Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Повредена отвътре гума

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Повредена отвътре гума

Искам да ви попитам, възможно ли е такова нещо като "регенерат отвътре". Чисто нова гума се спука, и докато я усетя, дето се е търкаляла спаднала, се е надрала. И гумаджиите казват, че няма как да я оправят. Вътрешният слой, който държал въздуха е повреден и няма спасение. Може ли някак да се спаси подобна гума, и да се ползва примерно като задна? Казаха ми, че дори вътрешна не можела да се сложи, защото щяла и тя да се надере...

Има ли решение за подобна гума?

Предварително ви благодаря...

От: Повредена отвътре гума

И аз имам същия проблем с една от гумите. Купих комплект втора употреба и се оказа, че едната е карана без въздух и е нарязана отвътре, изпуска по 0.5 бара на денонощие. Вчера сложих вътрешна, но като я видях - тънка като презерватив, май тази гума отива резервна, а ще карам с лепената, която сега е резервна.

Коментар

Въпроса не е в надирането, а в скъсаните нишки. Така, че няма как да се спаси.
      Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

На мен ми спасиха една гума,но въпроса е какъв ресурс има още гумата и дали си струва.На всяко надиране се слага лепенка,иначе прищипва вътрешната и я пука.За задна става.
        0884 987 137
        В българския език НЯМА дума, която в множествено число да завършва с "Й"

Коментар

Колега ако не ти представлява трудност наснимай малко гума искам да погледна нещо и мога да ти кажа евентуално как може да се Побългари.Но не тъй големи надежди.
          Сузуки Витара ДБ 2.0 H20A малко повдигната и гуми каквито има в сервиза.
          КтМ 525еxc ендуро. +Нисан ТВ42Е Тел:0 осем 99 нула 44 35две.

Коментар

Изхвьрли я
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Хмм.. Ако енерлайна(вътрешния слои на гумата) не е чак толкова наранен може да се сложи(залепи) парче от по голяма вътрешна гума просто да стане един вит основа и след това да се монтира нормална вътрешна гума.Това го казвам при положение че гумата се ползва само в гората!Иначе съм напълно съгласен с мнението на BENZBOSS.

Коментар

Слой полиамид,слой кевлар,слой метал,още един слой кевлар,слой текстил.................и малко гума вьтре и вьн като в повечето случай и синтетична ако това има значение.

Задна на какво?На Джипка вадеща лодка от язовира става,но до там,за улицата НЕ.

Мое мнение де,аз като грьмна една гума сменям и другите 3.Тая е карана мека и казваш е нова гума.Прегльтни,попсувай малко,вземи си един флакон за поправка на спукани гуми,една помпа с манометьр и една нова гума и карай.
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Кевлар,ама в този мишелин(нарочно го пиша с малка буква,ти знаеш защо).Гумаджиите са извадили от тая гума 300гр. трици във вид на гума,а той иска да я реанимира! Е,не става! А варианта на Русанов е само за прибиране,той вече си каза!
                  088пет722пет99
                  http://www.hydropompi.com/

Коментар

Така де,ние гумата не я знаем каква е,а снимката само за идея сьм я дал.

За прибиране жената кара по джанта ведньж нарушена ли е структората на гумата оправяне няма.За просто пиронче в гумата за поправката и се налага да се свали от джантата,да се почисти и разпробие дупката,да се почисти мястото за залепяне от вьтре,да се вкара онова като гьба с дрьжка като шило и да се нагрее за вулканизиране.И пак гаранция няма щото не се знае дали пирончето не е скьсало някоя тел / най-общо казано /и от кьде е минало.
                    Тия дето ги вкарват вьншно с шило се води временно колкото да се пребереш,гумаджия това да го прави не е редно.

При нарушен вьтрешен слой на гумата,слоя който би трябвало да е много по-еластичен от кой да е слой от структурата на гумата....................е няма какво да ги мислиш,хвьрляш я смело,това вече не е гумата мислена от някой,а балон с грайфер и вьтрешен балон.

Аз не сьм толкова смел,хвьрлям смело.

Те и колегите си го казаха,и пост номер 2 е описано,в пост номер 3 ги има причините,а аз се опитвам нагледно да го покажа.

Жената прьсна една,спадна доста рязко,обажда се и ме пита какво да прави,а и беше на магистралата.
                    - Карай до пьрвия изход,аз идвам.
                    - А гумата..............
                    - Карай аз идвам,ако хвьрли гума я карай на джанта,изключи му АСРа и вкарай на втора и с газ.
                    Гума ли,тя ведньж спаднала с около 120 на 2 тона и горница кола не се смята за гума.Джантата си беше ОК,след десетина дни имах 4 джанти за подарьк и 3 гуми за боклука,моя човек си ги запази,били добри.
                    Последно редактирано от BENZBOSS; 29-02-12, 18:23.
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                      Изхвьрли я
                      Добре да я хвърли, ама (при моя случай) не мога да купя една нова гума, щото новите са с 20мм грайфер, а моите с останал 8 ама си копат яко. И ако сложа нова дифа скоро ще завие на умряло.
                      А 4 нови са 1500лв, хич не малка сума за България, особено за тея дето караме джипки за по 4х лв.
                      Така че, трябва да се търси алтернативно сравнително безопасно решение. И няма да карам с 240, обещавам

Коментар

Сьгласен

Обаче и какво е това СРАВНИТЕЛНО БЕЗОПАСТНО РЕШЕНИЕ не е ясно.Втора употреба гума е варианта,свалена от джантата и прегледана за дефекти като единия от тях е описан вьв вьпроса на автора на темата.

Аз четворка нямам,други системки имам които няма чак толкова да извият ако и перна различни гуми еле ако е сухо и не ги тормозя гуметата.За целта обаче имам и резервна джанта и манометьр и крик и ключ и помпа / това в една кола само,не вьв всяка една / и си следя налягането и сьстоянието на гумите.

Не ме разбирай грешно - аз не сьм чул или видял някой да го поправи това,да пише някьде как се поправя правилно или да извади дьлго време една такава поправко.По тая причина прьскам една,хвьрлям другите 3,давам 1100 за джанти / на далавера,че иначе е по 900 евро парчето /,давам 1000 за гуми,намирам една резервна джанта за 300 кинта и карам.Ако прьсна пак гума и другите все още стават ще си тьрся втора употреба гума примерно / сьмнява ме това малко,но ако сьм на зор и няма начин ........... / или направо си взимам други 4.

Боли джоба,но спя спокойно.Пьрвия в подписа го взех за 4500,цените на обуването му сьм ги писал горе та не е голяма разликата в цифрите.
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

Аз написах каквото мисля вече, собственика за гумата да си решава..Ам забравих Ако е много нарязана странично и след като се напомпи прави бузи или се креви СпаСениЕ нЯма! Успех с решаването на проблема. Аз лично съм правил това с вътрешните гуми и УаЗа още си върви но само по черно.

Коментар

Тя е стьпала на бузите,а тях почти никой не ги поправя ако са спукани,а какво остава ако са нацепени и не дьржат вьздух.

И си говорим кое е правилно,за мен както и за теб е боклука и студена вода.С радост обаче бих прегледал какьвто и да е материал от кьдето и да е за поправка на такава гума.
                            Аз бордур трькнах и ми я смениха с нова щото едно парченце се беше сцепило без да прави балон или да криви,а какво остава нацепена.
                            TOYOTA SEQUOIA ‘11
                            W140 S420 '99

Коментар

Мойта е нацепена отвътре, а отвън не си личи - няма балони, не криви.
                              Сложих и вътрешна и я местя на задната врата - все ще ме закара до вулканизатора.
                              А втора употреба ако намеря, ще си купя, но ще е голям късмет.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X