Обява

Свий
Няма добавени обяви.

идея за леки гуми !!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• идея за леки гуми !!!

здравейте,

някой може ли да ми каже дали има наблюдения кои гуми (марка/модел)са най-леки.
    търся гуми 15",широчина над 205(възможно най-леките и големи гуми)
    моля, ако на някой му е правило впечатление да сподели.

благодаря.

От: идея за леки гуми !!!

По мои наблюдения Мишлен.

Коментар

Регенерата определено не е !!! Иначе кои са най-леки е трудно да се каже .
      Mitsubishi Pajero 2.5 TDI 96г.
      ТРЪНСКА OFFROAD ГРУПА !

Коментар

да за регенерата ясно, дори предполагам, че трябва задължително да са летни!
        Ясно ми е, че от гума до гума има разлика но си мисля че мишелина не е мойта гума. На колата съм с мишелин алпин и тази гума е точно толкова тежка колкото същата ласа.
        Странното е че преди време в метро гледах някакви гуми( не се сещам за марката, но е някоя от тези които ги водят за дъщерни)които бяха изключително леки при положение, че бяха и зимни.

Коментар

Инса сравнително един от най леките регенерати пробвано сравнявано мога да кажа само хубаво за Инса.
          Търговията е проста работа ама не е за прости Люде.

Коментар

Re: идея за леки гуми !!!

Предвид дебелината на стената и на грайфера можеш да се насочиш към Toyo. По същите фактори стой далече от Bridgestone - (Dueler 694 AT (Revo) LT например)... и като цяло от гуми с надпис LT - Тези са мислени за товарене и са малко по-подсилени. На първите един приятел сряза борда доволно лесно на камък вторите ги карам от година и предвид това, през което съм минал и начина очаквам да сменя носач преди да спукам/срежа гума.

Ах да - Michelin Energy също са доста леки но те не са мнго... за този форум

В крайна сметка зависи гума за какво се търси, защото колкото повече грайфер има (на височина и на ширина), респективно колкото по-офроуд насочена, толкова по-тежка ще е. Височината в случая май има по-малко значение, за това търсиш 2хх(Минимално) / ХХ(максимално) /15 - най-леките, които намирам обявени са на Kumho Solus KR21 в размер 215х75х15, но това според информация в интернет (Tire Rack например) та не е много сигурно. В реалният свят нещата не са толкова... точни
            Последно редактирано от djivotno; 13-01-11, 08:46.
            Една мравка може да носи 10 пъти теглото си.
            Един велосипед също.

Коментар

тъкмо си мислех да направя този коментар, че търся гуми с не толкова агресивен грайфер за да спечеля още малко от теглото!
              Изключителни благодарности за дадените обяснения и за уникалния сайт.Сега с малко повече време ще разгледам всички възможности.

благодаря отново!

Коментар

А каква е идеята да се търсят леки гуми, без да е уточнено на какво, кога и къде ще се карат?
                Колело, лек автомобил, 4х4.....
                зиме, лете, гора, асфалт...
                И какво ли още не влияе.

Коментар

Колеги,получих следното съобщение: "Спам! Страшна насока даде. Трупай мнения другадe

Което явно е свързано с горния ми коментар,а именно:

Първоначално публикуван от svetlio_cbr600 Преглед на мнение
                  Регенерата определено не е !!! Иначе кои са най-леки е трудно да се каже .
                  1-во Както е казал колегата Пенчо въпросът не е както трябва, а именно:

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                  А каква е идеята да се търсят леки гуми, без да е уточнено на какво, кога и къде ще се карат?
                  Колело, лек автомобил, 4х4.....
                  зиме, лете, гора, асфалт...
                  И какво ли още не влияе.
                  2-ро Какъвто въпросът такъв и отговора.(Каквото повикало,такова се обадило)

3-то Изчаквах автора на темата да уточни въпроса си, за да му ДАМ НЯКАКВА НАСОКА ако мога!!!

4-то Регистриран съм от 2008 и имам всичко на всичко 100 мнения,а тези със хилядите мнения за по кратко време,дали няма и по - глупави отговори от моя ????????

МНОГО НЕПРИЯТНО МИ СТАНА, ЧЕ НЯКОЙ СИ Е ПОМИСЛИЛ ЧЕ ТРУПАМ МНЕНИЯ, А ЧАК ПЪК И СПАМ СЪМ ПОЛУЧИЛ.

ПОПРАВЕТЕ МЕ АКО БЪРКАМ НЯКАДЕ !!!

Извинявам се на колегата KOKOSUZ, че вече му оспамих темата
                  ТРЪНСКА OFFROAD ГРУПА !

Коментар

колеги надявам се с моята тема да не съм навредил на никой!!!
                    Изключително съм благодарен, че ми отделихте време и че ми помогнахте да открия необходимата ми информация.
                    Аз съм виновен за не добре формолирана тема(въпрос).Имах опасения, че ако обясня за какво ми е необходима информацията някой от Вас може да сметнат темата ми за несириозна а за мен наистина е важно .

Това, за поради което ме интересува този показател е факта, че от две години(от както си продадох витарата)работя по проект да си направя една от старите ми коли(пежо 205)нещо много различно.Тъй като от технотест ми попариха ентусиазма да кача купето пежото на рамата на витарата, реших да все пак да продължа да търся възможност да карам нещо по-различно!!!
                    това до което съм стигнал в момента е да кача колата на 15" джанти с големи гуми и да видя къде трябва да се реже и колко ще задигам окачването.При пежото е лесно е защото отзад съм с торзионен мост и лесо ще кача 1 или 2 зъба а отпред ще сменям макферсоните с такива от пежо 306 и вдигам с около 3-4 см.,което мися че ще ми е достатачно.
                    та леки гуми ми трябват за може да максимум да щадя окачването и мотора (които изобщо не са смятани за такива натоварвания).
                    Правя всичко това за удоволствие, и ако живот и здраве завърша проекта не искам да треперя при качването на всеки бордюр.
                    ако не съм Ви отекчил може да споделите съвети към мен.

Коментар

Колега няма проблем Не се притеснявай не си навредил на никой.

Има ли смисъл да го повдигаш това пежо като не е 4х4? Виж някакъв вариант ако може да си е 4х4. И също така за големи гуми си трябва мощност,не разчитай , че като сложиш най леките 15-ки ще има сила да ги върти Пежото. То ще ги върти де ама все пак няма да е толкова агресивно както с малки гумета
                      И не забравяй че като го подигнеш става много неустойчиво,трябва гумите да са изнесени навън за да компенсираш.
                      ТРЪНСКА OFFROAD ГРУПА !

Коментар

Определено Бриджстоун Дуелер......

Коментар

Правя го защото това ми е хоби.Ако успея да го завърша го очаква основно каране в градски условия.В момента си търся мотор от Пежо 405 турбо дизел, който е съвместим (захващане към купето и полуоски)с мойта 205-ца, и по този начин ще имам още 20-25 коня и ще ми остане само проблема с изключително слабото окачване!
                          И за изнасяне съм помислил и в момента чакам да ми потвъдят за едни преходни фланци 35мм.Колкото и да е лошо ми се иска преходни, за да може да ми се увеличи избора на джанти с минимално или отрицателно ЕТ.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X