Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Има ли проблем 265/70/16 да станат на джантите 16"/7"?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Има ли проблем 265/70/16 да станат на джантите 16"/7"?

Здравей те! Искам да си взема хубави зимни гуми и за първи път ми се налага да избирам ( нямам никакъв опит в това). Спрял съм се на BRIDGESTONE BLIZZAK LM25-4... Колко са добри и колко ми е правилен избора ще кажете вие надявам се!
    Големия проблем, който стои е какъв размер да бъдат. Машината на която ще бъдат първоначално е ISUZU BigHorn (английския TROOPER), в момента е с 245/70/16, като размера на джантите е 16"/7", но тази машинка се кара рядко и когато Паджерото оздравее мисля да прехвърля гумите, на него което в момента е с гуми с размер 265/70/15, за размера на джантите не сам много сигурен, но от това което знам мисля че оригиналните за модела са 15"/7", но това ще го проверя по късно през деня, както и дали изузовските джанти стават на паджерото. Та това е ифото което се сещам за момента, конкретния въпрос ми е : Има ли проблем 265/70/16 да станат на джантите 16"/7"?
    От това което ми дава като информация един гумаджия е че не могат да станат, но самият той ми каза, че не е много на ясно... От това което прочетох като инфо във форума и на други места останах малко объркан, тъй като има хора който на джанти широки 7" обуват гуми широки от 235 до 275... На едно място пък като правило се коментира, че размера на джантата е около 70% от размера на гумата, което сметнато означава, че гуми 265 и джанти 7" е почти на ръба, на друго място се дава отношението пък като 30%...
    Според каталога на производителя (ако гледам това което трябва) дават срещу 265/70 джанти с широчина 7" и 8".
    Нека хората с по - голям опит и с повече знания да ме насочат:
    BRIDGESTONE BLIZZAK LM25-4 добър вариант ли е за зимна гума?
    Има ли проблем 265/70/16 да станат на джантите 16"/7"?
    Благодаря предварително за помощта.
    Поздрави!
    [SIGPIC][/SIGPIC]

От: Има ли проблем 265/70/16 да станат на джантите 16"/7"?

Няма проблем да монтираш размер 265 на джанта 7 инча, виж дали няма да опират някъде на Исузото, не знам.
    Доскоро карах 265/75/16 на 7 инчови джанти на ТЛК 90, а преди това 31х10.5/15 на 7 инчова на Патрола.
    Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
    ... turn on your A/С !

Коментар

Благодаря за бързия отговор и за информацията!
      Днес пробвах исузото с джанти от паджеро с гуми 31/10.5/15 и до колкото видях няма никакви проблеми или търкания в завой. Единственото, което ми направи впечатление е че джантите на паджерото са с по - голям осев отвор ( 3 мм) от тези на исузото, но дупките съвпадат и конусните гайки ги фиксират перфектно, така че си мисля че тази разлика в "+" не е проблем (ако греша ме поправете).
      В крайна сметка щом няма проблем с размера на гумите и джантите мисля да окомплектовам едни джанти от паджеро с гуми, така или иначе се предвижда да са временно на исузото.
      [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Няма никакъв проблем гума-джанта!! Само за модела на гумите-що не си сложиш DMZ-3,а не този LM-25?? Точно от този модел,не са добри отзивите!!
        088пет722пет99
        http://www.hydropompi.com/

Коментар

Ами не знам , избирам за първи път гуми... едно прятелче кара втори сезон с такива LM-25 е доволен та за това и аз съм се спрял на тях, пък и цената на която ми ги предлагат ми се струва добра.
          За DMZ-3 където съм търсил ми отговарят, че няма наличности и никой не се ангажират с време за доставка, а са ми леко спешни заради непредвидената ситуация с паджерото.
          [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Аз затова и не казвам че са лоши,но dmz-та са още по-добри! Като ще се дават едни пари,поне да е за нещо наистина добро!За съжаление и при мен няма на този размер!
            088пет722пет99
            http://www.hydropompi.com/

Коментар

Да! Напълно си прав, а и съм чел доста положителни отзиви за DMZ-3... ама здраве да е, за следващия път като има повече време за търсене и евентуални поръчки... Пък и вече имам доста от необходимата ми информация благодарение на вас
              [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X