Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Bridgestone M/T или Kumho Road Venture MT или ...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Bridgestone M/T или Kumho Road Venture MT или ...

Здравеите колеги

Налага ми се да взема някакви добри кални гуми за моят Ленд Круизер ! По принцип изборът би ми се спрял на БФГ или Гудиар но за съжаление от гамата на Гудиар има само модела АТ/SА а пък за БФГ дори неса чували !
    Това което може да се намери тук е :
    1 . Бриджстоун Дуелер М/Т - По принцип това ми е фаворита . Притесняваме само , че шарката е като старата такава на калните БФГ и Гудиар .
    2 . Кумхо Роад Вентчър М/Т - Този гума на пръв поглед не ми иглежда като кална , но дилърт ме убеди , че е абсолютно такава . Дори ми извади някакви тестове в които е победила БФГ и Гудиар в тестове за кални гуми !
    3 . Фалкен радиал А/Т - Тази гума за първи път я чувам / виждам ! Шарката е подобна на БГФ А/Т и Грабер А/Т но има по големи канали мижду блоковете . Тя вероятно няма да става за кал но ми е интересно вашето мнение .
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:FALKEN_FK_AT.jpg
Прегледи:1
Размер:5.7 КБ
ID:5942394

Благодаря Ви за всички мнения и насоки предварително !
    [SIGPIC]http://www.offroad-bulgaria.com/signaturepics/sigpic68289_4.gif[/SIGPIC]

От: Bridgestone M/T или Kumho Road Venture MT или ...

Kumho-то, ако е познатото в Европа KL71, наистина е голям боец, но за съжаление доста бързо се износва.
    Този Falken, който си показал е или някакъв много стар модел, или такъв който се предлага само в Африка - няма нищо общо с шарките, които се предлагат в момента на европейския и щатския пазар.
    Така че, в твойто положение аз бих заложил на Bridgestone-а, макар и да не е върха на сладоледа.

Не знам как е дъждовния сезон при теб, но в Зимбабве рядко имаше реална необходимост от МТ-та. АТ-та вършеха чудесна работа, а в редките случаи когато не се справяха - лебедка.
    Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Благодаря ти Димо за този отговор . Тези Кумхо дори и на мен не ми изглеждат обнадеждаващо иначе е същия модел който се предлага в Европа . Наистина това което прочетох и ти потвърди е , че се износват бързо + не добре изглеждащият граифер за кал (според мен) те отпадат от списъка .

Остават Бриджсотн - а и тези Фалкен . Всъщност Фалкена бе добаве защото според продавача имал 10 слоя а също според него сегашните гуми на джипа които са Гудиар МТ/Р били само с 7 демек Фалкена бил по много пластов от тях ! На Фалкена ДОТ - а бе 08 което значи , че не е някакв стар модел (освен ако не е бил то последните произведени) но и аз се учудих когато неможах да намер съответстващият граифер на видяна от мен гума в интернет . В интерес на истината тази снимка която съм качил е единсвената която намерих . Самата тя има осначения М+С и е доста по - мека в сравнение с Бриджстоуна .
      Сега наистина идва въпроса колко е дъждовен дъждовния сезон ? Ако е като в Зимбабве то по добре ще е Фалкена . Ако ще вали непрестанно то по добре Бриджстоун - а . Това е нещо което трябва да проуча .

п.п. В Зимбабве как бе дъждовния сезон ? До обяд вали след обяд слънце ?
      [SIGPIC]http://www.offroad-bulgaria.com/signaturepics/sigpic68289_4.gif[/SIGPIC]

Коментар

Ами не съвсем. Случвало се е да вали и по два-три дни без да спре, но там условията са малко по-различни - високо скалисто плато, цялата (обитаема) територия е разположена м/у 1200 и 1900 м, грунтовете са относително плитки, бедни и песъкливи. Като завали стават трапове и големи локви, но много рядко се образуват истински кални коловози, само в близост до по-големите реки, където пък е за предпочитане в този сезон да не се ходи, заради крокодилите

Коментар

И аз се чудех дали да си взема АТ или МТ и накрая избрах Hankook Dynapro MT. За сега съм много доволен. Успех в избора

Коментар

Първоначално публикуван от scaramouche Преглед на мнение
            И аз се чудех дали да си взема АТ или МТ и накрая избрах Hankook Dynapro MT. За сега съм много доволен. Успех в избора
            Тъй де, ама там, за където иде реч, това го няма. Впрочем, как се държи на сняг тоя Ханкук (ако си имал възможност да го пробваш)?

Коментар

Тази зима ще ги пробвам, сравнително скоро ги сложих. По асфалт не са много шумни, в сравнение с БФ МТ са по-тихи. Гумата е мека и има добро сцепление на асфалт. За мен шарката не е от най-добрите за самопочистване в кал. Скоро четох че основен минус им е по-бързото износване. Да видим...
              Последно редактирано от тахмисян /scaramouche/; 04-10-11, 15:31.

Коментар

Аз карам с Toyo Tires Open Country M/T. Смея да кажа че това е уникална гума. Заслужава си да я пробвате. Аз първи сложих такива сега вече цялата ми ловна група е с такива на джиповете.

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
                  Ами не съвсем. Случвало се е да вали и по два-три дни без да спре, но там условията са малко по-различни - високо скалисто плато, цялата (обитаема) територия е разположена м/у 1200 и 1900 м, грунтовете са относително плитки, бедни и песъкливи. Като завали стават трапове и големи локви, но много рядко се образуват истински кални коловози, само в близост до по-големите реки, където пък е за предпочитане в този сезон да не се ходи, заради крокодилите
                  Пак е хубаво , че има и необитаеми територии
                  Аз оставам с впечатлението , че тук в Малави има хора на всякъде дори последния уикенд на прибиране за вкъщи в продължение на 100 километра не успях да спра за да пусна една вода посто нямаше участък от пътя на които да няма някои човек !! Пълно бе с хора идващи и отиващи някъде , колоездачи ...
                  Не ми е направил впечатление състава на почвата тук може би и защото не разбирам токова от почви но пътища има почти навсякъде . Ако не е асвалт то добре направени от гредер (не съм сигурен дали това е официалното име на тази машина единственият път когато съм я виждал бе преди 10 - 15 години при баба и дядо на село и те така я наричаха ) та това което искам да кажа е , че може би и АТ - та биха ми свършили работа ... Но ако веднъж се наложи да се минава през кал то тогава най - вероятно ще ме предадът .
                  Между другото като проверявах за наличните гуми не бях се информирал за цените им . Преди няколко дни отивайки с намерението да взема въпросните Бриджтоун бях как да кажа малко шокиран , изненадан от цената им ! Всяка една от гумите струва по 69,000 квачи което за коплект от 4 изразено в долари прави 1,700$ ... като подчертаха , че в цената е включен и монтажа и балансирането ..без коментар от моя страна станах и си тръгнах . Отидох до Фалкена .. там още по зле 75,000 квачи направо се отчаях и дори не съм го обръщал в долари .
                  Сега идеята е да си поръчам гуми от чужбина и ако цената им е сходна ще си купя от там поне ще знам , че имам хубави гуми на джипа

Коментар

Първоначално публикуван от iansto Преглед на мнение
                    Сега идеята е да си поръчам гуми от чужбина и ако цената им е сходна ще си купя от там поне ще знам , че имам хубави гуми на джипа
                    Само внимавай с митото, да не стане мяу накрая. Тука много лошо свикнахме напоследък с това ЕС, да не мислим за такива работи. Пробвай варианта за доставка от Южна Африка - може би ще е най-безболезен, щом като напоследък Малавците са си обтегнали отношенията с англичаните.

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
                      Само внимавай с митото, да не стане мяу накрая. Тука много лошо свикнахме напоследък с това ЕС, да не мислим за такива работи. Пробвай варианта за доставка от Южна Африка - може би ще е най-безболезен, щом като напоследък Малавците са си обтегнали отношенията с англичаните.
                      Ами чесно да ти кажа с тези англичани нежелая да си имам работа . Много са неусложливи и високомерни . От година и половивина се опитвам да си намеря броня с булбар и възможност за посравяне на лебедка и до сега нито един не се съгласи дори да опита да намери куриер до Лондон (от където тръгват всички доставки за България) Само ти казват ела да си я вземеш от гаража ми но доведи някой с теб защото няма да ти помогна да я изнесеш !!

Иначе проверих ЮАР и за мое учудване в официания саит на Гудиар нямат кална гума , като гума за 4Х4 излиза само АТ/СА . Иначе намерих една фирма предлагаща Гудиар МТ/Р с кевлар (това е гумата която искам да си купя) но те ми отговориха , че с Малави не работят заради нестабилната квача . Предложиха ми като вариант да отида до Мозамбик или Замбия и да си ги взема от там като преди това ги платя за да ги пратя . Това като вариан ме устроива но само ако могат да ги доставя някъде близо до границата с Замбия (тъкмо ще си напълня и резервуара с дизел )
                      В момента чакам отговор от техният Замбииски партньор дали това ще е въчможно .
                      Също така писах и на ТайреРак където въпросният модел е с цена 700 долара . Да сложим примерно 1000 - 1100 долара за шипинг и ще пристигнат на цена сходна с Бриджстоуна ! Разбира се ако могат да ги пратя до тук чакам отговор и от тях .
                      Относно митата .. жена ми работи по някаква програма на УН и има дипломатически статус което автоматично я освобождава от мито и ДДС при внос от чужбина !

Първоначално публикуван от i.ivanov01 Преглед на мнение
                      Аз карам с Toyo Tires Open Country M/T. Смея да кажа че това е уникална гума. Заслужава си да я пробвате. Аз първи сложих такива сега вече цялата ми ловна група е с такива на джиповете.
                      За съжаление тук като ги попитам дали имат БФГ те ми отговарят с въпрос какво е това ? Не си предсравя да имат и представа от Тойо
                      Последно редактирано от iansto; 05-10-11, 23:29.

Коментар

Честно казано колега въобще не те разбрах.

Коментар

Първоначално публикуван от i.ivanov01 Преглед на мнение
                          Честно казано колега въобще не те разбрах.
                          Кое точно не разбра? За начало, действието се развива в Малави, в южната 1/3 на континента Африка. Другото автоматично следва от там.

Коментар

Здравейте колеги

След неубедителните и неположителни коментари за въпросните гуми се наложи покупка на гуми от чужбина .
                            Избора бе направен и той е Гудйър МТ/Р с кевлар (по мое му МТ/Р - 2) . Гумите бяха купени от Щатите поради липсата им на Европеиския и Южно Африканския пазари .
                            Ако има някакъв интерес към въпросните мога да отворя отделна тема за тях с снимки и коментар .

поздрави .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X