Единственият недостатък е, че всесезонната гума се вдървява под 5 градуса. Лично го изпитах миналата година с Lassa ОК144 - лятото са с изненадващо сцепление на мокър асфалт а зимата са като кънки на лед. За твоите нужди мисля, че са по правилният избор от тези малко разпространени, пък макар и японски гуми, за които казваш, че са производство 2006 година, т.е. прекалено стари и не струващи толкова, за колкото се опитват да ти ги пробутат. Взимай чисто нова ласа, още миришеща на топло и ще усетиш за какво става дума. За проходимостта - колкото по-висока толкова по-добре. Това е моето лично мнение. Намалената площ може да се компенсира с по-ниско налягане, просвета - никак.
                        Александър

Коментар

Първоначално публикуван от dok_vd Преглед на мнение
                          Привет, колега! Точно Lassa Competus 4х4 е един от малкото модели, които предлагат размер 215/80/15! Много удобен/оптимален/за Витара без лифт. Карам ги повече от година, и съм доволен. Зимата обаче не очаквай чудеса. Успех!
                          В конфигуратора за моя модел кола, тези като размер отиват в червената зона.
                          Този размер дори и да се събере под калниците, едва ли се вмества в цената на Competus 195/80/15.
                          Пък и зимното каране, не чак чудесно, ама държа да ми е по-сигурно.
                          Затова и се насочвам към тези Фалкен 215/75 , които са А/Р, ("All Purpose" предполагам) иначе ги водят по-всесезонни от АТ-то.

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                          ...... Единственият недостатък е, че всесезонната гума се вдървява под 5 градуса. Лично го изпитах миналата година с Lassa ОК144 - лятото са с изненадващо сцепление на мокър асфалт а зимата са като кънки на лед....
                          ..
                          Това е моето лично мнение. Намалената площ може да се компенсира с по-ниско налягане, просвета - никак.
                          Ами точно си мисля, че втория модел, който съм постнал, т,е. А/Р 215/75, е хем по-висок(диаметър с 11 мм по-голям от 195/80), хем с по-голяма площ на протектора. Тоест няма да е такава пързалка зимата.
                          Пак е всесезонен, а е на цената на Competus 195/80.

Коментар

Да, но казваш, че е 2005-2006 година производ. Това както и да го гледаш, си е проблем.
                            Александър

Коментар

Това е въпроса, какъв проблем може да създадат?
                              Втвърдяване на каучука от старост, или крехкост някаква на каркаса???
                              Гумите , както казах са нови, въобще не са слагани на джанта.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X