Здравейте, понеже вече започна да наближава пролетния сезон, а летни гуми нямам започнах отсега проучването на пазара. Засега информацията е, че от Боряна Груп може да не внасят почти нищо, особено по-малките размери като 195/80/15. Не съм проверявал как стоят нещата при останалите големи вносители на гуми. Може да се окаже, че тази година хората с по-малки и немощни джипки ще трябва да се примирим с необяснимо скъпите регенерати на Insa Turbo или Malatesta.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Ще има ли гуми напролет ?
Свий
X
-
От: Ще има ли гуми напролет ?
Да, изключвам ги. Руснаците отдавна нямат достъп до качествен каучук от Виетнам и оттам гумите им са дървени, ако обаче ме убедиш в противното няма да се разсърдя - може да съм останал с грешно впечатление. Също така не мисля, че имат подходящи гуми в размер 195/80/15 - или са прекалено шосейни или тези с по-кална шарка са много по-голям размер. Цената им също не е никак ниска вече. Скоро гледах ВЛИ-5 за 145 лв. - според мен доста скъпо за това което представлява това подобие на галош.Александър
Коментар
-
Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнениеАз целогодишно съм с БФГ АТ и нямам забележки вече трета година. На 25000са и са си още с мустаците.Александър
Коментар
-
Е,първо говориш за летни,а сега за кални гуми.За руските не знам,но на един Фоксваген ЛТ сложихме украйнски и са си съвсем поносими гумета.Един колега сложи на Паджерото си също украйнски и няма оплаквания.За парите си са добре.
Само незнам как са с размерите.Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.
Коментар
-
Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнениеЗдравейте, понеже вече започна да наближава пролетния сезон, а летни гуми нямам започнах отсега проучването на пазара. Засега информацията е, че от Боряна Груп може да не внасят почти нищо, особено по-малките размери като 195/80/15. Не съм проверявал как стоят нещата при останалите големи вносители на гуми. Може да се окаже, че тази година хората с по-малки и немощни джипки ще трябва да се примирим с необяснимо скъпите регенерати на Insa Turbo или Malatesta.
Защото за 130лв за размер 195/15 неможеш да си купиш оригинална кална гума.
Това е пример за кобра.
Регенератите били скъпи.БФгудрича е по-евтин.Ако искаш купи си.
Може да ти се струват по-скъпи освен ако досега не си карал с гуми за лек автомобил на джипката.
Ако искащ провери по разни сайтове какви са цените на истински гуми по света с тези шарки!https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM
Коментар
-
Първоначално публикуван от ДиДжейДавел Преглед на мнениеКолега обясни ми колко са скъпи Инса Турбо и Малатестата.
Защото за 130лв за размер 195/15 неможеш да си купиш оригинална кална гума.
Това е пример за кобра.
Регенератите били скъпи.БФгудрича е по-евтин.Ако искаш купи си.
Може да ти се струват по-скъпи освен ако досега не си карал с гуми за лек автомобил на джипката.
Ако искащ провери по разни сайтове какви са цените на истински гуми по света с тези шарки!
Да, смятам, че цените на Регенерата са завишени, но нека не превръщаме темата във "Фабрична Гума" vs. "Регенерат".
Целта на темата е друга - да обменим информация, който има такава и желае да я сподели, как стоят нещата с вноса на нови гуми в гореспоменатия размер.Александър
Коментар
-
Защо да са "екзотичен" размер 195/80/15. Мисля, че са доста популярен размер. Друг е въпроса, защо нашите вносители не внасят МТ-та от него. В Италия Kumho KL71 MT в този размер могат да се намерят за стотина евро, но не са много популярни там. За сравнение, аз мойте Кобри ги платих по 80, щото не ме устройваше размера (търсех 235/75/15).
Тук всеки слага какъвто си иска размер, и затова се внасят предимно по-големи. Там на Ферозата (примерно) по-големи от 215 не можеш, щото ще те одерат жив. Каквото пише в талона (195-215).Your conscience is all you can take to your grave.
Коментар
-
Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнениеНе забелязах някой да казва, че BFG са еФтини?
Да, смятам, че цените на Регенерата са завишени, но нека не превръщаме темата във "Фабрична Гума" vs. "Регенерат".
Целта на темата е друга - да обменим информация, който има такава и желае да я сподели, как стоят нещата с вноса на нови гуми в гореспоменатия размер.
Фасула го сготвих преди малко.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнениеАми задай си въпроса по-коректно. Къде са лятни, къде е МТ? За какво возило иде реч? Натоварване на ос? Колко хасфалт и какъв извън път?
Фасула го сготвих преди малко.Александър
Коментар
-
Ето и прясна информация за цени и наличности в склада на официалните вносители на Йокохама, Кумхо, Ласа за някои модели на 15 и 16 цолови джанти :
LASSA OK-144 TT 6.00-16 95/92 L TT C/6 156 лв.
*цена за брой с ДДС!
Очаква се наличност до 10 работни дни.
KUMHO KL71 Road Venture M/T 195R15 100 Q TL XL 210 лв.
*цена за брой с ДДС!
Налични в момента!
205/80R16 няма налични гуми от модела KL71 Road Venture M/T.
Наличност очакват до средата на месец март.
Цената е 215 лв. за брой с ДДС!
Който има информация, различна от горната да може да споделя.Александър
Коментар
-
Първоначално публикуван от fireman160 Преглед на мнениеКолега, защо се хвърляш на скъпите гуми? За тия пари ще си купиш по комплект украински гуми и за асфалт и за кал.Само напиши в търсачката украински гуми и излизат.
П.П. От кога ЛАССА стана скъпа гума?Александър
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар