Я да питам - grabber at2-то да няма някаква нова шарка с по-гъсто разположени блокчета? Щото си взех за витарата 4 чисто нови от Медина Мед (пресни, пресни - по 178лв/бр) с размер 235/75/R15 и като ги гледам на външен вид са нещо средно между АТ гума и асвалтова гума (определението не е мое, моето е по-цветущо). Отделно, че не съм случил и явно ми се е паднала с по-плиткият грайфер от 11.5мм - не знам дали от там не идва разликата. И се чудя да ги карам ли, да ги продавам ли...
Тия от Медина Мед разправят, че шарката е същата. Ама ме съмнява да могат да следят шарката на гумите при големият брой гуми дето въртят.
Или да взема да пусна една снимка освен. Само да намеря фотоапарата...
Еднаквиса, но можеби големите гуми са с по дълбок канал.
Диското на жена ми е с такива гуми, но ги е карала само 20к км миналото лято. Освен че срязала едната гума по камъните в Рила, казва, че са добри. Но според мене за кал и сняг не стават.
ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"
Аз съм с такива от 1месец.За сега на сняг се представят добре.Имаше тест и на кал,но по това време на годината не беше много дълбока и още е рано да давам мнение.Въпреки това,прави впечатление че се почиства учудващо добре.
От: Помощ относно избор на АТ гуми и по точно Генерал Грабер АТ
Да споделя впечатления след каране и в зимни условия:
-пресен сняг 40-50 см. никакви проблеми
-утъпкан сняг също се представят много добре
-на почистен,но мокър асфалт и температура -5,-6 градуса не се представят много добре
Карам ги напомпани на 1.7 атмосфери.Като цяло надминаха очакванията ми и не съжалявам за избора на гуми.
Поздрави и весели празници!
От: Помощ относно избор на АТ гуми и по точно Генерал Грабер АТ
Преди карах Грабер АТ2,когато дойде време да си купувам нови гуми,не намерих вече АТ2,а само този модел АТ
и си купих БФГ.
Определено Грабер-а е по-мека гума от БФГ,малко по-добро сцепление с асфалта,но пък по-бързо се износват.
Новата шарка ми се видя доста по-неагресивна,което я прави с по-добро поведение на асфалт,но в никакъв случай
по-добри в кал,съмнявам се да се самопочистват добре в кал.
Ако избереш Грабер АТ,ще знаеш,че имаш гуми една идея по-добри на асфалта,а ако избереш БФГ,ще имаш гуми по-добри на черно.
Според мен и двете са добър избор,всичко се свежда до твоите потребности.
Успех
Лично мое мнение почиващо на скромния ми опит от тая зима, карани около 3000км. ГГ АТ2 малко по-добри на сух или мокър асфалт от БФ Гудрич. На сняг, кал, трева.... за чеп за зеле не стават. Определено не бих повторил.
О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!
Коментар