Обява

Свий
Няма добавени обяви.

тесни или широки?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• тесни или широки?

Колеги, какви са предимствата и недостатъците според вас - тесни или широки гуми. Примерно в размер 33х10.5х15 или 3х12.5х15 ...

Също така какъв размер би бил най-подходящ за 8J джанти?

Re: тесни или широки?

Първоначално публикуван от fenek Преглед на мнение
    Колеги, какви са предимствата и недостатъците според вас - тесни или широки гуми. Примерно в размер 33х10.5х15 или 3х12.5х15 ...

Също така какъв размер би бил най-подходящ за 8J джанти?
    Нещо си пропуснал в този размер 3х12,5х15.Ами по широки гуми ,при по висок център на тежестта е винаги по добре от колкото гуми тип "школник".Писано е доста по въпроса ,хвани търсачката.
    B+

Коментар

а какво ще кажете за уникалния размер 235/85/16 на дакр за да са го избрали се за нещо ще е...
      поздрави

Коментар

235/85/16 ама там е пустиня пясък каманак. ...тука мазна кал

Коментар

цялата работа опира до това, какво има под капака, ако има двигател слагаш широките, ако нямаш, тесните за двигател се брои всичко над 200 к.с.

на джанти 8мици съм карал и двата размера и няма проблеми, но ако търсиш визия широките са по - хубави.

иначе ширината на гумите е много сложна функция на мощността и теглото на автомобила. разбира се и терена. 235 - 85 - 16 се ползва от мицубиши и БМВ в дакар, те са по - малките и леки автомобили, по - едрите имат и по - големи гуми. това което карат там не е приложимо за нас, защото ние нямаме такива коли !
          drive alive

Коментар

направило ми е впечетление че ги слагат на много джипки и точно този размер..
            а даже и на джимни но с повечко зор..
            по принцип по тясната гума не е ли по проходима в калта..
            поздрави

Коментар

различните гуми са за различни коли и различни терени. няма универсално решение.

това че хората слагат някакви гуми на някаква кола незначи че това е добро решение. има вранглери 2.5 с гуми 38'' ...
              drive alive

Коментар

Първоначално публикуван от go go go Преглед на мнение
                цялата работа опира до това, какво има под капака, ако има двигател слагаш широките, ако нямаш, тесните за двигател се брои всичко над 200 к.с.

на джанти 8мици съм карал и двата размера и няма проблеми, но ако търсиш визия широките са по - хубави.
                Майната и на визията. От към проходимост ми е интересно кое е по-добре.. Явно няма разлика, а да се слага според мощноста.

Коментар

Широки - с две ръце.
                  Ако ги развърташ, разбира се.
                  VITARA, SAMURAI
                  FIAT PANDA 4x4 CABRIO
                  RENAULT ESPACE QUADRA
                  ...и едно сивикче за града...

Коментар

По-горе go go go ясно ви каза че универсално решение няма. избора на гуми зависи от много фактори и за всеки конкретен случай е различен. При еднакви други условия на определени терени тесните гуми ще са по-добри а на други широките. Генерално казано тесните гуми са по-универсални и затова машините на НАТО, KFOR и подобните им организации са винаги с тесни гуми...
                    VPetrov.photography

Коментар

Само искам да допълня 235/85/16 са щатня размер за ЛР Дифендър с алуминиевите джанти.

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                        По-горе go go go ясно ви каза че универсално решение няма. избора на гуми зависи от много фактори и за всеки конкретен случай е различен. При еднакви други условия на определени терени тесните гуми ще са по-добри а на други широките. Генерално казано тесните гуми са по-универсални и затова машините на НАТО, KFOR и подобните им организации са винаги с тесни гуми...
                        А от към предпоставки за преобръщане, със широките гуми вероятностите се намаляват предполагам?

Коментар

Първоначално публикуван от fenek Преглед на мнение
                          А от към предпоставки за преобръщане, със широките гуми вероятностите се намаляват предполагам?
                          Не мисля, че ширината на гумите има някакво особено голямо значение в тази насока. По-скоро важна е ширината на джипката, разположението на центъра на тежестта й, както и конкретните условия на терена и обстоятелствата.
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

сещате ли се за тия джипове с широките гуми дето качват почти отвесни сипеи в норвегия.и които на форсаж с нитро въвят по водата.колко съм и широки гумите

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
                              Не мисля, че ширината на гумите има някакво особено голямо значение в тази насока. По-скоро важна е ширината на джипката, разположението на центъра на тежестта й, както и конкретните условия на терена и обстоятелствата.
                              Абе не е точно така. Аз например имам преки наблюдения върху Вранглери - еднакви и двата с 2.5 двигатели но с различни гуми. Първия с 235х75 R 15, втория с 31х 10.5 х15. Първия върви по пясъка на плажа много внимателно и ако се качат трима души се зарива, а вторият няма никакви проблеми и да се накачурим всичките движи спокойно и не се зарива...
                              Навремето Реното ми си се движеше без проблем по плажа благодарение на широките гуми...
                              Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X