Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отзиви за Dunlop СПОРТ МАКС?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Отзиви за Dunlop СПОРТ МАКС?

Как ми се сьбра това в устата още се чудя.

Тьрся отзиви за Dunlop
    SP Sport Maxx TT или нормална си пьтна гума която се слага на нормална си кола.

Гледам едни ревюта тук ма е Дьнлоп,а такова не сьм карал от 15 години поне и някак си ме сьрби да сменям Мишките с Дьнлоп.Което блазни е 50% от цената като нови,за Мишелин с тия показатели и размер ми искат малко над двойно и горница.

Някой да е имал близка среща с тия?Возия и шум много не ме интересуват,там колата да му мисли.Изкам да знам как се дьржи на мокро,сухо в завои и спирачен пьт както и износване,че не ми се сменят гуми на всяка смяна на масло.

Тенкююююююююю
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

От: Отзиви за Dunlop СПОРТ МАКС?

За конкретния модел не мога да кажа, но търкалях дънлоп (SP-30) над 110 хиляди два комплекта и съм много доволен от марката. Още ги имам.
    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Мерси за отговора

Като марка и аз се кьлнях в Мишелин,но от как се нахендрих на Пилот Спорт А/С / има тема / и малко се почесвам като се замисля за тех или само за дадена марка.

Капризен от кьм гуми - скоростен индекс,индекс натоварване и да дьржи на износване ми трябва,колата тежка и вибрира и ги пили по завоите за нула време,а ми е кола за всеки ден.

Тия всичко им е правилното уж,малко са меки,но ги намирам свалени от 213 на 138 и така ме сьрби да ги накликам,но пьк Дьнлоп,да бяха Мишелин..................

Други мнения?
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Много добри на мокра настилка, склонни към аквапланинг при по голяма скорост, но всички нормални гуми са така. Държат на сухо добре, но при агресивно каране по планински път прегряват. За България лошото им е че са с мек борд и по перфектните ни пътища се "избузват" много.
        [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Бенц, с кво се кара из Щатите? Тамошни производители...?
          Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Не ги знам тукашните производители,+ - 80 % от колите който заслужават това име си карат с Мишелин.

Тоя Дьнлоп му дават много твьрд борд,Кевлар усилване и по тая причина били малко шумни което за мен поне няма значение,не ги карам на КУрвет кабрио.Ако това не е така ще си проличи на пьрвата дупка,натоварен е близко до 2.5 тона и гума на 45 височина ще я сфраска за нула време.

Баси дилемата,пестене на 400+ кинта или игра на сигурно с Мишките от добрия изпитан модел,това е вьпроса за мен.
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Ми не мога баш да помогна, ама да споделя какво направих аз... Отивам в магазина, ама тоя път без никаква предварителна подготовка... Последните, които взимах, бяха Континентал и зимни и летни...и все в челото на разни класации там... Но летните малко не ми харесаха и се зарекох да са Мишелин(Мишлен му викат нЕкои, сигурно е по-правилно). Обаче тоя път пазарувах за другата кола, която съм харизал на баща ми, та размера нЕк'ъв скъпоценен(205/50 R15). Още преди да отида знаех тази подробност, та директно смених размера с по-евтин 195/60. Веднага викам, дайте най-обикновен Мишелин на тоя размер(Енерджи Сейвър–класика от'секъде). Носят хората, ама сбъркали рамера и донесли 195/65... А през това време до мен един чичка с C-class, сменя с Дънлоп... Заговорихме се, и човека казва, че се препоръчват от всички, разни сайтове, спецове и пр.... Запали ми фитилите, и веднага разпитах продавача(познати са ми отдавна), и той каза че са добри даже ми ги беше споменал човека, че и с нЕкой лев по-евтини от тези които аз исках... Поразгледах едните, и другите и...нали и без това трЕбваше да ми вадят с моя размер от склада... И взех Дънлоп SPORT 01. За сега съм доволен, спира много добре... Ама доколкото съм я карал по изключение само, нямам много наблюдения върху тях, а и ги взех в началото на лятото(по-скоро пролетта) та е рано да ги хваля. Пък и не са същите за които питаш(и колата е друг клас).
              От известно време гледам доста коли из столицата с този и подобен размер гуми като моя, че са с точно този модел какъвто взех аз. Помня също, че бяха произведени някъде в Азиатска държава(дали не беше Тайланд??), за разлика от други на които се бях заканил.... Ама това едва ли има толкова голямо значение, а и този който ще "пилотира" с тях никога не е бил рисков водач...
              Скоро ще взимам за моята кола, но мисля да не правя много експерименти– или ще е Континентал пак(имали много добри нови модели) или Мишелин.
              Според мен в твоя случай залагай на сигурното щом си сигурен, па макар и малко по-скъпо. 400$ не са чак толкова много пари, дори и за обикновен бачкатор от нашенско като мен.(в смисъл, когато ще избирам гуми де, че то е за барем две-три години напред).
              Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Взимай без да се притесняваш, единствено може би ще изкарат по малко километри.
                [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

400 кинта верно не са края на света,НО са един добьр % от цената на Мишките та за това се чудя.

Гуми сменям почти всяка година,айде на година и половина максимум и то ако са твьрд каучук,това гума на 3 години на караща се кола аз нямам,имам на моята която е резерва,но тя не се брои,там разликата е нищожна.

Тия са 2008 производство,реално ще са някьде около 2009 или гума която трябва да я хвьрля след около година и половина максимум или пак стьпва на моите сметки и карането на жената,150 километра на ден е минимума та не дьржат много време на пьтя.

Пилот Спорт А/С уж са твьрди гуми и средата си им стои нова,рамената им вадя теловете за около 30- макс 35 000 километра.Тия 25 да ми извадят или 2 смени на масло пак се ядва,на половината пари са,не тьрся вечна гума.

Другото което ме спира е сравнението с Кумо,Сумитомо и Ханкок.Що не ги сравниха с Мишелин,Гуд Иьр или Конти?Били пьрвите в теста ма то 3 магарета лесно се бият с куц кон.

Мисля го
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Мога да помогна със сканиран тест от популярно немско списание (но утре), там е на 4-то място (от 15). Като недостатък се изтъква ограничения пробег (около 20000км). Размера е 225/45-17. Спира най-добре на мокро (почти 3 метра преди Мишелина, от 100км/ч) и е около средняците на сухо (на 1.20м след най-добрата Пирели и на 1.20 преди Мишелин). Ханкуук м/у другото се представят добре в този тест, като и Нокиан (3ти и 2ри съответно). Победител е Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2. До колко е обективен теста не знам.
                    Аз със сигурност бих ги предпочел пред Мишелин, но това е базирано на опита ми с мото гумите.

Коментар

Купувай Dunlop. Колкото изкарат, толкова. За тия пари златните Мишелинки не би трябвало да ни въртят номера ама и Мишелин не е каквото беше.
                      Ако се прекараш, ще си псуваме заедно. Нали и аз "спестих" с Good Year...
                      https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от nigell Преглед на мнение
                        Мога да помогна със сканиран тест от популярно немско списание (но утре)
                        Давай теста,че тук намирам тестове с Хонда С2000 или Корола или разни вьшки,тук там по някоя спортна която е на половината килца на моите коли и искам да знам Германците какво казват за тоя модел.

От мен ще има едно кратко обяснение с премеждията с тоя размер на тия джанти на тия коли,трудно се намира гума която да дьржи и да е нормални пари,а не почти тройно на тия.
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

Изпратих на л.с., тъй като не мисля че е редно да го публикувам тук без разрешение от списанието.

Коментар

Мерси много

Прегледах статийката,там Дьнлопа е РТ модела който е лееееко различен от ТТ,но това няма голямо значение.Главния ми проблем е,че в размер 255/45/18 са малко свестните гуми които дьржат натоварване,скорост и дьржат на мокро,все има по едно СПОРТ в името им,а аз ги слагам на нещо което спорта му е далечна мечта.
                            Долния размер 245/45/18 пьк е крива нива,рядко се намира гума която да има индекс натоварване който да стьпва на двата тона и половина и да не криви гуми след 5 завоя и 2 дупки.
                            TOYOTA SEQUOIA ‘11
                            W140 S420 '99

Коментар

Пирон на темата за момента,тотална цена с доставката 600 кинта и стотинки,Мишките тоя размер 1150 и 60 кинта доставка,но се водят двойно по-твьрда гума което не е така.Няма как да ми дават,че има 3 различни слоя по твьрдост на гумата,да си казват,че в края каучука е по-мек,а на самата гума да е твьрдост 500.Да де ма кое е 500,средата ли,щото конците и излизат за 3 месеца ако аз я подкарам.

Ще ги видим тия,ако писна след някой и друг ден ще си тьрся релси вече,няма гуми за тия коли и това си е.

Е и тоя тест помогна - Конти,Пирели Йокохама ги бие ма аз не вярвам и то еле за Конти.

http://www.tirerack.com/tires/tests/...y.jsp?ttid=128
                              Последно редактирано от BENZBOSS; 26-06-12, 18:25.
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X