Обява

Свий
Няма добавени обяви.

BF Goodrich t/a за зимата??

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• BF Goodrich t/a за зимата??

Колеги чета по чуждите форуми ,че зимата някой карат с този модел,а я водят лятна,дали ще се справя като зимна гума особено при широчина 265 r18?

http://www.tirerack.com/tires/tires....rrain+T%2FA+KO

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:22222.JPG
Прегледи:1
Размер:28.4 КБ
ID:5946736

От: BF Goodrich t/a за зимата??

Страхотна гума за зимата!Ползвам я целогодишно!Само в кал не я бива.

Коментар

Добре де странно навсякъде пише,че е лятна и не става за сняг : "NOTE: While most BFGoodrich All-Terrain T/A KO tires meet the industry's severe snow service requirements (and are branded with the mountain/snowflake symbol), selected tires do not. Specific tires/sizes not meeting the industry's severe snow service requirements are identified with a "Not Rated For Severe Snow" " Демек докато повечето гудричи алл терайн(всякакви терени) стават за сняг,този модел няма символа за снежинки и не става,а доста хора го търкалят...

Коментар

Моята си има индекси М&S а също е BFGoodrich All-Terrain T/A KO.

Коментар

И аз не знам противоречат си щом са all terrain значи е логично да са M+S както са и твоите,а въпреки това пише че трябвало да има отделна снежинка за зимата,както и да е аз за това пиша тука да видя зимата търкаля ли ги някой,твоите как се представят?

Коментар

Има много писано по темата, да и аз от 3 години съм с тях, карам ги целогодишно, просто имайте предвид, че не са зимни гуми.
            Най обичам да ми обясняват как няма да стане!

Коментар

Първоначално публикуван от Тони1 Преглед на мнение
              Добре де странно навсякъде пише,че е лятна и не става за сняг : "NOTE: While most BFGoodrich All-Terrain T/A KO tires meet the industry's severe snow service requirements (and are branded with the mountain/snowflake symbol), selected tires do not. Specific tires/sizes not meeting the industry's severe snow service requirements are identified with a "Not Rated For Severe Snow" " Демек докато повечето гудричи алл терайн(всякакви терени) стават за сняг,този модел няма символа за снежинки и не става,а доста хора го търкалят...
              И аз не знам противоречат си щом са all terrain значи е логично да са M+S както са и твоите,а въпреки това пише че трябвало да има отделна снежинка за зимата,както и да е аз за това пиша тука да видя зимата търкаля ли ги някой,твоите как се представят?
              По принцип, доста често гуми, които не са специфично зимни, ги класифицират като "летни". Доста често това не е далеч от истината за някои от т.нар. всесезонни гуми.
              Освен това обозначенията M+S и снежинката на фона на планина са различни неща. Вторият знак се слага на гуми, които отговарят на по-високи стандарти за сцепление върху утъпкан сняг, договорени от асоцииациите на производителите от САЩ и Канада.
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                ... и от две години насам липсва от БФГ АТ, които се продават на европейския пазар. Преди го имаше. Сега, от всички подобни гуми, които се продават отсам голямата вода, го има единствено на Гудиър Дуратрак. Ама той пък в Европа се внася официално само в ограничен асортимент от размери.

А и това дето е цитирано по-горе е, че само в определени размери БФГ АТ не покрива по-високия зимен стандарт и не е маркиран със съответния символ - не се отнася за модела като цяло - по-скоро е изключение, но явно това вече важи само за щатския пазар.
                Последно редактирано от stargazer; 13-11-11, 00:06.
                Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
                  Сега, от всички подобни гуми, които се продават отсам голямата вода, го има единствено на Гудиър Дуратрак..
                  Така е. И аз миналата година се изтрепах да ровя за каква и да е алтернатива на Goodeyar Duratrac. Няма и няма. Само този модел гума има въпросния знак. Да им се чудиш на останалите производители направо. Докато все още не знаех дори Дуратрака подминавах, защото в повечето сайтове се води лятна. После мой приятел, който работи в нефтодобивна компания в САЩ ми каза, че знаел такава гума - Goodeyar Wrangler Duratrac и в цяла Аляска пикапи и тръкове били с само с такива. Първoноначално нещо не ми вдъхваше доверие докато не загледах детайлна снимка на протектора. Като видях ламелите, заготовката за шиповете и маркировката със снежинката кандисах и си купих от САЩ 4 броя 315/75/16 (35''). Без да се впускам в подробности само ще кажа - уникална гума за зимния сезон! На всичкото отгоре е доста по-лека от тия с които карам през лятото - Toyo Open Country MT, които още при 4-5 градуса стават на кокал. Има и друг интересен факт. Тойото ги карам на 1.4 бара, а тия се налага да помпам до 1.9 бара за да стъпят по същия начин. За съжаление това е единствената такава гума и в европата максималния откриваем размер е 33''. Иначе съм привърженик на схващането, че няма гуми за "целогодишна употреба". Освен ако не си или на Полюса или на Екватора. Ако зависеше от мен карането с неподходящи или износени гуми и/или неизправна спирачна система бих квалифицирал като опит за убийство.
                  Последно редактирано от elbgt; 13-11-11, 00:53.
                  My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

Колеги чета по чуждите форуми ,че зимата някой карат с този модел,а я водят лятна,дали ще се справя като зимна гума особено при широчина 265 r18?

http://www.tirerack.com/tires/tires....rrain+T%2FA+KO

[ATTACH=CONFIG]382393[/ATTACH]
                    Колега. Това на твоята снимка не е АТ а нещо друго.
                    Иначе аз четвърта година съм със БФГ АТ и нямам забележки.
                    Последно редактирано от Пенчо; 13-11-11, 09:06. Причина: доп

Коментар

Като цяло гумите за черни пътища ги водят летни, без значение дали могат или не да се карат зимата.

Коментар

Здравейте. Аз съм с гуми BFgoodrich AT K/O с планината със снежния символ...На утъпкан сняг - леле майко...тераното е като пумпъл, обаче май май осъзнах къде ми е проблема...Карах ги на 3.8 атмосфери защото теглих караваната към Австрия...Днес се усетих и ги спаднах на 2.8 и утре пътувам за хижа Македония. Тези гуми държат да ги смъкнеш до 1.8, тъй че ако закъсам ги спадам и ще видим Дано не закъсаме много

Коментар

Първоначално публикуван от rumbala Преглед на мнение
                          Здравейте. Аз съм с гуми BFgoodrich AT K/O с планината със снежния символ...На утъпкан сняг - леле майко...тераното е като пумпъл, обаче май май осъзнах къде ми е проблема...Карах ги на 3.8 атмосфери защото теглих караваната към Австрия...Днес се усетих и ги спаднах на 2.8 и утре пътувам за хижа Македония. Тези гуми държат да ги смъкнеш до 1.8, тъй че ако закъсам ги спадам и ще видим Дано не закъсаме много
                          3.8 е много, 2.8 също.
                          Аз нормално ги карам на 1.8. Така ми пише на табелката.

Коментар

5 години подред карах форда с такива и то само зимата. Не знам дали имат знака със снежинката, но се представяха повече от добре. Имам само две подхлъзвания: едното на завой и асфалт залят с масло, другото при стръмно спускане по заледен участък и то при опит да заобиколя една камара сняг. Сега карам с други, просто заради "напредналата" възраст на BF-a, въпреки че почти не си личат следи от употреба.

П.П. По-често го кара жена ми и тя също не се е оплаквала.
                            Приятели не се печелят - губят се завинаги.
                            УМЪТ НЕ Е ЗА ВСЕКИ
                            Времето е ценно, само ако не бързаш.
                            0889623098

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X