Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гуми Lassa OK-144 за УАЗ Хънтър?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Гуми Lassa OK-144 за УАЗ Хънтър?

Имам намерение да си ги взема (най-вече заради добрата им цена) та търся мнения, шумни ли са, как се държи джипа на път, кал, сняг, лед..., здрави ли са (за камъни) и каквото може да се сетите.
    Знам че LG73 има такива на Тойотата и ги хвали...

Re: Гуми Lassa OK-144 за УАЗ Хънтър?

Първоначално публикуван от alex_markov
    Имам намерение да си ги взема (най-вече заради добрата им цена) та търся мнения, шумни ли са, как се държи джипа на път, кал, сняг, лед..., здрави ли са (за камъни) и каквото може да се сетите...
    да не взе вече Хънтъра?!
    или първо ще си купиш гуми?
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Не съм го взел още и няма да взема гумите първо, за сега само проучвам дали си заслужава инвестицията в точно тези гуми...

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov
        Не съм го взел още и няма да взема гумите първо, за сега само проучвам дали си заслужава инвестицията в точно тези гуми...
        аз се пошегувах---
        ако някога евентуално се организира някаква разходка, мога да ти ги покажа... не знам дали ще ти харесат... за здрави, здрави са! горе-долу са като гуми за газка /камион/
        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

гуми Lassa

И аз се загледах в тези гуми в понезелник ходих до рудник Елаци там бяха обули Ниви с такива но специално за Хънтара не ми харесват порометрите им ниска им е max. скорост

Размер 6.00-16 6PR 95/92L
          Външен диаметър(mm)
          Товароносимост 737
          Макс. скорост (km/h) 120
          единична ос(kg) 1380
          двойна ос (kg) 2520

Размер 7.50-16 8PR 112/110L
          Външен диаметър(mm)
          Товароносимост 812
          Макс. скорост (km/h) 120
          единична ос(kg) 2240
          двойна ос (kg) 4240

и руснаците си пишат че за Хънтара е добре да са с по-висока все някъде ще настъпиш газта особенно през лятото. Прочетох, че също така при избора на гуми специално за Хънтара е от много голямо значение твърдостта на борда касае устойчивостта на странични наклони и влизането в завои на скорост имало е сериозни проблеми при Simbir с западни гуми с мек борд макар и специализирани за off-road. Не знам Lassa какви са и въобще как да разбере този параметър човек.

Коментар

Lassa са турски гуми произведени във фабриката на Бриджстоун в Турция. Можете да ги видите на www.avtogumi.com - много добър български сайт за гуми, за съжаление само за някои марки.
            Не бързай ако искаш да стигнеш

Коментар

В Уазбуката прочетох че за 31" гуми си трябва лек лифт?
              А тези са окло 31.8" - дали въобще ще станат???

Коментар

Re: гуми Lassa

Първоначално публикуван от Иван Алексиев
                и руснаците си пишат че за Хънтара е добре да са с по-висока все някъде ще настъпиш газта особенно през лятото. Прочетох, че също така при избора на гуми специално за Хънтара е от много голямо значение твърдостта на борда касае устойчивостта на странични наклони и влизането в завои на скорост имало е сериозни проблеми при Simbir с западни гуми с мек борд макар и специализирани за off-road. Не знам Lassa какви са и въобще как да разбере този параметър човек.
                ако са напомпани повечко, държат... ако са под 2.0 при завой се огъват... колко "вдига" хънтъра? То по принцип, където има остри завои не се кара бързо /особено с джип/...

по принцип това са балонни гуми и не са пригодени за спортно каране по асфалт!

Коментар

Ласа-та са 7.50-16 8PR 112/110L
                  А оригиналните гуми на Хънтъра са 225/75 R16
                  Искам ПОМОЩ - някои може ли да "изравни" в една мерна единица двете гуми???
                  И някой може ли да каже, става ли този размер на Хънтъра или ще удря калниците при по-яки препятствия???
                  120км - доколкото разбирам е за постоянно каране, аз до сега два пъти съм вдигал 120 и то за съвсем малко (машината може още, ама при тая скорост този звяр не го чуствам комфортно)

Коментар

На дръж, смятай си на воля:
                    http://www.intershina.ru/tire_calc.php

Коментар

Стефане Благодаря - такива калкулатори знам поне 20, НО винаги са по-един и същ начин - сметни с този клкулатор Ласата?

Всъщност ако някой знае нещо ПО-ДОБРО в този ценови диапазон да свирка (аз не съм Фен на Ласса, но цена над 150лв на гума ме "смущава")

Коментар

)) Не знаех че са толкова калпави(((
                        Живият живот обаче показва, че това което пише на гумата, не е вярно никога, и така с всички производители. Така че единствената истина е рулетката.
                        Ето, избери си:
                        http://www.uazbuka.ru/wheels.htm
                        И иди при тия:
                        м-да, сайта е мъртъв(( Фирмата се казва Нира, складо-магазина им е на левия край на перона на гара София - Север. 974-04-41, 974-04-42, 77-40-72
                        Или в Химснаб в Илиянци, като отминеш китайците, още много по улицата, до края, после по табелите, пак до края, асфалта завива вдясно, и след малко е това.

Коментар

Алекс, ако намериш нещо под 150лв свиркай, щото и мен ме чака смяна на гуми. От Боряна ми искат 175лв за Kumho KL-41 и 181лв за Lassa Competus 4x4.

Коментар

Най-скъпите руски са 100 лева ... И няколко, айде 110 да са.

Коментар

Ти що не спиш бе Стефане
                              Мойте са 235/75/R15, а сега ако ми кажеш и кои руски стават за Патрола.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X