Обява

Свий
Няма добавени обяви.

какви гуми за Jeep Cherokee 2,5 TDi, 95г ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• какви гуми за Jeep Cherokee 2,5 TDi, 95г ?

Взех си джип, още нищо не съм пипал по него. Разбира се, едно от първите неща, които ще направя е е да си купя нови гуми. Решил съм да си взема зимни.
    Четох много мнения в този форум и стигнах до извода, че за моите цели ще е най-добре да взема по-големи и по-широки гуми.

В момента не се вижда какви са ми гумите:
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1210073 (Medium).JPG
Прегледи:2
Размер:69.5 КБ
ID:5911040 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1210075 (Medium).JPG
Размер:106.9 КБ
ID:5911041 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1210074 (Medium).JPG
Размер:110.6 КБ
ID:5911042

Някой може ли да ми помогне със насочване към подходящите(максималните) размери за този джип?
    Mitsubishi SpaceGear 2.4

https://www.instagram.com/balkanseverywhere/

От: какви гуми за Jeep Cherokee 2,5 TDi, 95г ?

Максималните размери са според това какво е правено по джипа, най-нормално се държи с 235/75/15, ако не се лъжа могат и 255/70/15 да влязат! Понеже спомена "за моите цели ще е най-добре да взема по-големи и по-широки гуми." би ли казал какви ще са твоите цели и за какво мислиш да го изполваш индианеца, за да е по-лесно и на колегите да дадът съвет!
    Opel Frontera A 2.4i
    Audi A6 C4 2.0 16v

Коментар

Ха честито,сега за гумите http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=6006 прочети тук казано е доста
      ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Първоначално публикуван от Pavel_vd Преглед на мнение
        Максималните размери са според това какво е правено по джипа, най-нормално се държи с 235/75/15, ако не се лъжа могат и 255/70/15 да влязат! Понеже спомена "за моите цели ще е най-добре да взема по-големи и по-широки гуми." би ли казал какви ще са твоите цели и за какво мислиш да го изполваш индианеца, за да е по-лесно и на колегите да дадът съвет!
        Ами това с целите е малко плаващо, но знам че сега зимата ще се забивам в разни кали и киши, за които четох че ми трябва по широка гума. Иначе ще си нося помпа в колата за да мога спокойно да си регулирам налягането на гумите, като се върна на асфалта. Иначе за ледовете, които ще срещна мисля да се обзаведа със два чифта вериги.

Иначе на Джипа още нищо не е правено, все още е стандартен.

Първоначално публикуван от D.Bonev Преглед на мнение
        Ха честито,сега за гумите http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=6006 прочети тук казано е доста
        Колега, аз малко по-малко поизчетох много за гуми тук във форума. Като цяло сега за зимата предпочитам да си взема зимни гуми, като се стопли ще мисля пак
        Mitsubishi SpaceGear 2.4

Коментар

Бих ти препоръчал когато взимаш зимни гуми да бъдат с по "едра шарка", тях би могъл да ги използваш за лек тип разходки!
          Opel Frontera A 2.4i
          Audi A6 C4 2.0 16v

Коментар

Гумите с които съм в момента са P225/70R15:
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0205 (Medium).JPG
Прегледи:1
Размер:153.9 КБ
ID:5237858

Ако стане и с 255 ще е супер.

Вчера след като я бях окалял доста тръгнах от В. Търново към София и при вдигане на скорост над 90 колата започваше силно да вибрира. Много се чудихме и най-накрая решихме да поизчистим калта от джантите. Падна доста засъхнала кал и максималната скорост до вибрация се качи на 100-110. След един час път явно калта си беше паднала защото проблема изчезна.

Чудя се това всеки път след кал ли ще трябва да го правя, може да ми е глупав въпроса ама съм съвсем нов в тези неща.
            И дали може да съм причинил нещо на колата като съм карал с толкова кал по нея?
            Mitsubishi SpaceGear 2.4

Коментар

Да винаги като има кал а даже и лед по джантите ще има тресене поне при мен е така
              аз не разбрах ти какво поташ марка или размер на гуми за зимата искаш?
              Последно редактирано от Чавдар (V93); 26-12-10, 17:15.
              ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Относно размера - получих отговор, че мога да си сложа 235/75/15 и евентуално 255/70/15.

Насочвам се към зимни гуми предпочитайки по широките 255. Разглеждам някой сайтове (което рядко е най-добрият начин да пазаруваш и виждам, че няма голям избор от всички марки във всички размери. Държа да си закупя нови висококачествени гуми със добър пърформънс не само на пътя (за това разчитам на по широките гуми). Основно зимата очаквам да газя сняг, кал и киша. За лед мисля да си взема custom вериги.

Можете ли да ме насочите как да открия добри гуми отговарящи на критериите ми?
                Mitsubishi SpaceGear 2.4

Коментар

Виж Kumho KL71, BFGOODRICH Mud/All terrain, прилични гуми за смесен вид каране!
                  Opel Frontera A 2.4i
                  Audi A6 C4 2.0 16v

Коментар

колега павел, стига с този гудрич а/т. лично съм карал с такъв много малко, на мокро и не ме впечатли. но на много тежка разходка миналата зима по това време карах зад джипа на един колега с такива и със сигурност няма да взема подобни никога. то не бе пързаляне, то не бе свличане настрани то не бе въртене. както кинекса каза някъде равномерно са лоши при различни условия. по знаещи и карали казват обаче че са чудесни за чакълена настилка и пясък.
                    по темата: аз карам стоков варянт на XJ 98г. без лифтове или каквото и да е. карам с 235/75/15 и фланци 30мм. първите гуми които купих като взех джипа бяха М/Т, нови не регенерат. изкарах 12месеца с тях. врях се къде ли не, карах на сняг, кал киша и тн.личното ми мнение че гумите М/Т са добри за кал, офроуд и нищо друго. на втората зима при първи сняг купих зимен мишелин и си карам зимата с него. нямам никакви бележки.току що се прибрахме със семейството от една разходка край и по витоша от плана и ярема през железница, бистрица симеоново, драгалевци,бояна, та до златните мостове. 4х4 съм пускал само два пъти извън пътя - единият на баира на летачите на бистрица като се качихме, и то в горната част /отзад се качвах, все пак съм с жената и детето/... сигурен съм че има и по добри зимни гуми , но тези за мене са достатъчно добри и в сняг и в кал. както казах, миналата зима на две разходки ги водих, едната си беше по всеобщо мнение тежък хард, другата лек хард заради гумите проблем не съм имал, където затъвах бе заради липса на клиренс...

п.с: още с първите - калните 235/75/15 се наложи да ограничиме леко радиуса на завой защото едрата шарка закачаше на носачите. по големи гуми в стоков варянт не вярвам да станат - ще трябва лифтване.
                    не бързам за никъде...
                    XJ 2.5TD '98

Коментар

и ако някой мисли че не говоря за сериозна експлоатация на гумите ето линк за разходката която споменах. темата за другата не мога да намеря, което е жалко, имаше повечко видео...
                      http://www.offroad-bulgaria.com/show...t=80758&page=6
                      не бързам за никъде...
                      XJ 2.5TD '98

Коментар

Колега Глински, смятам че с поста си не съм ви засегнал лично, колегата има нужда от съвет, аз дадох своя, който е изцяло върху мои наблюдения, далеч съм от мисълта че тези гуми които съм изброил са върха на сладоледа, но стават! Лично мой съвет към колегата Тсео, най-добрия вариянт за мен е да си останеш по пътя с шосейните гуми, ако решиш да шляпаш в кал вземи един Кайман или Инса турбо със същата шарка и си свиркай!
                        Opel Frontera A 2.4i
                        Audi A6 C4 2.0 16v

Коментар

олеле, колега, не съм искал да прозвучи остро репликата ми, извинявам се! опазил господ да се обиждаме лично в теми в които обсъждаме нещата. просто колегата в първият пост е писал че смята да си вземе първо зимни гуми. и аз също си споделих опита... просто това са ми наблюденията. да стават и за зимата тези А/Т , но далеч не са добри. ппогледнете снимките в линка дето постнах и по точно червената тойота... абсолютно съм с наблюдение че тази гума е компромис през зимният сезон /както и всяко друго А/Т, моите летни са също А/Т, може да се изкара зима с тях, но не могат да се сравнят с зимните.../ . репликата не ми е лична, а в смисъл че във всяка тема за гуми веднага се предлага като перфектна точно тази гума, а никой не говори това къде са и проблемите. примерно аквапланинга, страничното свличане на сняг и мокра трева... човек който от скоро се е качил на 4х4 спокойно може да се предовери на гумата и това да му изиграе лоша шега.
                          не бързам за никъде...
                          XJ 2.5TD '98

Коментар

Няма проблем колега, и аз не исках да прозвуча така, това е една от най спорните теми, както "с какво масло ми препоръчвате да карам", гуми всякакви, без лифт няма нужда от големи гуми, скачай на някоя по агресивна и карай, нито ще са ти първи гуми нито последни, лудоста тепърва предстои(това последното е майтап)!
                            Opel Frontera A 2.4i
                            Audi A6 C4 2.0 16v

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X