Обява

Свий
Няма добавени обяви.

и пак за гумите

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• и пак за гумите

Мисля да обувам нови гуми на Рокито.
    искам да ги ползвам за off road както сега, така и зимата на сняг.
    Дали е възможно. За сега като изключим регенератите и скъпите гуми се спрях на това:
    BF Goodrich Mud terrain или Fulda tramp 4x4 track
    слагам и снимчици. ако някои ги е пробвал да казва. А може и други варианти .....
    Прикачени файлове
    BULGARIA TROPHY 2016 ... NO LIMITS ...

До: и пак за гумите

Първоначално публикуван от rocky Преглед на мнение
    Мисля да обувам нови гуми на Рокито.
    искам да ги ползвам за off road както сега, така и зимата на сняг.
    Дали е възможно. За сега като изключим регенератите и скъпите гуми се спрях на това:
    BF Goodrich Mud terrain или Fulda tramp 4x4 track
    За възможно - възможно е. Но калните гуми по принцип НЕ са добри на заледено или утъпкан сняг.
    Т.е. зимата на асфалта на някоя по-стръмна уличка джипката ти с внушителни "рошави" гуми може да изглежда смешна в сравнение с леките коли със зимни гуми ...

Иначе BFG M/T се използва от доста хора, въпреки че му се носи лоша слава, че не е добре на кал.

До момента аз нямам особени оплаквания от тези гуми. На по-лека кал, сух терен, камъни, пясък и трева се държат прилично.
    Тест на по-сериозна кал още не е правен поради липса на калчица.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
      Иначе BFG M/T се използва от доста хора, въпреки че му се носи лоша слава, че не е добре на кал.
      Лошата слава е само в България.Имам впечатления от фулдата.Доста шумна за съжаление гума .Иначе е добра на кал .Сега ако съм пред твоята дилема ,определено BFG M/T.
      B+

Коментар

Препоръчвам ти да не робуваш на предразсъдаците отосно BFG, гумата е хубава и много здрава. Това , че някай ще забоксува 2 метра по-далече от теб или друг чул не дочул или разбрал недоразбрал повтаря като папагал, колко са скапани - хич да не ти прави впечатление.
        Малко по-тежички са от по-скъпите и повечко тежести отиват за баланс. Това е от личния ми опит, смених ги по-причина на размер съпоставим с теглото, за здравината ще видим - въпрос на приоритети.

Коментар

Първоначално публикуван от Victor Преглед на мнение
          .... гумата е хубава и много здрава. Това , че някай ще забоксува 2 метра по-далече ....
          Малко по-тежички са от по-скъпите и повечко тежести отиват за баланс. ....
          За това ,че е здрава си прав , Викторе , но срама и яда който съм брал заради тази гума..... На затревен склон около 10 метра всички с какви ли не гуми минаха , а аз се бих като див и без успех.За сухо,пясък ,макадам да ,но за кал и трева не става. За теглото също со прав - по-тежки са ом малатестата ми , а баланс (поне на моя комплект) е почти не възможен -по185гр. на гума и пак не се получава.Карам си ги щото още ме е яд да ги изхвърля , но чакам с нетърпение този момент.Забравих ,осовният им + е цената.
          PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
          КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
          0899187766

Коментар

Да така е , но покупката на гуми е въпрос на приоритети. Зависи от ползването им , и според мен се търси по-компллексно решение. Исках да подчертая, че пълното отрицание не е добър съвет. Винаги трябва да се изброят + и - за да се улесни човека в решението си.

Коментар

Първоначално публикуван от churov Преглед на мнение
              ..... На затревен склон около 10 метра всички с какви ли не гуми минаха , а аз се бих като див и без успех.За сухо,пясък ,макадам да ,но за кал и трева не става.
              Честно казано, досега впечатленията ми от гумите са по-скоро добри, отколкото обратното. Вярно е, че още не съм имал възможност да ги пробвам на сериозна кал.

Но пък в неделя в Рила, на спускането от онзи стръмен баир ми направи впечатление, че и моите и BFG-тата на Маркан държаха като вкопани на затревения склон (вярно, сух терен, но трева на стръмен склон), докато напр. Goodyear MT/R-ите на черния Патрул, макар и малко, но приплъзнаха.
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Мерси на всички за мненията. Май ще е BFG
                Макар че вчера ми вкараха една оферта за General Grabber. като цена добре ама по скоро ми заприличаха на BFG /AT и се отказах.
                Днес се качвах до връх Ботев и сред скаличките направо се радвах че съм със старите гуми )
                BULGARIA TROPHY 2016 ... NO LIMITS ...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X