Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за избор на гуми за Land Rover

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помощ за избор на гуми за Land Rover

Здравейте,

не съм грамотен относно гуми и джанти, затова моля за помощ за избор на такива.

Автомобила е Ленд ровър дискавъри 3. (2008 г.) Гумите с които съм мисля, че са си оригиналните Вранглер 255/55/19 уж всесезонни, но вече с доста малък грайфер. Извън пътя на сухо са добре, обаче малко мокро да видят и умират ( дори и мокра трева). Джантите са си оригинални ( не виждам някакви оразмерения на тях)

Та, моля за помощ за избор на зимни гуми, които да стават и за лек офроуд. Ще ги ползвам само зимата. По асфалт карам бавно (на магистрала карам с най-много 130-140 км/ч)

Ако е необходимо, моля и за препоръка за джанти за по лесна смяна ( ако е удачно и лятото реша да покарам извън пътя, да мога да сложа въпросните зимни бързо)

Мерси предварително

От: Помощ за избор на гуми за Land Rover

....Никой ли не може да препоръча читава зимна гума от която е доволен последната зима ? за да знам какви да си поръчам, че тук в дълбокия прованс повечето са втора употреба и няколко магазина с по 5-10 чифта нови но малки, та не мога да разчитам на компетентно им мнение "......ше ти намериме "някакви".........

Коментар

Здравей колега

Срещал съм добри отзиви за BFG Winter Slalom но незнам дали се предлагат в твоят размер който всъщност ми чвучи скъпо и рядко ! Най - добре е да отвориш саитовете за гуми и да прегледаш какви са вариантите . Ще се ориентираш и за цени и за шарка и тогава ще е по лесно някои да ти помогне .
      Относно джантите размерът би трябвало да е изписан от вътрешната страна на джантата . Иначе добре си се ориентирал към два чифта джанти . Ако ти харесвт встетически то най - добре е да потърсиш същите от някоя морга но като се замисля са доста малко моргите с коли 2008 . Иначе остава варианта по размера и отново в някои саит този път за джанти ..

поздрави
      Последно редактирано от iansto; 16-09-11, 13:29.
      [SIGPIC]http://www.offroad-bulgaria.com/signaturepics/sigpic68289_4.gif[/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от zlobil81 Преглед на мнение
        Здравейте,

................... Автомобила е Ленд Ровър Дискавъри 3

Ако е необходимо, моля и за препоръка за джанти за по лесна смяна ( ако е удачно и лятото реша да покарам извън пътя, да мога да сложа въпросните зимни бързо)

Мерси предварително
        За джантите виж тук : Alloy Wheels
        Land Rover Discovery:
        - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
        Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Здравейте,

Автомобила е Ленд ровър дискавъри 3. (2008 г.) Гумите с които съм мисля, че са си оригиналните Вранглер 255/55/19 уж всесезонни, но вече с доста малък грайфер. Извън пътя на сухо са добре, обаче малко мокро да видят и умират ( дори и мокра трева). Джантите са си оригинални ( не виждам някакви оразмерения на тях)

Та, моля за помощ за избор на зимни гуми, които да стават и за лек офроуд. Ще ги ползвам само зимата. По асфалт карам бавно (на магистрала карам с най-много 130-140 км/ч)

Мерси предварително
          Аз бих си сложил BFG AT, не съм сигурен, че имат твоя размер обаче, пък и на 19ки джанти... по-скоро нещо малко по-голямо от стандартното? Тревата бих вметнал е едно от най-коварните офроуд препятствия, повечето хора без опит, а и дори такива със, за съжеление я подценяват. Каквито и гуми да избереш, аз залагам на нови и от реномирана марка. За колегата, който е в провинцията и му пробутват стари и лоши гуми, купи си ги от нета, има няколко прилични магазина, доставят и монтират на място. Може да се разходиш и до някой по-голям град? Аз лични предпочитам Гудиър по отношение цена/качество са ми перфектни, единствено BFG AT ме изкушават реално.

Коментар

Аз съм със БФГ АТ четвърта година и съм много доволен. И за магистрала и за в гората. И зиме и лете.
            Съвета ми е да потърсиш по-тесни и по-високопрофилни гуми. Аз под 70% на високопроходим автомобил не бих сложил.

Коментар

19ките надали позволяват да е особенно тясна гумата, повечето са бая широки, щот не са мислени за у гората. Пък 245/255 70 19 ще е бая гума, я влезе, я не...

Коментар

Ето и един доста удобен калкулатор за размерите на гумите http://www.miata.net/garage/tirecalc.html

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                  19ките надали позволяват да е особенно тясна гумата, повечето са бая широки, щот не са мислени за у гората. Пък 245/255 70 19 ще е бая гума, я влезе, я не...
                  Дааа. Отдавна клиренса не е сред приоритетите на производителите. Ама така ще е, като оффа в цивилизования свят, е предимно срещу заплащане и на специални трасета.

Коментар

Благодаря за съветите, аз докато чаках отговори прегледах темите и явно съм имал грешна представа, че ако взема хубави зимни гуми то те ще стават и за офф . Грешна представа съм имал, че малко глина и малко мокра тревичка на баирче се смята за тежък терен...
                    На моите вранглери видях че пише хем All Weather, extra load, хем M+S и май не са били толкова лоши ( с изключение на глина и мокра трева) обаче грайфера вече е точно 4мм. Значи и 'M'-то и 'S'-то ги драскаме...........

Доколкото разбрах, зимна гума с перфектно поведение на асфалт и лед няма нищо общо с такава, която да ми свърши работа в калчица и мокра тревица ( а си мислех че с един удар 2 заека)

Излиза че си трябват 3-4 комплекта гуми за различен сезон и настилки, ама това сигурно е месечния бюджет на пакистанско село...

Значи след тези съвети се насочвам или към хубава, чисто зимна гума, за сметка на пързалянето по мокра трева или към офроуд гума АТ за сметка на пързалянето по лед и сняг Лятото ще си карам тези изтърканите

п.с.Ако някой колега занимаващ се с гуми ми сглоби конфигурация от джанти ( нямам претенции за външен вид, но да са технически изправни и с подходящ размер) и Нови хубави АТ гуми, моля да ми прати оферта на лични или мейл.

Коментар

Написъл съм по-горе. Вземи си БФГ АТ и терзанията ти ще свършат. На лед и сняг, без вериги, всяка гума се плъзга! Мяташ едни усилени вериги в багажника за 100тина лева и забравяш за менкане и складиране на Х комплекта гуми и джанти.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                        Написъл съм по-горе. Вземи си БФГ АТ и терзанията ти ще свършат. На лед и сняг, без вериги, всяка гума се плъзга! Мяташ едни усилени вериги в багажника за 100тина лева и забравяш за менкане и складиране на Х комплекта гуми и джанти.
                        Да!

А твоите вранглери са били супер, като нови обаче, което явно е било бая отдавна...

Коментар

Значи след тези съвети се насочвам или към хубава, чисто зимна гума, за сметка на пързалянето по мокра трева или към офроуд гума АТ за сметка на пързалянето по лед и сняг Лятото ще си карам тези изтърканите
                          Тук вече мога да ударя едно рамо, бях събирал информация за най-добрите гуми: http://www.peter.and.bilyana.net/ind...i-spored-adac/

Иначе според ADAC, the best of the best при големи автомобили като твоя са тези:

Michelin Alpin A4 160 - 224 2,6 2,2 2,2 2,9 3,7 2,9 0,6
                          Continental ContiWinterContact TS830P 152 - 218 2,6 2,5 1,8 2,9 3,1 2,5 2,3
                          Dunlop SP Winter Sport 3D 138 - 197 2,5 2,3 2,5 3,3 3,5 2,9 2,2
                          Петър Събев

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                            Не мисля, че БФ Гудрич АТ е точната гума за колегата.Казно е ясно, че колата се движи и със 130-140км/ч. Представи си какво би се случило с тази скорост, ако налети на една средно голяма и безобидна локвичка с въпросните АТ-та Най-добре афалтова чисто зимна гума.Тихи са, на пътя нама коя друга да се държи по-добре от зимната, а за лек офф разликата между АТ-то и зимната, не е в пъти .
                            Поздрави!
                            Последно редактирано от ogitoBG; 18-09-11, 06:36.
                            NISSAN PATROL GR Y61 (RD28ETI)
                            SUBARU OUTBACK H6 (EZ30D)
                            GSM: О887б97З79

Коментар

Хмм, доста хора карат с АТ-то по магистралите, а то 100 е със скоростен индекс поне до 190! Мишелин алпин в гората може, на утъпкан сняг и по път. Аз бих му казал да си купи 3 комплекта гуми при това положение и то едните зимни, после едни летни и за ченото нещо рошаво. Но това е скъпо и не толкова удобно за леки забежки по черно. Та не знам вече, но сегашните му вранглери са си по-зле от АТ ново...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X