Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Регенерати - Нови гуми, разлики ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Регенерати - Нови гуми, разлики ?

Здравейте,

Бихте ли споделили:

1. Има ли разлика в теглото на гумите?
    2. Някой примерно може ли да ме посъветва какво да предпочета 205 70 15 или 235 70 15 или 205 74 15 от към разлика в теглото, ако може да посочите(примерно 3-4 кг ??)
    3. Следващата ми тегоба е за диаметъра на гумите, какво да избера нови или регенерат(заради агресивната шарка), не съм много наясно дали има примерно 205 на (75 или на 80) на 15" , идеята ми е да не слагам супер широки(тежки) гуми но много ми се ще да постигна максимум лифт чрез гумите?

Видях хора с Ферози/Роки с доста широки гуми, но при все това си мисля, че за моите 90тина кончета хем широки хем големи гуми ще ми направят джипката като кросов мотор, силен ама на бавни предавки а аз все пак карам почти ~50% на асфалт/дълъг път?

Сори за многото писания но не мога да си позволя да купя едни гуми за чука пари и после да се окажат, че не ми вършат работа (а толкова много неща чакат при мен за инвестиция - окачване, лебедка, сервизиране и т.н.)...

Поздрави,
    Бъдете живи и здрави!

Re: Регенерати - Нови гуми, разлики ?

Ако можеш да вкараш 235 / 75 / 15 взимай такива, ще усетиш разлика но не е фатално . Регенератите по принцип са си доста по тежки, мойте 215/75/15 тежат по 20ина кила всяка .
    Най-добрия реглаж на преден и заден мост

Коментар

20 кила само гумата ли??? Моите немат толкова с джантите бре хора ?!
      Don't hunt IF you can't kill
      първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

Я дайте да я разнищим тая тема че и мен ме интересува.Ако някой е теглил или може да претегли нека да сподели!

Коментар

Наистина са бая тежички. Сега с Форда много се усеща разликата. Преди на Вранглера и на Гранда разлика нямаше, но Форда ги чуства. Най-добре да питате Голди, той им знае и кътните зъби дет се казва.
          Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

аз имам и двата вида гуми с еднакъв размер. чувствителна разлика в теглото няма, вероятно нещо като 1 - 2 кг

проблема е че регенератите не са еднакви, има някои по - ниски, други по - широки ... принципно вършат работа като нормални гуми, но има разлика в поведението на пътя.
            drive alive

Коментар

Абе дори на размер да ги докарат е възможно да се държат различно заради това че основата е с различен борд например. И после ги помпиш еднакво а едната седи видимо по-мека да речем...
              Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Някъде имаше постинг на колега продаващ гуми , теглото бе 21 кг на едната според него...

Наистина би било добре, някой с конкретни данни да осветли малко темата.

Аз ще потърся из нета като за начало.

Поздрави,
                Бъдете живи и здрави!

Коментар

Moite sega sa v mazeto ama nqmam kantar da gi preteglq, no sys sigurnost vi kazvam che sa nad 15 kila .

Sori za latinicata
                  Най-добрия реглаж на преден и заден мост

Коментар

Мерил съм Мишелин Алпин износен на 50-60% размер 205R16 тежат без да ми е електронен кантара 13.5кг. и същия размер Малатеса Кобра тежи 5кг. повече.На практика има малко шум при каране и незабележима загуба на ускорение, но проходимостта не подлежи на сравнение!

Коментар

Първоначално публикуван от go go go Преглед на мнение
                      аз имам и двата вида гуми с еднакъв размер. чувствителна разлика в теглото няма, вероятно нещо като 1 - 2 кг

проблема е че регенератите не са еднакви, има някои по - ниски, други по - широки ... принципно вършат работа като нормални гуми, но има разлика в поведението на пътя.
                      Как така по-ниски и по-широки това не натоварва ли раздатката и дифовете???Нали гумите трябва да са еднакви по тази причина.Точно до седмица мислех да си поръчвам Малатести и вие ме разбихте.....и сега каво да правя.....?????
                      NISSAN FOREVER
                      -----------------------------------------------------------------------------
                      Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Колега и аз съм пред същата дилема/и:

Не съм убеден какъв размер да взема , иска ми се 235 85 15 но май не са много често срещани...

Не знам кое е по-добро и по-щадящо за джипката - 16" джанти + 235 75 16 или 15" джанти + 235 85 15 , гумите са Малатеста Кобра/ххх....

Не знам къде продават готини "истински" като Фулда, Гудйеър и т.н. с добра офф-роад шарка, и аджаба на какви цени...

Много неясни неща имам но и скоро не виждам как ще си ги изясна, никой не се наема да премери даметъра на няколко популярни размера регенерати, та камо ли да ги претегли колко КГ са и каква е разликата межди регенерат и аналогичния размер 1ва ръка гума...

Много поздрави,
                        Бъдете живи и здрави!

Коментар

Едно е ясно, че регенератите са по-тежки поне с 2-3 кг на гума. Не виждам за какво са ти конкретни цифри. Този размер 235/85/15 не съм сигурен дали може да го намериш, но защо ти е такъв размер за фероза - доста трудно би го събрал без да подпира някъде. Оригиналният ти размер мисля, че е 215R15, което е около 215/80/15. Ако събереш 235/75/15, както те посъветва колегата по-горе - няма да имаш грижи. Още повече, че доколкото знам височината на една гума се мери без височината на грайфера и ако гумата е агресивна, ще е с ~2cm по-висока от същия размер асфалтова шарка. Аз на Роки едвам събрах 235/75/15 Fedima Evolution Extreme, въпреки че изрязах вежди и направих малък лифт. Според мен 215/80/15 са идеалният размер за теб! Поздрави

Коментар

Мерси за страхотния отговор.
                            Бъдете живи и здрави!

Коментар

Информация от преди няколко дни:
                              Малатеста трак-215/75/15 -14,8кг
                              Гудиар Вранглер АТ -235/75/15-14,5кг.
                              Това са точните килограми на малатестата.Не спекулирайте толкова.Кайман е съвсем друга шарка обаче.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X