Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за избор на гуми за Land Rover

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Помощ за избор на гуми за Land Rover

Първоначално публикуван от BORIME4KA Преглед на мнение
    Тук вече мога да ударя едно рамо, бях събирал информация за най-добрите гуми: http://www.peter.and.bilyana.net/ind...i-spored-adac/

Иначе според ADAC, the best of the best при големи автомобили като твоя са тези:

Michelin Alpin A4 160 - 224 2,6 2,2 2,2 2,9 3,7 2,9 0,6
    Continental ContiWinterContact TS830P 152 - 218 2,6 2,5 1,8 2,9 3,1 2,5 2,3
    Dunlop SP Winter Sport 3D 138 - 197 2,5 2,3 2,5 3,3 3,5 2,9 2,2

Здравейте,
    благодаря на всички за коментарите, ТОЧНО ТЕЗИ МОДЕЛИ НЕ НАМИРАМ. моля за последен напън да избереме възможно най доброто от тези 4 възможни, които са с нужния размер - http://www.avtogumi.bg/oscommerce/advanced_search_result.php?s=255&h=%2F55&r=R19&categories_id=2&manufacturers_id=

п
    .с. забравих, сигурно е глупав въпрос, но според вас необходима ли е 5-а нова гума за резервна (имам 5а от моите си) ?

Коментар

Аз лично бих избрал гудиър-а, нова резервна не бих си купил, а бих ползвал старата или някоя от другите стари, нали имаш и сега резервна, какво и е?

Коментар

Първоначално публикуван от zlobil81 Преглед на мнение
        Здравейте,
        благодаря на всички за коментарите, ТОЧНО ТЕЗИ МОДЕЛИ НЕ НАМИРАМ. моля за последен напън да избереме възможно най доброто от тези 4 възможни, които са с нужния размер - http://www.avtogumi.bg/oscommerce/advanced_search_result.php?s=255&h=%2F55&r=R19&categories_id=2&manufacturers_id=

п
        .с. забравих, сигурно е глупав въпрос, но според вас необходима ли е 5-а нова гума за резервна (имам 5а от моите си) ?
        Б*хти цените
        По-добре помисли втори комплект джанти на 17". Има доста прилични оферти на старо от БМВ 5-та и 7-ма серия, със същото м/уболтово разстояние и централен отвор. Така гарантирано ще си разшириш възможния избор на модели и размери гуми, а от цената на комплекта ще спестиш дори повече отколкото ще платиш за джантите. Като допълнителен бонус ще спечелиш и малко странична устойчивост - БМВ-йските джанти са обикновено с ЕТ20, докато твоите са с ЕТ58.
        Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Ако се събират в 17ки апаратите и аз бих посъветвал същото, но там цените няма да са с много под 100 лева надолу. Без да коментирам, че аз не бих си сложил в България 19ки. Изобщо смятам, че повече гума и по-малко джанта е максимата за пътната ни мрежа. А това с междуболтовото важи ли и за по-старите модели на ЛР? Или Диско 3 е друго?

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
            Ако се събират в 17ки апаратите и аз бих посъветвал същото, но там цените няма да са с много под 100 лева надолу. Без да коментирам, че аз не бих си сложил в България 19ки. Изобщо смятам, че повече гума и по-малко джанта е максимата за пътната ни мрежа. А това с междуболтовото важи ли и за по-старите модели на ЛР? Или Диско 3 е друго?
            Важи от Диско 2 и Рейндж п38 нататък. При Диско 3 и следващия Рейндж вече и централните отвори са еднакви. На 2-ката и П38 са с 2,2мм по-малки. Апаратите на 3-ката позволяват 17-ки - даже има и фабрични такива джанти. Сега погледнах цените на 255/65/17 в същия сайт - има доста по-прилични варианти, а има и 245/70/17 където раликата е вече над 150лв/бр. Комплект БМВ-йски 17-ки се намира за около 300-350лв.
            Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Моят съвет е също да минеш към по малък цолаж . Първо цените са по разумни и второ избора е по голям !

Първоначално публикуван от zlobil81 Преглед на мнение
              Здравейте,

п
              От тези най - много като шарка ми допадат Вредещайна като добавим и факта , че са дъщерна на Гудиър (поправете ме ако греша) прави избора доста добър .
              От 5 гума има смисъл само ако ще въртиш гумите . Тоест през 5 или 10 хиляди километра да ги въртиш по определена схема . Иначе да ти стои в багажника просто няма смисъл .
              [SIGPIC]http://www.offroad-bulgaria.com/signaturepics/sigpic68289_4.gif[/SIGPIC]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X